Cum selectam Marturii primite de la clienti

Marturii primite de la clienti 5Oamenii consideră, pe bună dreptate, ca dvs. credeţi cu adevarat în produsul pe care il promovaţi. Dar, cu toate că site-ul web este plin de conţinut şi imagini care ilustrează caracteristicile si avantajele produsului sau serviciului dvs, potenţialii clienţi vor continua să-şi pună întrebarea:

Oare, ce cred ceilalţi clienţi (cei care au cumparat şi folosit deja produsul sau serviciul respectiv)?

Pentru a răspunde acestei întrebări, oferiţi o recomandare credibilă, necondiţionată a produsului. Inseraţi mărturiile, analizele si comentariile din partea clientilor satisfacuti, sub forma unui text, a unei inregistrari audio sau video, pe site-ul web sau în scrisoarea de vanzare.

Adăugarea unor marturii este probabil una dintre cele mai usoare modalitati de a vă imbunătăţi cifra de vanzari.

Să vedem de ce sunt mărturiile atat de eficiente?

Pentru că mărturiile stabilesc incredere: dacă clienţii vorbesc despre ce are bun produsul respectiv, in acelasi timp ei le vor comunica vizitatorilor experienţa pozitivă pe care au avut-o vis-a-vis de produsele dvs.

Marturiile nu sunt un indemn direct pentru cumpărare deoarece ele nu apar ca fiind din partea dvs. Ele descriu experienţe necondiţionate si oneste, despre modul cum funcţionează produsul respectiv.

Mărturiile inving scepticismul: o marturie bună are puterea de a convinge si pe cei mai încăpătanaţi vizitatori ca produsul dvs. chiar a facut o schimbare in viata clientului si ca il poate ajuta.

De exemplu, să presupunem ca vindeţi o cremă speciala pentru pielea uscata. Un vizitator  (o persoană cu pielea uscata ce are nevoie de ajutor) găseşte situl dvs. şi citeste informatiile despre uimitoarele ingrediente hidratante din produs si despre cat de bine miroase. Acestea sunt informaţii relevante pe care oamenii ar dori sa le ştie inainte de a se hotara sa cumpere! Dar, pe piaţă mai există şi alte produse care au calităţi similare – chiar dacă multe din ele nu au nici un efect! Vizitatorul nu ştie acest lucru. Cum îl convingeţi să cumpere produsul dvs. si nu un alt produs? Cu ajutorul unei mărturii din partea unui fost client. Acesta va explica modul cum loţiunea cumpărată a vindecat rapid o problema de piele care îl agasa.  Această mărturie îi atrage atentia şi îl face să exclame – Uite, am găsit ceva care mă poate ajuta!

Cum se recunoaşte o mărturie eficientă?

Simplu. Ea poate convinge uşor cititorul că produsul funcţionează şi că astfel vă puteti ridica la inălţimea promisiunilor.

Cum să alegeţi mărturia potrivita pentru a vă transforma vizitatorii in clienti?

Marturii primite de la clienti 6In momentul in care alegeţi mărturiile, urmăriţi anumite informaţii cheie care fac diferenţa între o mărturie ineficientă şi una care duce la mărirea vănzărilor.

Iată o marturie aparent strălucitoare dar care, in cele din urmă, nu se dovedeşte chiar atat de eficientă:

Iubesc acest produs! Nu mă mai satur de el! Sunt foarte fericită că am cumpărat produsul dvs. si cu siguranţă mă voi intoarce sa mai cumpar!”

Dar ce este in neregulă? La prima vedere se pare ca avem un client foarte fericit!

Să analizăm puţin…De fapt, ce transmite clientul vizitatorilor dvs? Dovedeşte cumva că produsul are efect sau explică exact modul în care a beneficiat de actiunea sa?

Deşi informaţia oferită este pozitivă, mărturia nu ofera nici un detaliu care sa aiba un impact real asupra vizitatorilor.

Iata un exemplu de mărturie eficientă, ce demonstrează beneficiile produsului respectiv:

Am folosit metodele pe care mi le aţi indicat si de 3 zile telefonul meu sună intr-una! Am vandut 40 de produse, în valoare de peste 3,500 LEI, in doar 3 zile! Este pentru prima oara, in 5 luni de cand am început această afacere…”

Care sunt elementele unei marturii eficiente?

