Totul despre realizarea unui magazin virtual

Intrebari preliminareRealizare magazin virtual 1

Cand vă decideti să vă deschideti un magazin virtual, primul lucru pe care trebuie să il faceti este să vă stabiliţi niste obiective şi să incercati să raspundeti la cateva intrebari:

  1. De ce doriti să vă deschideti un magazin virtual?

Exemplu:
Pentru promovarea unei game de produse, creşterea vanzarilor, creşterea vizibilităţii firmei, reducerea costurilor cu vanzarile etc.

  1. Ce aşteptări aveţi de la magazin?

Exemplu:
Să producă un volum de vanzari de x lei in următoarele 6 luni, să construiti o baza de date cu persoane interesate de produsele dumneavoastra, să scada cu z% costurile legate de transmiterea ofertelor, să vă creasca vanzarile in zone geografice unde nu aveţi reprezentanti etc.

  1. Cum se va corela aceasta activitate cu celelalte eforturi de promovare şi vanzari?

Ce alte activităţi de promovare şi susţinere a vanzarilor aveţi in prezent, cum se poate folosi magazinul virtualpentru a susţine aceste activităţi şi obiectivele acestora, cum se pot folosi aceste activităţi pentru a susţine magazinul şi atingerea obiectivelor determinate mai sus.

  1. Ce buget şi resurse alocaţi?

Realizare magazin virtual 2Nu se poate obţine nimic fără o investiţie. Fie că este vorba de timp, imaginaţie, creativitate sau bani, o investiţie este absolut necesară. Uitati-vă la obiective şi stabiliţi şi ce investiţie va fi necesară pentru realizarea acestora. (ex: dacă doriti să aveţi vanzari de 10.000$/luna atunci trebuie să luati in calcul cat timp/cati oameni vă vor trebui ca să onorati comenzile; cat veti investi in promovare etc.)

Recomandare:
Nu plecati la drum fără un plan şi fără a vă clarifica asteptările de la magazinul virtual pe care doriti să il deschideţi. Dacă ştiţi de la inceput ce vreti este mai probabil să reuşiti. Asadar, cel mai important lucru este planul de afaceri. Trebuie să stabiliţi foarte bine, încă de la inceput, ce veţi vinde, cui şi in ce mod, cine vor fi furnizorii, partenerii, colaboratorii, care este soluţia de plată aleasă,  etc. Dupa ce aţi realizat planul de afaceri, trebuie să vă hotarati cine vă face magazinul virtual.

 

Haideti sa vedem:

Care sunt avantajele unui magazin online

In paginile urmatoare, va voi arata pas cu pas cum se realizaeaza un e-magazin:

Prima Pagina

Pagina de Comanda

– Cum se realizeaza Cosul de Cumparaturi

Abandonul Cosului de Cumparaturi

Plasarea si continutul ofertelor dintr-un magazin online

Cum se implementeaza o solutie de plata online

– Cum sa face Automatizarea unei afaceri online