10 motive pentru care ar trebuie scris
un Plan de afaceri

 

 

Plan de afaceri–10 Motive 5Inceperea unei afaceri fara un plan bine intocmit este o nesabuinta.

Planul de afaceri este ca o schita pentru afacerea ta.

Daca vrei sa construiesti o casa, nu poti sa te duci pur si simplu pe teren si sa te apuci sa sapi fundatia si apoi sa ridici peretii casei.

Spre deosebire de o casa, o afacere nu este statica. Deseori facem greseala de a gandi planul de afaceri ca pe un document static, singular, pe care il intocmesti la inceput si apoi il neglijezi sau uiti de el.

De fapt, planul pentru orice afacere se va schimba in timp, pe masura ce afacerea se dezvolta. Orice afacere poate avea mai multe planuri, pe masura de obiectivele se schimba.

Stabilirea unui plan scris al afacerii vă va determina să stabiliţi unde intenţionaţi să ajungeţi precum şi modul în care veţi face acest lucru. Acest plan va fi ca o hartă pe care trebuie s-o urmaţi pe măsură ce afacerea se dezvoltă.

Aşa cum trebuie urmărit un ghid pentru a ajunge undeva, tot la fel trebuie să urmaţi un plan scris pentru a vă realiza obiectivele pe care vi le-aţi stabilit initial.

Rolul unui plan de afaceri

Plan de afaceri–10 Motive 6Un plan al afacerii joacă un rol important în …

=> evitarea greşelilor

=> recunoaşterea oportunităţilor ascunse.

=> păstrarea realismului cu privire la profit şi cheltuieli

=> concentrarea asupra deciziilor importante care trebuie luate

=> analiza concurenţei

Procesul  de stabilire a planului afacerii, incluzând şi ideea iniţială la care v-aţi gândit înainte, vă va determina să aveţi o atitudine obiectivă, realistă asupra întregii voastre afaceri. Oricât de bună ar fi ideea voastră, analizarea atentă a întregii afaceri vă ajuta în luarea unor decizii corecte. Se poate ca ideea voastră să fie prea costisitoare, prea greu de îndeplinit sau poate prea riscantă.

Chiar dacă vă gândiţi că afacerea voastră nu are deocamdata nevoie de un plan scris, dacă vreţi să aveţi succes pe Internet, aveţi neapărat nevoie de un plan bine stabilit.

Este important să fiţi întotdeauna pregătiţi pentru orice iar acest plan nu va face altceva decât să vă uşureze munca.

Gândiţi-vă că, odată realizat acest plan, îl veţi putea folosi oricând veţi avea nevoie de el sau îl veţi putea îmbunătăţi prin cunoştinţele şi exeperienţa acumulată.

Oricât de mari ar fi timpul sau efortul necesare realizării unui plan, veţi fi cu siguranţă răsplătit de câştigurile pe care le veţi obţine.


Descarca Ebook Gratuit “Cum sa faci un Plan de Afaceri, pas cu pas”

 

In continuare, m-am gandit sa-ti prezint 10 motive intemeiate pentru care ar trebui intocmit un plan de afaceri:

1)      Pentru a testa fezabilitatea unei idei de afaceri

2)      Pentru a acorda noii afaceri cea mai buna sansa de success

3)      Pentru a asigura fonduri de capital, precum imprumuturile bancare

4)      Pentru a eficientiza planificarea afacerii

5)      Pentru a atrage noi investitori

6)      Pentru a obtine alte resurse

7)      Pentru a-ti creste abilitatile manageriale

8)      Pentru a avea o abordare realista a afacerii

9)      Pentru lua decizia sa nu demarezi o afacere

10)   Pentru a te tine in miscare

Un plan de afaceri nu se termina niciodata.

Planificarea afacerii trebuie vazuta ca un proces continuu, fara sfarsit. In schimb, de la un anumit punct procesul devine mai formal, si primeste mai multa atentie din partea managerilor, partenerilor, si a altor detinatori de actiuni.

Scrierea unui plan de afaceri poate fi mare consumatoare de timp, dar este esentiala daca vrei sa dezvolti o afacere de succes care va supravietui stadiului de inceput.

Daca nu ai inca un plan, poate ar fi timpul sa incepi sa il scrii chiar de acum…


Descarca Ebook Gratuit “Cum sa faci un Plan de Afaceri, pas cu pas”

Pregătirea unui plan de afaceri nu vă garantează automat succesul,  dar,
lipsa lui vă va aduce cu siguranţă eşecul.

Cum să Transformi o Viziune într-o Afacere Profitabilă

Cum să Transformi o Viziune într-o Afacere Profitabilă Există mulţi oameni care în trecut au nutrit aspiraţia secretă de a conduce propria lor afacere. Pentru cei mai mulţi, acest gând rămâne doar o simplă dorinţă. Pentru alţii, ceva se întâm­plă în vieţile lor şi le...

Elemente cu impact pentru succesul online

Afla care sunt Elementele succesului online Să le examinăm pe rând: 1. Diferenţiere Să fii pur şi simplu on-line nu este de ajuns. Pe internet vei găsi o mulţime de persoane care vând acelaşi tip de produse ca şi tine, pretinzând că ale lor sunt mai bune, acaparând o...

Cum sa planifici o afacere online

Cum sa planifici o afacere online Ideea de afacere în sine poate fi perfect viabilă pentru orice om de afaceri experimentat sau competent, dar alt do­meniu care trebuie să fie luat în considerare este dacă între­prinzătorul nostru începător are sau nu are capacităţile...

4 paşi importanţi într-o afacere pe internet

  4 paşi importanţi într-o o afacere pe internet   1. O idee sclipitoare. Iată câteva exemple pentru un plan bun de afaceri: o pastilă cu ajutorul căreia se poate slăbi mai repede. secretul reglării metabolismului la adolescenţi. strategia prin care să aveţi...

20 de idei ușoare pentru afaceri online

20 de idei de afaceri online   2020 va fi anul în care veți crea în sfârșit o afacere online profitabilă? V-ați gândit la asta în fiecare an. Ați trecut peste nenumărate idei de afaceri online și vi-ați imaginat cum ar fi viața dacă ați putea renunța la serviciu...

Excursia de vis

Excursia de vis Visarea aceea cu ochii deschişi şi schimbarea peisajului reprezentau cele două elemente care declanşau instinctul creator: locuri noi = idei noi. Pentru dumneavoastră, exerciţiul este mult mai simplu: trebuie doar să aveţi mereu la dispoziţie, oriunde...