Reclama de 30 de secunde in discutia cu presa

Conversatie 1Atunci când vă sunaţi oamenii de presă, mai intai prezentaţi-vă şi apoi folosiţi reclama de 30 de secunde pentru a vă descrie produsul. Puteţi începe o conversaţie cu un reporter spunând:

Dumneavoastră sunteţi persoana căreia trebuie să îi trimit comunicatul media despre noul produs lansat pe piaţă?”,

iar la sfârşitul conversaţiei întrebaţi:

„Bazându-vă pe discuţia ce tocmai am avut-o, veţi scrie un articol despre povestea mea?”

Dacă răspunsul este nu, aflaţi de ce şi întrebaţi dacă vă poate recomanda un alt reporter care ar putea fi interesat. Pur şi simplu întrebaţi; veţi rămâne surprins de recomandările pe care le veţi primi. Contactul personal cu presa este metoda cea mai bună pentru a vă vedea povestea publicată. Cu toate acestea, în cazul în care nu aveţi timp să contactaţi presa voi înşivă, puteţi folosi un serviciu de distribuţie media.

Aceste servicii vă trimit comunicatele media la un număr de publicaţii destul de mare pentru un comision. Acest lucru vă economiseşte mult timp, dar elimină şi amprenta umană din proces. Numai voi puteţi şti de cât timp dispuneţi, aşa că numai voi trebuie să decideţi dacă merită să plătiţi serviciul de distribuţie media.

Conversatie 2Dacă este posibil, contactaţi reporterii prin telefon sau direct în persoană înainte să le trimiteţi comunicatul media.

Mai jos sunt nişte sfaturi pentru a vă face afacerea să iasă în evidenţă:

Reclama de 30 de secunde este o unealtă bună de folosit dacă nu vă simţiţi în largul vostru.

  • Chiar dacă persoanele contactate spun că nu sunt interesate, trimiteţi-le elemente de presă. Pe scurt, elementele de presă includ un comunicat media, o scrisoare de prezentare, informaţie de marketing transmisibilă prin fax, o fotografie (o fotografie digitală ar fi perfect) şi orice articol de presă care a fost deja publicat.
  • Dacă produsul vostru nu este scump, oferiţi o mostră.Pentru a afla dacă un reporter este interesat sau nu, majoritatea clienţilor mei trimit o vedere (cu adresa lor pe faţă şi cu un loc pentru adresa reporterului pe spate) pe care reporterul să o poată returna scriind pe ea „Da, trimite-mi o mostră gratuită a acestui produs„.
  • Mulţumiţi reporterilor, recepţioniştilor şi editorilor cu care intraţi în contact. Un simplu mulţumesc sau un e-mail poate face minuni!