 

Marturii primite de la clienti 7Haideti sa vedem care sunt elementele unei marturii eficiente …

  1. O mărturie bună trebuie să sublinieze beneficiile oferite.

    Un comentariu de tipul „Acest produs este grozav!”
    sună bine dar nu spune vizitatorilor ce poate face pentru ei, cu ce îi poate ajuta.
    Urmăriţi ca beneficiile produsului pe care il oferiţi sa se afle in prim plan in orice marturie:

Acest produs ne-a dublat profiturile intr-o lună” sau „Acest produs a facut ca durerea de spate sa dispara complet şi în mod rapid” sau „Nu am mai intalnit nici un produs care sa indeparteze rugina de pe maşina noastră fără a dăuna vopselei – pană acum!”.

  1. O mărturie eficienta oferă credibilitate afirmaţiilor dvs.

     

    Dacă susţineţi că produsul poate într-adevăr să realizeze ceva deosebit, atunci marturiile inserate vor susţine aceste promisiuni şi le vor completa cu fapte sau cu cifre edificatoare.

Astfel, ele ar trebui să ofere un răspuns concret la următoarele întrebări

  • Cati bani economisesc clientii dacă va folosesc produsul?
  • Cat timp economisesc dacă vă folosesc serviciile?
  • Cum le poate rezolva problemele?
  • Cum le poate imbunatati viata?
  1. O mărturie buna provine din partea cuiva cu care publicul poate relaţiona mai usor.

Doriţi ca vizitatorii să vadă că produsul dvs. a ajutat pe cineva asemenea lor, cautand astfel solutia pentru aceeaşi problemă. Asiguraţi-vă că mărturia vine de la cineva cu care publicul tinta se poate identifica.

De exemplu, dacă vindeţi în primul rand celor de varsta a treia cere-ti-le clienţilor dvs să işi includă şi varsta langa marturie. Daca vindeti produse pentru bebeluşi, cere-ti mamelor să menţioneze cati copii au sau să ataşeze  chiar o poza cu intreaga familie!

  1. O mărturie eficientă trebuie să fie credibilă

Insoţiţi fiecare mărturie cu numele, prenumele, adresa de email şi localitatea de reşedinţa a fiecarei persoane care furnizează marturia.  Dovediţi astfel că informaţiile provin de la oameni reali şi nu sunt falsificate. Dacă este posibil, atasati si o fotografie.Dacă puteţi, includeţi şi mărturii audio sau video. Faceti tot posibilul pentru a  favoriza interacţiunea între vizitatori şi cei care isi dau marturia, la un nivel cat mai personal.

  1. O mărturie bună subliniază beneficiile cheie ale produsului dvs.

Este placut să auziţi că lichidul pentru curăţatul duşumelelor miroase bine sau ca ambalajul nu este deteriorat. Este adevărat că ambele lucruri contează pentru cei care se gandesc sa foloseasca acest produs in casele lor.

Dar oare, este menţionat şi faptul ca soluţia curăţă foarte bine? De fapt, acesta este motivul principal (beneficiul cheie) pentru care este cumpărat produsul respectiv.

  1. Marturii primite de la clienti 8O mărturie bună este comparativă.

    Clientii dvs au incercat si un alt produs care nu a dat rezultate, inainte sa il incerce si pe al dvs? Vreţi ca vizitatorii să ştie ce poate să facă acest produs în comparaţie cu celelalte produse. Alegeţi mărturiile ce evidentiază produsul dvs. in comparatie cu altele similare!

 

Strategii folosite pentru a creste eficienta marturiilor

 

De indata ce aveti un anumit numar de marturii pe care le puteti impartasi vizitatorilor, trebuie sa va asigurati ca profitati de ele cat mai mult posibil in cadrul site-ului.

Intotdeauna asiguraţi-vă că…

  • Puteţi include marturiile in centrul paginii index sau in lateral, pentru a focaliza atenţia cititorilor asupra credibilităţii dvs., pe măsură ce evidenţiaţi caracteristicile si beneficiile produsului
  • Creaţi o pagină doar pentru evidentierea marturiilor. Aveti grija sa plasati un link catre pagina de marturii pe fiecare pagină
  • Includeti marturii şi pe alte pagini ale site-ului. Indiferent de locul in care acestia tasteaza doriti ca ei sa vada la tot pasul o analiza pozitiva asupra produsului sau serviciului, făcută din partea unor clienti anteriori.
  • Foloseşte fotografii şi referinţe sub numele celor care trimit aprecieri sau marturii

Nu doar că mărturiile tale vor fi mai credibile ( de vreme ce textele nerelevante şi numele pot fi uşor falsificate de aproape oricine ), dar URL ( referinţe ale unor locaţii ) dau posibilitatea clienţilor tăi să faca verificări. De asemenea, fotografiile adaugă un mesaj ascuns, conform căruia ai depus ceva efort pentru a găsi aceste persoane pentru a-şi exprima aprobarea faţă de tine şi de produsele şi serviciile tale. Aşa că încearcă pe cât posibil să ataşezi şi fotografii.

