Mesaje multiple 1Ce este un mesaj multiplu?

Înainte de a cumpăra un produs sau serviciu, o persoană trebuie să vadă un mesaj promoţional de mai multe ori. Cei care cumpăra imediat după ce au citit primul mesaj, este posibil să aibă deja în minte imaginea produsului respectiv. Aceasta imagine a fost formată în urma unor anunţuri publicitare asemănătoare primite din alte surse. Dar, vanzările pot creşte substanţial prin folosirea unui autoresponder care oferă mesaje multiple.
Majoritatea autoresponderelor permit setarea şi transmiterea unor astfel de mesaje.

Cum functioneaza un mesaj multiplu?

1.Mai întai, convingeţi audienţa ca mesajul merită sa fie citit. Prima fraza redactaţi-o cat mai interesant posibil: faceti o declaraţie şocantă, spuneţi ceva care poate părea ridicol sau apelaţi la sentimentele sau emoţiile cititorului.

2.Redactaţi o descriere scurtă dar concisă şi foarte clară a produsului/serviciului oferit.

3.Explicaţi semnificaţia produsului. Aceasta secţiune trebuie să fie mai lungă şi bogată în informaţii utile. Daţi cat mai multe detalii posibile. Sugeraţi posibilele utilizari ale produsului şi oferiţi exemple. Explicaţi avantajele folosirii produsului pe care-l oferiţi. Adresaţi-vă direct audienţei ţintă.

4.Începeţi şi terminaţi fiecare mesaj într-un mod similar.

La inceputul fiecarui mesaj amintiti abonaţilor cine sunteti, de ce primesc un mesaj de la dvs. şi unde se găseşte mesajul respectiv în ordinea de derulare a mesajelor.

Exemple:

” Mă numesc …şi sunt… Săptămana trecuta aţi cerut mai multe informaţii despre …”

Terminaţi fiecare mesaj cu datele de contact. De asemenea, includeţi o metodă pentru a renunţa la subscriere (pentru a nu mai primi şi alte mesaje).
Exemplu:

„Acest mesaj a fost trimis de … Pentru mai multe informaţii trimiteti un email la adresa … sau daţi un telefon la … Dacă vreti să nu mai primiti şi alte mesaje, vă rog să daţi un click pe legătura următoare …”

5.Spuneţi abonaţilor să cumpere produsul

Mesaje multiple 2Aceasta acţiune poate parea puţin deplasată dar este absolut necesară. Adesea se întamplă ca oamenii să fi auzit de produsul respectiv şi să fie interesaţi dar, din diverse motive, să uite sau să ezite să trimita o comanda ferma de cumpărare.
O simplă chemare la o acţiune clară (comandarea propriu-zisă) poate inlătura ambivalenţa cumpărătorului şi poate fi extrem de eficientă.
NU trebuie să fiţi prea agresiv. Este suficient să schimbaţi timpul verbal la IMPERATIV.

Astfel, in loc de:

„Dacă vă gandiţi ca produsul nostru va satisface cerintele dvs., atunci ar trebui să luaţi in considerare …”

este mult mai eficient să scrieti direct:

“Apăsaţi aici pentru a transmite comanda dvs. „