Greseli ce trebuie evitate atunci cand folositi marturii ale clientilor

 

marturii ale clientilorÎn continuare, să vedem cateva greseli ce trebuie evitate atunci cand folositi marturii ale clienților.

  • Nu refaceţi mărturiile doar pentru a include un comentariu sau pentru a adăuga noi informaţii, ce doriti sa fie prezentate într-un anumit fel!Daca nu puteţi insera un comentariu asa cum este el trimis, atunci nu il postati pe site. Dacă toate mărturiile dvs par a fi construite pe acelaşi şablon, atunci nimeni nu le va crede reale. Vor crede că sunt falsificate.
  • Nu folositi niciodata marturia unui client fara a avea permisiunea acestuia
  • Nu inventati niciodata marturii! Acest lucru constituie o frauda, iar minciuna are picioare scurte!!! În plus, nu veţi obţine un impact pozitiv
  • Mărturiile despre produsele tale, sau despre tine însuţi, nu trebuie să fie niciodată negative. Pentru a fi credibil, trebuie să ai atât mărturii de apreciere şi admiraţie, cât şi mărturii ceva mai ponderate.

Clienţii şi potenţialii tăi clienţi se bazează pe tine şi pe felul în care promovezi produsele, pentru a-i ajuta să ia decizii bazate pe o informare prealabilă. Oferind informaţii eronate clienţilor tăi va face ca ei să-şi piardă încrederea în tine, chiar dacă nu ai făcut-o intenţionat. Ai grijă să oferi mereu informaţii corecte clienţilor şi potenţialilor tăi clienţi.

Orice vei scrie va putea fi folosit împotriva ta în viitor, aşa că ai grijă să pui în document doar informaţiile pe care vrei ca alţii să le ştie.

Exemplu:

In pagina http://www.terapii-naturiste.com/cure_slabire/index.htm am inserat 2 marturii revelatoare despre CD-ul „Cure de slabire”

Ambele marturii le-am pus intr-o caseta si le-am incadrat cu un chenar. La sfarsitul fiecarei marturii am precizat clar expeditorul, localitatea (unde a fost posibil) si adresa de email.

La sfarsit, am adaugat: Recomandari, vei gasi si alte Recomandari primite de la cei care au primit acest CD.

Si am pus o legatura catre o pagina dedicata special acestor recomandari

http://www.terapii-naturiste.com/recomandari.htm

Marturiile pe care le-am obtinut de la utilizatorii CD-urilor de-a lungul timpului s-au dovedit deosebit de utile. Ele au dus, fara nici o indoiala, la cresterea credibilitatii afacerii si, implicit, la cresterea numarului de comenzi.

Cateva sugestii

Mărturiile reprezintă un instrument de marketing  puternic, uşor de folosit si ieftin.

Majoritatea dintre noi preferă sa cumpere pe baza unei informatii venite din partea unui prieten ce a folosit produsul si nu pe baza unor statistici de vanzare, mai mult sau mai puţin realiste.

Dorim să ştim că produsul respectiv chiar are efect inainte de a-l cumpăra. Avem mai multă încredere in cineva care l-a folosit deja  decat in persoana care incearca sa ne convinga sa il cumparam!

Asemenea unei recomandări din partea unui prieten, mărturiile oferă dovezi bazate pe rezultate de necontestat cum ca produsul respectiv chiar face ceea ce dvs susţineţi că face.

Putine sunt lucrurile care pot linisti un client sceptic. O recomandare primită din partea unui client satisfacut este unul dintre ele.

Indiferent de etapa in care sunteţi în cadrul construirii afacerii dvs, doriţi să fiţi siguri că stabiliţi o relatie credibilă cu potenţialii clienţi.O dată ce le-aţi caştigat increderea, aţi caştigat un client loial pe viaţă! Folosirea unor marturii stralucitoare, pline de informatii reale reprezintă una dintre modalităţile cu cel mai mare efect, prin care le dovediti clientilot dvs ca sunteti demn de increderea lor.