Documentarea in afaceri

Documentarea 1

Acest pas vă ajută să descoperiţi informaţiile care vă vor scuti de risipa de timp şi efort.

Ce inseamna Documentarea in afaceri

Documentarea înseamnă investigarea tuturor datelor care vă pot ajuta să vă dezvoltaţi afacerea. Este la fel de simplu precum a pleca într-o excursie pe plan local.

Cineva a scris, probabil, despre un produs similar cu al vostru, spunând care sunt clienţii acestuia, unde se vinde şi cât costă. Aceste informaţii vă vor ajuta să vă dezvoltaţi listele de presă, producţie şi distribuţie, să vă extindeţi lista clienţilor şi vă vor oferi idei valoroase de marketing.

Daca va documentati o zi sau două acum, veti putea economisi săptămâni de cercetare, de corectare a greşelilor şi de concepere a materialelor de marketing de la zero.

Puteţi îndeplini acest pas cu o plimbare la bibliotecă. Prin folosirea tehnologiei de acolo, puteţi afla un număr foarte mare de informaţii destul de rapid. Nu vă fie frică să folosiţi metode noi de cercetare (de exemplu: calculatorul, internetul sau alte baze de date electronice).

Cu cât veţi cerceta mai mult, cu atât ideea voastră va deveni mai solidă. Cu cât mai solidă va fi ideea voastră, cu atât mai mult timp veţi economisi în procesele de producţie şi de marketing ale produsului.
Timpul petrecut acum vă va salva de la a alerga în cerc sau de la adaptarea ulterioară a produsului.

De exemplu, puteţi descoperi idei despre cum să vă stabiliţi preţul corect pentru produsul vostru, puteţi găsi producători cu experienţă sau să puneţi mâna pe un articol despre ce aşteaptă viitorii consumatori de la un produs similar cu al vostru.
Puteţi folosi această informaţie pentru a vă modifica produsul acum, mai degrabă decât atunci când va eşua în vânzări.

documentarea in afaceriImportant

Înfăptuiţi această cercetare acum. Veţi construi o fundaţie pentru afacerea voastră care vă va scuti de risipa de timp, bani şi de frustrări pe viitor.

Resursele pe care le puteţi folosi pentru investigaţia voastră pot include:

  • Materiale de referinţă.Rugaţi bibliotecarul să vă indice cărţile (sau folosiţi un sistemul de clasificare a volumelor specific bibliotecii) care oferă informaţii despre zona de activitate sau despre produsul vostru. Găsiţi titluri corelate produsului vostru, răsfoiţi cărţi şi notaţi orice informaţie descoperiţi în tabelele din caietul produsului vostru.
  • Asociaţiile pentru sprijinirea micilor întreprinzători vă pot ajuta să vă desfăşuraţi afacerea cu succes prin punerea la dispoziţie a accesului gratuit sau fără costuri prea mari la consultaţii faţă în faţă, traininguri şi informaţii despre credite.
  •  Căutati pe Internet informaţii şi idei extra­ordinare despre afaceri. Folosirea mai multor motoare de că­utare va avea ca rezultat mai multe articole, mai multe in­formaţii şi date despre articole similare.
    Motoarele de căutare vă ajută să cercetaţi informaţiile dispo­nibile pe Internet. Puteţi să le percepeţi ca pe nişte sisteme de arhivare electronice. Acestea caută în baza lor de date enormă cu fişiere şi scot la iveală orice element care cores­punde cuvintelor cheie pe care le-aţi tastat.

Când căutaţi pe Internet folosiţi fraze multiple şi motoare de căutare diferite pentru a găsi paginile disponibile. Fiecare motor de căutare sondează internetul în mod diferit. Acestea vă prezintă de asemenea informaţiile în formate diferite. Gândiţi-vă la internet ca la o bibliotecă enormă.

Fiecare persoană conduce cercetarea acestei biblioteci în mod diferit. Şi, atunci când îşi oferă informaţiile, prezentările lor variază în funcţie de ceea ce consideră ca fiind factorii cei mai importanţi. Motoarele