Marturii primite de la clienti

 

 

Oamenii consideră, pe bună dreptate, ca dvs. credeţi cu adevarat în produsul pe care il promovaţi. Dar, cu toate că site-ul web este plin de conţinut şi imagini care ilustrează caracteristicile si avantajele produsului sau serviciului dvs, potenţialii clienţi vor continua să-şi pună întrebarea:

Oare, ce cred ceilalţi clienţi (cei care au cumparat şi folosit deja produsul sau serviciul respectiv)?

Pentru a răspunde acestei întrebări, oferiţi o recomandare credibilă, necondiţionată a produsului. Inseraţi mărturiile, analizele si comentariile din partea clientilor satisfacuti, sub forma unui text, a unei inregistrari audio sau video, pe site-ul web sau în scrisoarea de vanzare.

Adăugarea unor marturii este probabil una dintre cele mai usoare modalitati de a vă imbunătăţi cifra de vanzari.

Să vedem de ce sunt mărturiile atat de eficiente?

Pentru că mărturiile stabilesc incredere: dacă clienţii vorbesc despre ce are bun produsul respectiv, in acelasi timp ei le vor comunica vizitatorilor experienţa pozitivă pe care au avut-o vis-a-vis de produsele dvs.

Marturiile nu sunt un indemn direct pentru cumpărare deoarece ele nu apar ca fiind din partea dvs. Ele descriu experienţe necondiţionate si oneste, despre modul cum funcţionează produsul respectiv.

Mărturiile inving scepticismul: o marturie bună are puterea de a convinge si pe cei mai încăpătanaţi vizitatori ca produsul dvs. chiar a facut o schimbare in viata clientului si ca il poate ajuta.

De exemplu, să presupunem ca vindeţi o cremă speciala pentru pielea uscata. Un vizitator  (o persoană cu pielea uscata ce are nevoie de ajutor) găseşte situl dvs. şi citeste informatiile despre uimitoarele ingrediente hidratante din produs si despre cat de bine miroase. Acestea sunt informaţii relevante pe care oamenii ar dori sa le ştie inainte de a se hotara sa cumpere! Dar, pe piaţă mai există şi alte produse care au calităţi similare – chiar dacă multe din ele nu au nici un efect! Vizitatorul nu ştie acest lucru. Cum îl convingeţi să cumpere produsul dvs. si nu un alt produs? Cu ajutorul unei mărturii din partea unui fost client. Acesta va explica modul cum loţiunea cumpărată a vindecat rapid o problema de piele care îl agasa.  Această mărturie îi atrage atentia şi îl face să exclame – Uite, am găsit ceva care mă poate ajuta!

Cum se recunoaşte o mărturie eficientă?

Simplu. Ea poate convinge uşor cititorul că produsul funcţionează şi că astfel vă puteti ridica la inălţimea promisiunilor.

Cum să alegeţi mărturia potrivita pentru a vă transforma vizitatorii in clienti?

In momentul in care alegeţi mărturiile, urmăriţi anumite informaţii cheie care fac diferenţa între o mărturie ineficientă şi una care duce la mărirea vănzărilor.

Iată o marturie aparent strălucitoare dar care, in cele din urmă, nu se dovedeşte chiar atat de eficientă:

Iubesc acest produs! Nu mă mai satur de el! Sunt foarte fericită că am cumpărat produsul dvs. si cu siguranţă mă voi intoarce sa mai cumpar!”

Dar ce este in neregulă? La prima vedere se pare ca avem un client foarte fericit!

Să analizăm puţin…De fapt, ce transmite clientul vizitatorilor dvs? Dovedeşte cumva că produsul are efect sau explică exact modul în care a beneficiat de actiunea sa?

Deşi informaţia oferită este pozitivă, mărturia nu ofera nici un detaliu care sa aiba un impact real asupra vizitatorilor.

Iata un exemplu de mărturie eficientă, ce demonstrează beneficiile produsului respectiv:

Am folosit metodele pe care mi le aţi indicat si de 3 zile telefonul meu sună intr-una! Am vandut 40 de produse, în valoare de peste 3,500 LEI, in doar 3 zile! Este pentru prima oara, in 5 luni de cand am început această afacere…”