Sapte sfaturi utile pentru a creste eficienta
unei pagini de comanda
Convinsa ca are nevoie de un produs, Maria da un click rapid pe linkul de comanda, având lânga ea cartea de credit. Este hotarâta sa cumpere!!!
DAR, vazând pagina de comanda, interesul ei scade imediat si închide totul, cautând probabil un site cu profil asemanator, dar mai bine realizat.
Ne putem pune acum o întrebare destul de îngrijoratoare: putem oara întâmpina problema de mai sus?
O putem face pe Maria sa îsi duca pâna la capat comanda? Desigur!!!
Iata 7 sfaturi utile cu care va puteti transforma pagina de comanda într-una performanta:
1.Evidentiati butonul de comanda!
Adaugati-i un contur care sa atraga atentia. Un fond rosu nu da gres niciodata. Adaugati pe acest buton un text mare si îngrosat care sa spuna ceva de genul: „Da! Îl cumpar! Am luat deja la cunostinta toate detaliile!!!” Nu ar fi rau daca ati adauga si un fond muzical, ceva cald, care sa va relaxeze clientul. Nu uitati ca toate detaliile pe care dvs. le adaugati la o astfel de pagina, trebuie sa compenseze caracterul intim, direct si detaliat al unei vânzari fata în fata.
2.Reluati toate detaliile!
Nu ascundeti nimic clientului, altfel îl pierdeti, nu doar pe el, ci si pe prietenii lui la care v-ar putea recomanda. O afacere este din ce în ce mai profitabila cu conditia sa fie cinstita si benefica ambelor parti. Retineti ca dvs. trebuie sa dati impresia ca nu îi vindeti clientului un produs, ci ca pur si simplu îi sunteti un bun companion într-o zi în care el face shopping.
3.Amintiti-i ca tocmai a facut o alegere excelenta!
Cu totii vrem sa auzim asta. E neplacut ca dupa ce facem o comanda totul sa se încheie brusc. Felicitati-va clientul pentru alegerea facuta. Dvs. sunteti constient de calitatea produsului, dar spuneti-i asta si clientului.
O fraza ca în exemplul urmator nu da gres niciodata:
„Ati facut o alegere excelenta. Gânditi-va cât de mult se va schimba viata dvs.”
4.Clientul va place! Da, el chiar va place!
De pilda, unul dintre pionierii vânzarilor pe internet, Jonathan Mizel, spunea ca
„o vânzare nu se încheie pâna ce clientul nu a facut comanda!”.
5.Afisati mai întâi detaliile esentiale!
Din punct de vedere psihologic ar fi mai bine sa plasati câmpul destinat informatiilor referitoare la cartea de credit în josul paginii, imediat dupa câmpul destinat datelor personale (nume si adresa). Odata ce va începe sa scrie, clientul se va simti mai sigur pe el, iar achizitionarea va decurge mult mai placut pentru el.
6.Oferiti cât mai multe posibilitati de plata!
S-a dovedit ca unele persoane nu se simt prea bine atunci când vine vorba sa îsi dezvaluie online informatii referitoare la cartea lor de credit. Daca nu oferiti alternative de plata s-ar putea sa ratati întreaga afacere. Oferiti posibilitatea unei comenzi prin telefon sau fax! Asigurati-va clientul ca aveti o pagina securizata (SSL), la ale carei informatii doar dvs. aveti acces.
7.Un nou produs?!?
Da! Oferiti-i un nou produs. Cu totii urâm ferestrele care ni se deschid automat (ferestrele POP-UP). Unele pot fi blocate, altele nu. Daca clientul tot si-a terminat treaba, de ce sa nu îi oferiti printr-o astfel de pagina un nou produs? De exemplu o versiune asemanatoare a produsului, dar mai ieftina. Astfel veti putea incheia o vanzare aditionala sau o vanzare complementara (de tip up-selling).
Pâna la urma, tranzactia precedenta a fost încheiata, iar acum nu faceti altceva decât sa va încercati norocul cu un alt produs.
Nu uitati!!!
Micile schimbari si ajustari pe care le faceti, vor face din situl dvs. unul performant si profitabil!!!