marturii de care aveţi nevoie şi cum să continuaţi să le colectaţi pe măsură ce afacerea creste?

 

Colectare 1OK, acum stiţi deja ce informatii esenţiale trebuie sa cuprindă mărturiile.

În continuare, haideţi să vedem cum le puteti colecta:

  • Oferă gratuit produsul tău unor prieteni apropiaţi sau unor rude. Pune-i să-şi scrie impresiile referitor la acesta şi apoi postează-le pe pagina ta web.
  • Oferă cât mai multe detalii în fiecare mărturie. Cu cât sunt mai detaliate, cu atât sunt mai credibile. Impresiile nu trebuie să aibă dimensiuni mari pentru a fi eficiente. Accentul trebuie să cadă în primul rând pe modul în care produsul respectiv a schimbat viaţa clienţilor tăi. Acestea sunt cele mai importante strategii de vânzare, întrucât vei obţine clienţi noi, pe baza unor deja existenţi (apropiaţi ai tăi).
  • Un alt  lucru pe care urmeaza să-l fac cu mărturiile de pe pagina mea este să ataşez imagini cu clienţii şi produsele pe care le-au cumparat. Dacă vei prezenta oameni reali folosind produsele tale, vei câştiga mai mulţi clienţi, îmbunătăţindu-ţi credibilitatea.

Iata si alte secrete prin care puteti obtine marturii exceptionale:

Daca clientii v-au trimis deja informatii pozitive despre produs, atunci deja aveţi cateva mărturii credibile, ce merită adăugate pe site.

Totusi, dacă raspunsul clientilor este relativ redus (sau daca de abia ati inceput afacerea) obţinerea unor mărturii din partea cumpărătorilor poate cere un pic mai mult efort.

  1. Colectare 2O modalitate simplă de a colecta marturiile este sa adaugati un link in site-ul dvs. ce le va permite clientilor să vă dea votul lor de incredere.

Exemple „Spuneţi-ne cum acest produs a reuşit să vă schimbe viata!”

sau „Apasati aici pentru a ne comunica opinia dvs.!”

Plasati acest link langa mărturiile pe care deja le-ati obtinut pentru a le da clientilor o dovada de ce tip de informaţie aveti nevoie.

  1. O altă modalitate mult mai eficientă este să creaţi un set de intrebări (chestionar) ce se trimit automat catre clienti dupa ce acestia au cumparat produsul. Prin acest chestionare le puteţi cere informaţii referitoare la modul în care produsul îi ajuta, dandu-le astfel sansa de a va oferi detalii referitoare la experienta pe care au avut-o cu afacerea dvs.
  2. De fiecare dată cand primiti o scrisoare sau un email de la un client, cere-ti-le permisiunea de a le include comentariile in cadrul site-ului cu scopul de a recomanda produsul si altor persoane. Daca au fost multumiti, atunci vor fi de acord sa împărtăşească şi altora satisfactia lor.

4.. Daca incă nu aţi inceput vanzarea produsului şi nu aveţi incă informaţii de la clienţi, oferiti-va produsul sau serviciul gratuit catre un anumit grup de clienti in schimbul părerii lor sau al unor comentarii pe care apoi sa le postati pe site.

 

Impactul pe care il vor avea mărturiile merita costul cheltuielilor initiale!
Pe măsura ce afacerea dvs on line porneste, obisnuiti-va sa acordati fiecarui client sansa de a impartasi experienta pe care a avut-o cu produsul sau serviciul respectiv.
Cereti informatii de la clienti (bune sau rele) in newsletter, in intrebarile automate, si in alte locuri din site-ul web.