Creaţi un titlu pentru reclama

 

 

 

Anunţaţi beneficiile produsului vostru încă din titlu.

Creeaza titlu 1Reclama voastră va părea mult mai credibilă atunci când numiţi problema pe care produsul o rezolvă.

Revizuiţi reclama de 30 de secunde şi răspundeţi la întrebarea: „Care este cel mai important beneficiu al produsului meu?

Spuneţi-l concis în 7 sau mai puţine cuvinte.

Distraţi-vă! Captaţi atenţia cititorului şi faceţi-vă reclama uşor de reţinut menţionând cuvinte care să aibă cât mai puţine silabe. Puteţi crea titluri diferite pentru fiecare beneficiu pe care îl aduce. Apoi, folosiţi-l pe cel care vă place mai mult (şi care se potriveşte metodei prin care faceţi reclama).

Titlul poate lua forma unei reclame.

De exemplu: „Doriţi să economisiţi 1.000 de Lei din cheltuielile de încălzire?”

Este produsul dumneavoastră mai durabil, mai rapid, mai uşor de folosit? Întrebările determină cititorii să reflecte asupra vieţii lor şi să relaţioneze cu reclama.

Note

Scrieţi-vă reclama folosind cuvinte scurte, puternice, care captează imediat atenţia cititorului.

Folosiţi întotdeauna imagini şi un mesaj puternic, pentru ca oamenii să îşi amintească atât de voi, cât şi de produsul pe care îl aveţi.

Creaţi un al doilea titlu, care să extindă beneficiile pe care aţi ales să le promovaţi.

Faceţi în aşa fel încât produsul să fie memorabil, concentrându-vă asupra unui beneficiu cheie şi repetându-l pe parcursul reclamei. Cel de-al doilea titlu întăreşte mesajul vostru.

Scrieţi şi restul textului reclamei.

Creeaza titlu 2Textul reclamei trebuie să susţină titlul şi să ofere o soluţie problemei pe care aţi exprimat-o în titlu. Textul trebuie să convingă cititorul că aveţi un produs grozav. Limbajul trebuie, de asemenea, să oglindească scopul reclamei.

Faceţi-vă reclama credibilă folosind mărturii reale ce dovedesc faptul că produsul vostru funcţionează.

Mărturiile sunt puternice. Folosiţi recomandările unor clienţi reali; nu veţi putea să reproduceţi adevăratul sentiment pe care un client îl are atunci când vă foloseşte produsul. Condensaţi recomandările în câteva cuvinte cheie ce sprijină beneficiile pe care le-aţi enunţat în titlu.

Stabiliţi acţiunea pe care vreţi ca cititorul să o îndeplinească.

Acţiunile sugestive, cum ar fi a suna la un număr gratuit sau vizitarea unui anumit magazin, i-ar putea mobiliza pe clienţii voştri să achiziţioneze produsul.

Puteţi adăuga sugestia de urgenţă, folosind o fereastră temporală:

„Grăbiţi-vă. Vizitaţi magazinul nostru azi, stoc limitat!”

Încercaţi să includeţi o fotografie sau un grafic.

O fotografie face cât o mie de cuvinte. Aceste elemente ar trebui să capteze atenţia cititorului şi să scoată în evidenţă beneficiile produsului. O idee bună este să folosiţi o fotografie cu produsul în stare de funcţionare.

Puneţi o informaţie haioasă sub imagine.

Informaţia de sub fotografie este cea mai citită parte a unui anunţ. Imaginaţia oamenilor este declanşată de poză şi aceştia vor dori să afle mai multe. Informaţia ar trebui să explice beneficiile produsului sau să îl diferenţieze de al competiţiei.

 

 

Creaţi-vă reclama.

Ţineţi minte: consumatorii nu ştiu decât ce le arătaţi voi – aşa că arătaţi-le şi spuneţi-le cât mai bine! Este dificil să condensaţi beneficiile unui produs în reclamă. Lucraţi cu un artist grafician sau un student la arte pentru a obţine design-ul reclamei. Artiştii graficieni ştiu deseori reacţia oamenilor la anumite aspecte ale unei reclame şi vă pot ajuta să obţineţi vânzări mai mari.