Cum sa obtii linkuri externe (backlinkuri)

O legatura reciproca inseamna plasarea unei legaturi catre un alt sit web intr-una din paginile dvs. In schimbul acesteia , webmasterul sitului respectiv va plasa o alta legatura catre situl dvs.
Daca un schimb de legaturi este bine realizat , atunci numarul de vizitatori catre situl dvs. va creste vizibil .

In continuare va prezint un capitol din cartea: 

“Internet Pentru Afaceri – Promovarea Online a Site-urilor Web  scrisă de Eduard Irimia.

Dreptul de autor aparţine în totalitate autorului acestei cărţi.

“Strategii de colectare linkuri (crearea si imbunatatirea popularitatii si reputatiei link-urilor)

  1. Concentreaza-te asupra colectarii de linkuri de la site-uri importante. Ce conteaza cu adevarat nu este atat numarul linkurilor cat gradul de relevanta al acestora si imCum obtii linkuri externe (backlinkuri) 5portanta in Internet a site-urilor de pe care aceste linkuri sosesc.
  2. Asigura-te ca site-ul propriu este listat in cel mai importante directoare web: Yahoo, DMOZ, LookSmart, About.
  3. Extrage o lista cu cele mai importante motoare de cautare si directoare din domeniul tau de activitate, apoi asigura-ti un listing in fiecare dintre acestea. Actualmente SearchEngineGuide detine o lista cu peste 3700 de motoare de cautare si directoare tematice. Abordeaza totodata si explorarea proprie a webului in cautarea directoarelor tematice. Vei fi surprins cat de multe poti gasi si cat de repede iti poti inscrie site-ul daca vei utiliza in Google urmatoare formula de cautare: “expresie-cheie: add url” sau “expresie-cheie: free add url“.
  4. Gaseste site-urile care ofera legaturi catre competitorii tai in domeniu. Viziteaza site-urile care trimit legaturi si contacteaza staff-ul solicitand un schimb de lagaturi cu propriul site web.
  5. Creaza o lista de site-uri de la care ai dori obtinerea unui link, si plaseaza pe site-ul tau legaturi catre respectivele site-uri. Dupa ce aceasta operatiune a fost finalizata, contacteaza site-urile solicitand o legatura reciproca, oferindu-le totodata adresa paginii din site-ul propriu in care legaura catre ele a fost deja plasata. E mult mai probabil in felul acesta sa poti obtine cateva legaturi importante dinspre site-urile vizate.
    Metoda profesionala si cea mai eficienta de a face acest lucru este:  Instalare Google Toolbar de la adresa http://toolbar.google.com;  Deschidere browser cu noul toolbar vizibil. Cautare dupa: “expresie-cheie”. Se va obtine o lista de site-uri web bine cotate in Google din domeniul propriei afaceri. Se va examina pagina principala a fiecarui site in parte (dintre cele considerate relevante pentru tematica, oferta si continutul propriului site web) si, daca PageRank este cel putin 4, se va lua in considerare solicitarea unui schimb de legaturi cu site-ul respectiv.  Acest lucru se va realiza printr-un email de contact PERSONALIZAT, solicitand in mod politicos acest lucru si oferind, spre edificare adresa propriului site web si a paginii din site unde a fost deja plasat link-ul catre site-ul de la care dorim legatura reciproca.
  6. Ia in considerare posibilitatea de a solicita linkuri de la site-uri cu subiect inrudit: spre exemplu daca vinzi pachete de vacanta la munte, solicita linkuri de la site-uri care se ocupa cu vanzarea accesoriilor de munte.
  7. Cum obtii linkuri externe (backlinkuri) 6Atunci cand vizitezi site-uri din domeniul propriei afaceri, cauta sa postezi remarci, comentarii, articole, pe fiecare din forumurile si listele de discutii pe care aceste site-uri le pun la dispozitie(daca), uzand de fisierul semnatura ce include, sub forma unei note de final: numele autorului. numele de firma sau de site al afacerii, cuvinte cheie specifice inglobate intr-o descriere sumara si, bineinteles, linkul catre site-ul propriu.
  8. Ia in considerare posibilitatea setarii mai multor domenii web care sa gazduiasca site-uri cu tematica inrudita, pe care, mai apoi, sa le pui in legatura. Fiecare site va trebui gazduit la o alta companie de hosting, pe game de IP-uri diferite, altfel poti avea supriza ca toate site-urile vor fi eliminate pentru totdeauna din indexul Google din motive de SPAM.
  9. Ofera o facilitate, un serviciu, un discount sau orice altceva interesant si gratuit acelora care posteaza pe site-ul propriu un link catre site-ul tau; vei stimula astfel interesul pentru trimiterea unei legaturi.
  10. Creaza o pagina de marturii proprii despre anumite site-uri, in care, fara fals entuziasm, descrii facilitati, servicii, produse, customer support si alte lucruri care tin de admiratia proprie fata de o oferta profesionala. Apoi inviti site-ul in cauza sa trimita o legatura catre respectiva pagina de pe site-ul tau. Daca site-ul propriu are un continut original si profesional, succesul este aproape asigurat.
  11. Scrie o marturie special conceputa pentru un anume site, semneaz-o cu numele tau si al site-ului propriu, apoi trimite printr-un email respectiva marturie care site-ul laudat. De cele mai multe ori, aceasta marturie va fi expusa public intr-o sectiune speciala dedicata marturiilor consumatorilor, insotita, evident, de un link catre site-ul autorului ei.
  12. Initiaza pe site-ul propriu concursuri de premiere a celor mai bune site-uri in domeniul de interes vizat, apoi, odata cu decernarea premiilor, creaza sigle grafice specifice premiilor castigate de site-urile participante, pe care ulterior acestea sa le plaseze in paginile proprii, impreuna cu linkul catre site-ul tau (ca dovada edificatoare ca premiul este real, ca si site-ul care l-a decernat de altfel). Este un schimb de credibilitate reciproc avantajos.
  13. Initiaza un program de afiliere, ceea ce reprezinta o ocazie excelenta de a colecta linkuri catre site-ul propriu.
  14. Elaboreaza articole profesionale in domeniul propriu de activitate, pe care apoi posteaza-le pe toate site-urile, directoarele web, portalurile dornice de noutati si de informatie de calitate. Mentioneaza ca permiti republicarea lor cu conditia includerii la finalul articolului a fiserului semnatura prezent de altfel in formula initiala. Cel mai bun site de departe pentru o astfel de activitate de promovare este  http://www.ezinearticles.com dar poti incepe sa gasesti tu singur site-uri similare mult mai specializate pe un anumit domeniu, cautand, de pilda cu Google, ceva in genul: “expresie-cheie: ezine articles“, “expresie-cheie: e-zine articles“, “expresie-cheie: posting articles“, “expresie-cheie: post articles fo free“, etc…
  15. Angajeaza cativa studenti (cu ceva timp la dispozitie si cunostinte in domeniu) care sa realizeze zilnic un anume numar de contacte cu site-uri in domeniu, solicitand linkuri.
  16. Amplifica la scara campania de colectare de linkuri, fie apeland la firme specializate in campanii de colectare de linkuri si promovare pe scara larga, fie apeland personal la unele dintre cele mai bune softuri in domeniu (solutie mult mai ieftina si profesionala de altfel).
  17. Nu in ultimul rand, valorifica la maxim legaturile interne, utilizand o pagina de tip Harta a Site-ului (sau Ghidul Site-ului) in care listezi legaturi text catre zecile, sutele sau miile de pagini ale site-ului. Apoi te asiguri ca, cel putin din pagina de index (pagina principala a site-ului), exista o legatura catre pagina harta a site-ului, permitand astfel spider-ului de indexare sa ajunga pe aceasta pagina-ghid pe cont propriu si sa indexeze cat poate de mult din paginile catre care se trimit legaturi.
  18. Gazduieste pe site-ul web propriul forum sau carte de oaspeti sau lista de discutii, etc… In general, astfel de facilitati interactive colecteaza in timp munti de informatie, generaza zeci, sute, mii de pagini, toate legate intre ele, legate cu site-ul de care apartin, si de cele mai multe ori referite de pe alte forumuri, site-uri, liste de discutii. Odata indexate de motoarele de cautare (si aceasta indexare nu se va lasa prea mult asteptata), toate aceste pagini vor colecta un Page Rank remarcabil pentru propriul site web (chiar si numai din legaturile interne), vor face site-ul usor de gasit in clasamentele motoarelor pentru zeci si sute de cuvinte si expresii cheie si vor genera in timp un trafic masiv de vizitatori motivati si interesati de informatiile vehiculate pe site.Ca sa nu mai vorbim de credibilitatea castigata atunci cand clientii propriilor produse si servicii posteaza instantaneu catre “marele public” propriile impresii si pareri cu privire la oferta in domeniu.Alte informatii gasiti aici:

