Redactaţi un comunicat de presa

care descrie produsul şi beneficiile acestuia

 

Comunicate media 1Un comunicat de presa este o descriere de o pagină a produsului vostru, redactat ca un articol de ziar, în care se comunică aspectele sale unice. Unii oameni denumesc acest lucru ca fiind un comunicat de presă. Eu însă prefer să-l numesc „comunicat media” deoarece „media” acoperă televiziunea, radioul şi presa scrisă; cuvântul presă nu acoperă decât presa scrisă.

Scrisoarea de informare, Internetul, ziarele, radioul şi televiziunea sunt într-o continuă căutare de posibile poveşti. Comunicatul vostru media ar trebui să fie bine scris, deoarece ziarele mai mici ar putea să îl publice fără ca editorul să mai schimbe ceva la el.

Chiar acum puteţi redacta un comunicat care să se concentreze asupra lansării acestuia. În viitor comunicatele se pot apleca şi asupra felului în care produsul vostru a ajutat unul dintre clienţi sau asupra felului în care acesta face parte din noile tendinţe. Orice aţi scrie, întotdeauna promovaţi beneficiile unice ale produsului spunând o poveste simplă, dar captivantă.

Câteva sfaturi folositoare la realizarea unui comunicat media:

  • Comunicate media 2Gândiţi ca un reporter şi prezentaţi-vă povestea ca fiind unică. Folosiţi teme sau răspundeţi la orice întrebare pe care reporterul o foloseşte în articolul său ca fundament pentru comunicatul media. Ar fi indicat să folosiţi unele expresii sau cuvinte favorite ale reporterului, unele care ies în evidenţă sau care îi imită stilul.
  • Intrebari- Dacă aveţi probleme atunci când încercaţi să vă scrieţi comunicatul media, aţi putea să folosiţi una dintre întrebările pe care oamenii le pun întotdeauna în legătură cu afacerea voastră. Dacă aceştia au vreo întrebare, şi cititorii ziarului ar putea avea aceeaşi nelămurire. Întrebarea ar putea fi pusă chiar ca un extraordinar titlu al comunicatului media. Scrieţi-vă povestea pentru un public cât mai larg, concentrându-vă pe tendinţele momentului (de exemplu, oamenii au din ce în ce mai puţin timp pentru a găti) şi alcătuind o listă cu alte produse binecunoscute care fac parte deja din tendinţe.
  • Folosiţi fapte. Un comunicat media trebuie scris din punctul de vedere al faptelor şi nu al vorbelor. Nu ar trebui să fie o reclamă pentru produsul vostru, aşa că nu folosiţi nici un fel de epitete sau adjective pompoase. Folosiţi adjective descriptive, dar obiective, cum ar fi „primul produs care…” sau „bijuterii de argint strălucitor”.
  • Furnizaţi exemple ale unor clienţi de primă mână pentru ca oamenii să se raporteze mai uşor la el. Aţi putea chiar să adăugaţi un citat de la unul dintre clienţii mulţumiţi, pentru ca persoanele care citesc să se vizualizeze folosind produsul respectiv.