7 trucuri pentru cresterea vanzarilor

 

1.Ajută oamenii să găsească ceea ce caută.

Oamenii nu se concentrează prea usor şi trec cu repeziciune peste paginile web dacă nu găsesc imediat ceea ce caută. Cel mai bine este să realizezi o bară de navigare. Evită să aglomerezi prea mult pagina sau să creezi prea multe spaţii goale. Textele prea lungi caută să le împărţi în articole mai mici pentru a nu părea greu de citit.

2. Foloseşte secţiunea „Despre Noi” pentru a câştiga încrederea posibililor clienţi.

Secţiunea aceasta are un impact imens asupra vânzărilor. Foloseşte-o pentru a scrie despre trecutul companiei tale, despre pasiunile tale şi despre mesajul pe care vrei să-l transmiţi. Cu cât stiu mai multe despre tine, cu atât oamenii încep să aibă mai multă încredere. 

transforma clickurile in vanzari

 

3. Răspunde întrebărilor ce ar putea bloca o vânzare.

Scrie o listă a posibilelor întrebări pe care clienţii le-ar putea avea înainte de a achiziţiona un produs şi apoi realizează o secţiune „Întrebări şi răspunsuri” în care oferi chiar tu acele răspunsuri. Include şi link-uri directe catre produse sau servicii şi astfel vei îndepărta mai usor obstacolele ce ar putea interveni.

4. Investeşte în imagini, filme de o calitate superioară.

Evită acele imagini de duzină, folosite la realizarea majorităţii website-urilor.
Oferă vizitatorilor imagini cu angajaţii tăi, cu produsele oferite şi cu sediul firmei. Oferă-le o asigurare vizuală că se află pe site-ul unei firme respectabile.
Poţi înregistra un videoclip în care să vorbeşti despre companie şi să oferi informaţii privind produsele sau serviciile oferite.

5. Alege cu atenţie cuvintele folosite.

Cuvintele trebuie alese cu grijă deoarece acestea contribuie foarte mult la vânzare. Aşa cum în lumea reală oamenii cumpără bazându-se pe sentimente şi logică, în lumea virtuală oamenii cumpără bazându-se pe informaţiile oferite.

6. Oferă conţinut gratis.

Companiile de software oferă ediţii gratuite limitate ale produselor lor pentru ca utilizatorii să le poată teste înainte de a cumpăra varianta full. Chiar dacă nu eşti axat pe acest domeniu poţi oferi gratuit cărţi electronice, diferite cadouri în schimbul înregistrării pe site

7 trucuri pentru cresterea vanzarilor 17. Înlătură orice surpriză neplăcută care poate cauza abandonul coşului de cumpărături.

Este frustrant să observi cum un număr mare de persoane îşi umplu coşul de cumpărături însă şi-l abandonează brusc atunci când ajung la secţiunea checkout.
O modalitate pentru a împiedica acest lucru este să oferi transport gratuit sau să oferi garanţia returnării produselor.

Respecta mesajul din reclama facuta
Asigură-te că paginile de produs conţin ceea ce „
ai promis” în textul reclamei. De exemplu dacă în reclamă este specificat faptul că oferi preţuri mici, pe pagina web ar trebui sa fie realizate comparaţii cu celelalte preţuri practicate pe alte situri. În acest fel vei instala un sentiment de încredere printre vizitatori. Pe măsură ce încrederea creşte vei câştiga clienţi pe termen lung.

 

 

CUM să-i facem pe potenţialii cumpărători să fie interesaţi de oferta voastră…

Alcătuiţi o listă pe care niciun vizitator să nu o poată ignora!

Regula #1: Scoateţi în evidenţă beneficiile de de care se vor bucura, NU caracteristicile produselor.
Pentru a-i determina pe vizitatori să se înscrie pentru a primi oferta voastră, trebuie să răspundeţi la întrebarea fundamentală:
“Ce câştig eu dacă mă înscriu la această listă?”

Regula #2: Întotdeauna includeţi un îndemn
Dacă vreţi ca vizitatorii să acţioneze, trebuie să-i indemnaţi să facă acest lucru, să le daţi un imbold. De exemplu, pentru ca vizitatorii să se înscrie la lista voastră (cu siguranţă doriţi acest lucru!) atunci includeţi un îndemn şi o legătură:

“Înregistraţi-vă aici şi veţi primi o carte în format electronic, GRATUIT!”

Poate vă gândiţi că este evident ca oamenii să se inscrie pe lista voastră – mai ales dacă le-aţi oferit o serie de explicaţii. Indiferent cât de convingătoare este scrisoarea de vanzare, trebuie întotdeauna să îi îndemnaţi pe potenţialii clienţi să cumpere.

Regula #3: Includeţi o referinţă către politica de confidenţialitate
Foarte mulţi oameni sunt reticenţi atunci când trebuie să dea informaţiile lor personale altor persoane pe care nu le-au întâlnit niciodată. Trebuie să le spuneţi întotdeauna că vă luaţi angajamentul de a le proteja intimitatea.

Astfel, îi veţi face să se simtă confortabil ca să vă ofere adresele lor de email.

