• Costurile marketingului prin e-mail

 

Costuri email marketing 1E-mailul are o limită precisă peste cea a anunţurilor publicitare expediate prin poştă atât în termeni de cost, cât şi de rate ale răspunsului, aşadar are un apel direct faţă de comercianţi.

Ratele răspunsului sunt, de asemenea, mai bune, iar campaniile directe prin e-mail bazate pe acordul audienţelor, generează în mod tipic între trei şi zece ori mai multe răspunsuri în comparaţie cu corespondenţa tradiţională (anunţurile publicitare expediate prin poştă).

Cerinţele sistemelor

Având în vedere uşurinţa cu care cu toţi expediem şi primim e-mailuri în ziua de azi, este de înţeles de ce multe companii presupun că pot începe un program de marketing prin e-mail, folosind infrastructura existentă. Dar, expedierea e-mailurilor ce conţin anunţuri publicitare, procesarea şi urmărirea efectivă a răspunsurilor, este o chestiune foarte diferită faţă de administrarea traficului e-mailurilor auxiliare dintre persoane.

În primul rând, trebuie să aveţi abilitatea de a expedia serii foarte mari de e-mailuri şi să urmăriţi cum au deschis mesajul şi ce link au accesat multe persoane. Acest nivel detaliat de urmărire vă poate ajuta să estimaţi volumul posibil de răspunsuri şi vă furnizează multiple oportunităţi de a îmbunătăţi campania în mod creativ şi de a obţine rezultate mai bune.

Puteţi folosi chiar şi metode creative diferite pentru acelaşi link în acelaşi e-mail şi puteţi testa care dintre acestea a fost mai eficientă prin urmărirea celei care a fost cea mai accesată. Utilizatorii celui mai avansat software care integrează web-ul şi telefonia pot observa o soluţie atunci când clienţii întâmpină probleme în contactarea lor prin intermediul web-ului şi trebuie să utilizeze telefonul.

Funcţiile de „Solicitare de contactare telefonică” pot fi uşor incorporate în campaniile prin e-mail externe.

Odată ce răspunsurile încep să vină, trebuie să fiţi capabil să trimiteţi imediat un răspuns clientului şi apoi să repartizaţi mesajul departamentelor de vânzări / de marketing / de asistenţă pentru a-şi desfăşura activitatea.

Devine important să fiţi capabil să obţineţi feedbackul şi să cunoaşteţi aşteptările clienţilor legate de perioada de timp în care îi veţi contacta din nou.