     

    alte linkuri utile

    https://seomark.ro/servfb908ju2l3gd78-top-5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-promovarea-prin-link-uri-sau-linkbuilding/

    http://blog.trafic.ro/2012/05/07/5-criterii-de-urmarit-atunci-cand-facem-schimb-de-linkuri/

    https://www.amigio.ro/schimb-de-linkuri-ce-trebuie-sa-stii/

Reclama de 30 de secunde

"Reclama de 30 de secunde" a produsului   Suntem bombardati zilnic cu reclame de tot felul, care încearcă să ne atragă atenția și să ne convingă să cumpărăm diverse produse sau servicii. Printre acestea se numără și reclamele de 30 de secunde, care au devenit un...

Sondaje online-surse noi de profit

Afla ce sunt si cum sa folosesti sondaje online pentru a creste afacerea ta Dacă vrei să obții feedback de la clienți sau să înțelegi mai bine nevoile pieței tale, atunci acest ghid este perfect pentru tine. Descoperă cum poți profita la maxim de avantajele sondajelor...

Analiza traficului web

Analiza traficului web pentru o afacere online Bine ai venit la un nou articol care explorează secretele succesului unei afaceri online - analiza traficului web! Dacă vrei să afli cum poți transforma simpla monitorizare a vizitatorilor pe site-ul tău în avantaje...

Promovarea prin retele sociale

Promovarea prin retele sociale   În lumea digitală a anului 2024, rețelele sociale au devenit un instrument esențial pentru creșterea și succesul afacerilor.De la gigantul Facebook până la platforme precum Instagram, Twitter sau LinkedIn, aceste medii online sunt...

Sfaturi esenţiale în realizarea reclamei in social media

Sfaturi esenţiale în realizarea unei reclame   Cu cât urcaţi mai sus în motorul de căutare, cu atât mai multe accesări (clickuri) veţi primi pe pagina dvs., din moment ce potenţialii clienţi vă observa reclama înaintea altora. Se creează astfel o spirală din ce...

Reguli pentru optimizarea paginilor pentru Google

Optimizare Web pentru Google În lumea digitală de astăzi, optimizarea paginilor web pentru Google nu este doar o opțiune, ci o necesitate. Dacă doriți ca site-ul dvs. să fie vizibil și să atragă trafic relevant, urmați acest ghid pas cu pas pentru a vă asigura că...