Vezi pagina: Confidentialitate

 

7 trucuri pentru cresterea vanzarilor 2Dacă veţi pune la dispoziţie un forum de discuţii, care să aibă legătură cu afacerea voastră, oamenii vă vor oferi informaţiile lor personale pentru a lua parte la aceste discuţii. Acest lucru vă dă posibilitatea să învăţaţi mai multe lucruri despre clienţii voştri şi să aflaţi ce fel de produse şi servicii ar trebui să dezvoltaţi pentru a le satisface nevoile şi gusturile.

Ar fi bine să moderaţi discuţiile şi să stabiliţi anumite reguli generale, de bun simţ. Va trebui chiar să începeţi anumite discuţii orientate asupra unor subiecte de interes general şi, bineînţeles, să participaţi activ la dezbateri!

Oferiţi diferite avantaje clienţilor deja înregistraţi

Una dintre cele mai simple metode de a vă încuraja vizitatorii să trimită datele lor personale este să oferiţi o reducere pentru membri!
De exemplu, puteţi trimite următorul mesaj:

“Vreţi să acceptaţi oferta noastră specială – valabilă numai pentru MEMBRII ÎNREGISTRAŢI?
Vă garantez că nu veţi găsi o astfel de ofertă în altă parte.
Pentru a primi această ofertă, nu trebuie decât să vă înregistraţi aici!

În acest mod, îi veţi face pe clienţi să acţioneze, în speranţa obţinerii unei oferte deosebite. Se subînţelege faptul că, sub nici o formă nu trebuie să-I dezamăgiţi.

În toate aceste cazuri, trebuie să evidenţiaţi faptul că veţi respecta intimitatea vizitatorilor voştri. Trebuie să le promiteţi că nu veţi transmite mai departe sau veţi vinde informaţiile lor personale – şi, bineînţeles, să vă ţineţi această promisiune!

Există foarte multe stimulente pe care puteţi să le oferiţi pentru a intocmi o listă cu emailuri – trebuie numai să daţi dovadă de puţină creativitate pentru a o alege pe cea mai potrivită! Dar şi cele mai bune oferte pot fi ignorate dacă nu ştiţi cum să le prezentaţi vizitatorilor voştri.

 

Prima pagină a website-ului tău trebuie să convingă vizitatorii de faptul că merită să vizualizeze întreg site-ul; cu alte cuvinte trebuie să previi abandonul lor. Pentru ca acesta să nu să întâmple trebuie să ai un conţinut relevant şi să creezi un mediu plăcut pentru vizitatori.

  1. Titlurile

Testele realizate privind titlurile arată faptul că dacă acestea sunt bine realizate asigură citirea completă a conţinutului, a unui procent de cel puţin 36 %. La folosirea unui anumit titlu 500 de persoane au vizualizat site-ul. Cu ajutorul unui sistem am alternat două titluri. Testul a arătat că 1000 de persoane au intrat pe site. Motivul este foarte logic. Cititorii citesc titlurile, însă dacă acestea nu îi impresionează cu nimic nu se mai deranjează să citească în continuare articolul, şi părăsesc site-ul. Rezultă deci, că titlurile sunt subiecte vitale ale website-ului tău.

  1. Link-urile

Linkurile din conţinutul site-ului pot fi de asemenea supuse testului. „Chestia” cu linkurile este că nu contează atât unde te duce, cât atractivitatea lor. Când foloseşti un link dintr-un titlu sau o explicaţie, acestea de obicei te adâncesc în conţinutul explicaţiei. În test am folosit un link de tipul: „click aici pentru a citi restul articolului”. Sistemul de reperare a arăta că au fost realizate 49 de click-uri de la 500 de vizitatori, asta însemnând o rată de conversiune mai mică de 10 %. Atunci când am înserat linkul într-un titlu atractiv, au fost reperate 102 click-uri de la 500 de vizitatori, ceea înseamnă o rată de conversie de 20 %. Cu alte cuvinte, 100 % optimizare.

  1. Sisteme de navigare

7 trucuri pentru cresterea vanzarilor 3Au fost realizate două teste ale navigării pe un website. Unul folosea DHTML, cu un meniu de tipul „drop down”, ceea ce înseamnă că oricine putea accesa orice secţiune a site-ului cu un singur click. Celălalt avea un set de linkuri afişate pe partea stângă, de o eficienţă scăzută, datorită multitudini de linkuri şi click-uri ce trebuiau realizate până la accesarea unei anumite secţiuni a site-ului. Testele au demonstrat că folosirea DHTML este mai puţin eficientă pentru vizitatori, chiar dacă este mai uşor de folosit pentru realizatorii site-ului.

Testele pot urma. Se pot testa diferite versiuni ale graficii, forme ale vânzării, combinaţii de tipul fundal – text, culori de linkuri, paragrafuri ale conţinutului. Nu există ceva pe site ce nu poate fi testat.

Pe scurt – Ce efect au aceste schimbări minore asupra ratei de conversie?

Tehnicile folosite în crearea unui titlu au drept scop acapararea a cât mai mulţi vizitatori. De aici poate apărea o reacţie în lanţ: mai mulţi vizitatori citesc articolele, rezultă că şi link-urile inserate pe parcursul unui articol au parte de mai multe click-uri, rezultă că se observă un interes în creştere faţă de produsele şi serviciile tale, ceea ce înseamnă că rata unei posibile achiziţionări creşte. Cu alte cuvinte, rata ta de conversiune se îmbunătăţeşte. Există bineînţeles lucruri care îţi pot scăpa, de accea, trebuie să realizezi teste periodic.