Schimb de Linkuri –
Cateva lucruri pe care sa NU le faci…

 

 1. Schimb de Linkuri - Cateva lucruri pe care sa NU le faci... 1Nu participa la „jocuri” de genul Site-uri Dedicate Schimburilor de Legaturi sau asa zisele Ferme de Linkuri (Link Farms). Este o chestiune de timp pana cand nu iti vei mai gasi site-ul listat in Google.
 1. Nu utiliza de regula linkuri ascunse in paginile propriului site web. Riscurile sunt penalizarea sau excluderea site-ului din indexul Google si al altor motoare de cautare sau directoare web importante.
 1. Nu face gresala sa crezi ca popularitatea linkurilor se creaza de la sine, la fel ca si succesul site-ului. O popularitate mare poate insemna uneori totul, mai ales in segmentele de piata online extrem de competitive. Si o astfel de popularitate, NU VINE SINGURA !
 1. Nu utiliza redirectari Meta sau JavaScript in paginile site-ului. Iti vei distruge propriul Page Rank intern datorita faptului ca Google nu va considera aceste redirectionari linkuri autentice.
 1. Nu te deranja cu site-urile de tip FFA (free for all pages) – analoage oarecum site-urilor de anunturi de pe la noi. In general tot ceea ce-ti asigura un posting pe astfel de pagini este nimic altceva decat o rata masiva de spam in email.
 1. Nu schimba legaturi cu site-uri avand tematici altele decat tematica site-ului propriu, in afara cazurilor cand aceste site-uri fie ca sunt directoare web importante, fie contin si o sectiune pe o tematica inrudita cat de cat cu a site-ului propriu sau pur si simplu au un Page Rank semnificativ (cel putin 5 sau 6).
 1. Nu efectua schimb de legaturi cu site-uri avand paginile cu legaturi externe plasate in structuri de directoare greu de gasit si accesat. Daca vizitatorului ii este greu sa le gaseasca, cu atat mai mult ii va fi robotului de indexare. In plus, relevanta unei pagini (fata de orice element web cu care pagina se afla in legatura) scade odata cu adancirea acesteia intr-o structura de directoare pe mai multe nivele
 1. Nu schimba legaturi cu site-uri gazduind sute si sute de legaturi catre extSchimb de Linkuri - Cateva lucruri pe care sa NU le faci... 2erior pe cateva pagini. In cel mai fericit caz castigul de PageRank in astfel de cazuri va fi 0, insa daca site-urile in cauza se dovedesc a fi nu numai lispite de profesionalism ci si de etica (in ceea ce priveste SPAM-uirea motoarelor de cautare), atunci cu siguranta ca isi vor atrage de la sine penalizari din partea motoarelor.

  Aceste penalizari se vor rasfrange de cele mai multe ori si asupra site-urilor partenere (cu care se efectueaza schimb de legaturi).Ia in considerare faptul ca motoarele de cautare stiu „aproape totul” despre site-urile pointand catre site-ul tau, de la gradul de interes al vizitatorilor cu privire la aceste site-uri, pana la autoritatea in domeniu a acestora.

  Asadar, daca 1-2-3 site-uri bine cotate intr-un domeniu de mare interes online pointeaza catre site-ul tau, atunci este foarte posibil ca si site-ul tau sa fie considerat „autoritate in domeniu”, capatand astfel, in viziunea motorului de cautare, o mai mare relevanta pentru anumite cuvinte si expresii cheie tinta.

 1. Se vehiculeaza in ultimul timp ideea ca nu mai este o practica sigura (in ceea ce priveste potentialele penalizari din partea motoarelor de cautare) aceea de a lega reciproc exact aceleasi doua pagini ale cate unui site: Pag. A (apartinand site-ului X) legata cu Pag. B (apartinand de site-ului Y) si reciproc. Linkurile reciproce implementate la modul acesta sunt deseori inoculate ne natural, mai degraba in maniera trocului decat a completarii fericite a unor nise informationale.
 1. Nu porni o campanie de colectare de linkuri avand in minte motoarele de cautare, ci traficul de vizitatori umani. Pune-te in locul vizitatorului Site-ului X care gaseste pe Pagina Y a acestui site un link catre Pagina Z a Site-ului W. Daca in continuare ti se pare ca acel link isi are rostul in acel loc, atunci solicita legatura, daca nu, de cele mai multe ori ar trebui sa abandonezi ideea.

  Acest lucru deoarece, in zilele de azi, tot mai multe motoare de cautare isi perfectioneaza pe cat posibil metodele de estimare a calitatii legaturilor ca si vehicule de aducere a unor vizitatori interesati de pe un site web pe altul, trucurile artificiale ducand la desconsiderarea in timp a „greutatii” legaturii, paginii si, de ce nu, site-ului.