10 motive pentru care ar trebuie scris
un Plan de afaceri

 

 

Plan de afaceri–10 Motive 6Inceperea unei afaceri fara un plan bine intocmit este o nesabuinta.

Planul de afaceri este ca o schita pentru afacerea ta.

Daca vrei sa construiesti o casa, nu poti sa te duci pur si simplu pe teren si sa te apuci sa sapi fundatia si apoi sa ridici peretii casei.

Spre deosebire de o casa, o afacere nu este statica. Deseori facem greseala de a gandi planul de afaceri ca pe un document static, singular, pe care il intocmesti la inceput si apoi il neglijezi sau uiti de el.

De fapt, planul pentru orice afacere se va schimba in timp, pe masura ce afacerea se dezvolta. Orice afacere poate avea mai multe planuri, pe masura de obiectivele se schimba.

Stabilirea unui plan scris al afacerii vă va determina să stabiliţi unde intenţionaţi să ajungeţi precum şi modul în care veţi face acest lucru. Acest plan va fi ca o hartă pe care trebuie s-o urmaţi pe măsură ce afacerea se dezvoltă.

Aşa cum trebuie urmărit un ghid pentru a ajunge undeva, tot la fel trebuie să urmaţi un plan scris pentru a vă realiza obiectivele pe care vi le-aţi stabilit initial.

Rolul unui plan de afaceri

Plan de afaceri–10 Motive 7Un plan al afacerii joacă un rol important în …

=> evitarea greşelilor

=> recunoaşterea oportunităţilor ascunse.

=> păstrarea realismului cu privire la profit şi cheltuieli

=> concentrarea asupra deciziilor importante care trebuie luate

=> analiza concurenţei

Procesul  de stabilire a planului afacerii, incluzând şi ideea iniţială la care v-aţi gândit înainte, vă va determina să aveţi o atitudine obiectivă, realistă asupra întregii voastre afaceri. Oricât de bună ar fi ideea voastră, analizarea atentă a întregii afaceri vă ajuta în luarea unor decizii corecte. Se poate ca ideea voastră să fie prea costisitoare, prea greu de îndeplinit sau poate prea riscantă.

Chiar dacă vă gândiţi că afacerea voastră nu are deocamdata nevoie de un plan scris, dacă vreţi să aveţi succes pe Internet, aveţi neapărat nevoie de un plan bine stabilit.

Este important să fiţi întotdeauna pregătiţi pentru orice iar acest plan nu va face altceva decât să vă uşureze munca.

Gândiţi-vă că, odată realizat acest plan, îl veţi putea folosi oricând veţi avea nevoie de el sau îl veţi putea îmbunătăţi prin cunoştinţele şi exeperienţa acumulată.

Oricât de mari ar fi timpul sau efortul necesare realizării unui plan, veţi fi cu siguranţă răsplătit de câştigurile pe care le veţi obţine.


Descarca Ebook Gratuit “Cum sa faci un Plan de Afaceri, pas cu pas”

 

In continuare, m-am gandit sa-ti prezint 10 motive intemeiate pentru care ar trebui intocmit un plan de afaceri:

1)      Pentru a testa fezabilitatea unei idei de afaceri

2)      Pentru a acorda noii afaceri cea mai buna sansa de success

3)      Pentru a asigura fonduri de capital, precum imprumuturile bancare

4)      Pentru a eficientiza planificarea afacerii

5)      Pentru a atrage noi investitori

6)      Pentru a obtine alte resurse

7)      Pentru a-ti creste abilitatile manageriale

8)      Pentru a avea o abordare realista a afacerii

9)      Pentru lua decizia sa nu demarezi o afacere

10)   Pentru a te tine in miscare

Un plan de afaceri nu se termina niciodata.

Planificarea afacerii trebuie vazuta ca un proces continuu, fara sfarsit. In schimb, de la un anumit punct procesul devine mai formal, si primeste mai multa atentie din partea managerilor, partenerilor, si a altor detinatori de actiuni.

Scrierea unui plan de afaceri poate fi mare consumatoare de timp, dar este esentiala daca vrei sa dezvolti o afacere de succes care va supravietui stadiului de inceput.

Daca nu ai inca un plan, poate ar fi timpul sa incepi sa il scrii chiar de acum…


Descarca Ebook Gratuit “Cum sa faci un Plan de Afaceri, pas cu pas”

Pregătirea unui plan de afaceri nu vă garantează automat succesul,  dar,
lipsa lui vă va aduce cu siguranţă eşecul.

Avantaje afacere online

Avantaje afacere online   Dacă te-ai gândit vreodată să îți deschizi propria afacere sau să îți extinzi prezența pe piață, atunci acest articol este perfect pentru tine. Vom explora cum se diferențiază o afacere online de una tradițională și care sunt beneficiile...

Protectia ideii de afaceri

Protectia ideii de afaceri Vrei să-ți transformi ideea de afacere în realitate? Ești gata să faci primul pas, dar te întrebi cum poți proteja această idee valoroasă de potențialii imitatori? Află în acest articol despre importanța protejării ideii tale de afaceri și...

Decizia de cumparare

Decizia de cumparare Descoperă secretele care stau la baza alegerilor noastre și află cum factorii interni și externi influențează procesul de luare a deciziilor. Hai să explorăm împreună ce anume ne determină să apăsăm butonul "cumpărare" atunci când facem achiziții...

Strategii de vanzare

Strategii de vanzari -Sfaturi, trucuri si tehnici care iti pot fi de folos   Indiferent dacă ești deja antreprenor sau abia îți deschizi propria afacere, este esențial să știi cum să crești vânzările în mediul digital. In acest articol, vom explora câteva...

Cum redactezi o declaratie de intentie

Cum redactezi o declaratie de intentie   Ești pe cale să faci un pas important în direcția realizării obiectivelor tale! Indiferent dacă aplici pentru un loc de muncă, pentru facultate sau vrei să îți conturezi viitorul profesional, redactarea unei declarații de...

Planificare afacere online

Planificare afacere online Te-ai gândit vreodată cât de importantă este planificarea unei afaceri online? Ei bine, astăzi vom explora împreună beneficiile și avantajele pe care le aduce o strategie bine pusă la punct. Așadar, haideți să descoperim împreună de ce este...