  • Dacă poţi, adaugă fişiere audio sau video. Ele constituie, de asemenea un factor ce sporeşte credibilitatea mărturiilor. De altfel, e mai facil pentru clienţii tăi să facă legătura între experienţele plăcute generate de beneficiile produselor sau serviciilor tale, prin contactul personal cu imagini sau voci.
  • Ca prezentare, încadrează mărturiile într-o casetă draguţă, galbenă. Galbenul aprins s-a dovedit a fi culoarea ideală pentru mărturii, în casete. Ca alternativă, poţi folosi fundalul gri, în funcţie de culoarea paginii tale de internet.
  • Dacă ai un număr mare de mărturii, dispersează-le prin toată pagina de vânzări. Poţi să dispui mărturiile peste tot, în pagina ta, într-un format care poate fi convenabil parcurs, cu cele mai bune mărturii plasate imediat dupa subtitlu. Celelalte pot fi dispuse ca un tot, câte două, sau câte trei, sub fiecare componentă, sau înaintea unui alt subtitlu, în cuprinsul paginii.
  • Dacă ai puţine mărturii, aşază-le în partea inferioară secţiunii mediane. Dacă ai prea puţine mărturii, ai face bine să le plasezi în partea de jos a documentului tău, unde îţi demonstrezi credibilitatea dându-le altora posibilitatea să facă comentarii pentru tine. S-ar putea totuşi să vrei să păstrezi una sau două mărturii şi să le plasezi undeva sub titlu, pentru a stimula clienţii să continue lectura paginii.
  • Asigură-te că mărturiile pe care le ai reflectă rezultatele obţinute (în urma utilizării produsului )

Pe scurt, mărturiile nu ar trebui să fie ceva de genul „Dan, eşti grozav!” ( dacă numele tău real este Dan, fireşte). Ar trebui să fie despre beneficiile aduse celor care fac mărturia.

 

In paginile urmatoare, veti afla:

– Cum puteti sa colectati marturii de la clienti

– Ce Greseli care trebuiesc evitate atunci cand folositi marturii

– Cateva Exemple de marturii

 

Oferta Unica

Oferta Unică:Cum Să Atrageți și Fidelizați Clienții în e-Commerce Într-o piață online din ce în ce mai competitivă, ofertele unice reprezintă o metodă eficientă de a atrage și fideliza clienții. În acest articol, vom explora ce înseamnă o ofertă unică, de ce este...

Produse adiţionale (Vanzarea de tip upsell)

Produse adiţionale (Vanzarea de tip upsell) Vânzarea de tip upsell reprezintă o strategie eficientă și profitabilă pentru orice afacere care dorește să-și maximizeze veniturile. În acest articol, vom explora în detaliu ce înseamnă vânzarea de tip upsell, beneficiile...

Oferte promoţionale pentru un magazin online

Oferte promoţionale pentru un magazin online   Bine ai venit la ghidul nostru complet despre ofertele promoţionale pentru un magazin online! Dacă ești în căutarea modalităților prin care îți poți promova produsele și atrage mai mulți clienți, atunci ai ajuns unde...

Abandonul cosului de cumparaturi

Abandonul cosului de cumparaturi Ați intrat vreodată într-un magazin plin de entuziasm și cu un coș de cumpărături gol, doar pentru a-l abandona mai târziu fără să achiziționați nimic? Nu sunteți singurii! Abandonul coșului de cumpărături este o problemă comună cu...

10 sfaturi care te ajuta sa depasesti asteptarile clientilor

10 sfaturi pentru a depasi asteptarile clientilor   Dobândirea clienţilor este procesul care constă în câştigarea de noi clienţi. Păstrarea clienţilor este procesul care constă în reţinerea acestora. Majoritatea obiectivelor şi strategiilor din marketingul   sunt...

Conversia traficului

Conversia traficului - 6 elemente cu impact asupra conversiei pe site Fred Flintstone traia in Epoca de Piatra, însa noi locuim in Epoca Informatiei. Ne confruntam cu un flux constant al informatiei provenite de la televizor, website-uri, email-uri, telefoane mobile,...