Creaza fisierul semnatura 1Rolul unui fisier semnatura

Fişierul semnătură reprezintă un mijloc de promovare indirectă a unui sit web sau a unei afaceri online. Deşi este considerată o metodă pasivă , datorită modului cum sunt transmise informatiile, este universal acceptată si poate fi folosită cu mult succes in toata corespondenta electronică :

  • email
  • grupuri de stiri
  • liste de discutii , etc .

Practic, fişierul semnatura reprezinta un text asezat la sfarsitul mesajelor email sau celor transmise la grupuri de discutii . El contine informatii care permit identificarea si contactarea rapida a persoanei care a transmis mesajul respectiv .
Este similar cu o carte de vizita atasata automat la sfarşitul fiecărui mesaj .

Continut

Fişierul semnătură trebuie sa conţină în mod obligatoriu, următoarele elemente:

  1. numele şi prenumele
  2. adresa de email
  3. adresa sitului web
  4. o scurtă descriere a sitului sau afacerii online
  5. Pentru a oferi o imagine de ansamblu referitoare la o afacere online, puteţi să includeţi suplimentar şi alte informaţii, ca de exemplu:
    • numele firmei
    • numărul de telefon sau fax
    • cateva informaţii cheie despre firmă
    • o legătura catre un cadou gratuit
    • un scurt citat sau un motto care să capteze imediat atenţia cititorilor şi să-i atragă spre situl web
    • instrucţiuni de subscriere pentru ziarul electronic

Un exemplu de fisier semnătură poate fi următorul:

======================

Dan Păunescu

Website: www.afaceri.net Email: info@afaceri.net
Prima afacere pe Internet
Vreţi să incepeţi o afacere online şi nu ştiţi cum?
Aflaţi totul despre realizarea, publicarea şi promovarea siturilor web, editarea cărţilor electronice, programe afiliate şi comerţ electronic.
“Before doing something perfect,do something perfectible!” – Bill Gates

Acesta include tot ceea ce trebuie să conţină un fişier semnătură: numele expeditorului , informaţii pentru contact (adresa web, email)
un scurt “carlig” pentru a atrage atenţia vizitatorilor , un motto . o linie pentru a-l separa de restul mesajului

sau, un alt exemplu:

======================
Dan Păunescu

Vizitati situl web
http://www.terapii-naturiste.com
pentru a gasi remedii, retete,
tratamente si terapii naturiste;
legume, fructe, cereale si plante medicinale
utilizate in tratarea diverselor afectiuni
Email: info@terapii-naturiste.com
======================

Informatii utile despre fisierul semnatura

Creaza fisierul semnatura 2Pentru a nu plictisi cititorul si pentru ca aceasta sa aiba un impact maxim, fişierul semnătură nu trebuie sa depaşească 6 sau 7 linii. Fiecare linie trebuie sa contina cel mult 65 de caractere astfel incat sa poata fi citit fara dificultate de diferitele programe de email existente.

De asemenea, este recomandat să includeţi o linie care să despartă textul mesajului transmis de fisierul semnatură. Cele mai multe programe de email permit includerea acestuia la sfarsitul fiecarui mesaj email .

Unii oameni prefera sa aiba un singur fisier semnatura pe care sa-l foloseasca in orice situatie . Altii, folosesc diferite fişiere semnături, in funcţie de conţinutul sitului web şi de locul unde trimit mesajul electronic. Din această cauză dimensiunile acestor fişiere semnătură pot fi diferite, dar este obligatoriu ca acestea să conţină toate informaţiile necesare pentru a fi uşor contactaţi .

Cand vă hotăraţi să realizaţi un fişier semnătură care să vă reprezinte, trebuie să luati în considerare urmatoarele aspecte:

  • Prima linie trebuie gandita în aşa fel încat să aibă un efect maxim asupra cititorului. Încercaţi diferite formulări pană obţineţi una suficient de atractivă
  • Descrierea sitului este la fel de importantă ca descrierea pe care o furnizaţi instrumentelor de căutare şi de aceea trebuie întocmită cu multă atenţie. Aceasta trebuie să fie scurtă şi concisă şi va conţine elementele definitorii ale sitului, formulate in cateva cuvinte cheie.
  • Daca aveti ceva de oferit in mod gratuit este bine să menţionaţi acest lucru în mod explicit şi fără să cereţi ceva în schimb.
  • Verificaţi cu atenţie să nu existe greşeli gramaticale iar adresa de email şi adresa sitului web să fie corect scrise
    În final, comparaţi fişierul semnătură pe care l-aţi creat cu altele similare, care v-au impresionat in mod plăcut. Puteţi să realizaţi chiar şi cateva variante, pe care să le folosiţi în funcţie de necesităţi.