Cum sa va diferentiati oferta

 

Diferentierea ofertei 1Cum puteti sa faceti ca produsul sau serviciile dumneavoastra sa iasa in evidenta, atunci cand potentialii clienti cumpara?

Una dintre metodele cele mai eficiente este sa va concentrati pe mijloacele prin care sa castigati increderea clientilor dumneavoastra si sa apareti credibil in fata lor. Inca ceva, nu trebuie doar sa pareti, ci sa si fiti credibil.

Daca vizitatorii nu au incredere in dumneavoastra, in mod sigur nu vor avea incredere in oferta pe care le-o prezentati si vor apela la altcineva. Dezvoltarea unei relatii cu vizitatorii este vitala pentru succesul dumneavoastra

Pentru a realiza acest lucru va nu uitati sa tineti cont de aceste ponturi:

 1. Incepeti prin a diferentia produsul sau serviciille prezentandu-va compania si pe dumneavoastra. Spuneti povestea afacerii dumneavoastra, ideea care a stat la baza ei, cum ati dezvoltat-o, astfel veti stabili o relatie intima cu cei care va viziteaza pagina. Includeti datele dumneavoastra de contact sau o legatura directa catre ele pe fiecare pagina a siteului.
 2. Dati siteului dumneavoastra o nota personala prin afisarea unor imagini pe prima pagina sau fotografii cu oameni fericiti intr-o anumita sectiune a sa. Descrieti siteul intr-un mod prietenos, colocvial, deschis.
 3. Concentrati-va asupra a ceea ce gasesc cumparatorii intrigant si interesant la produsul dumneavoastra. Acesta poate avea 20 de avantaje, dar numai unul sau doua vor face diferenta si il vor vinde.
 4.  Subliniati calitatea produsului sau serviciilor pe care le oferiti. Mentionati ce anume aduceti in plus printr-un produs asemanator cu cel al concurentei. Faceti-va credibil, oferiti informatii si nu va laudati cu ceea ce nu puteti sa dovediti. Daca va straduiti prea mult sa realizati vanzarea clientii va vor percepe aceasta insistenta deranjanta.
 5. Dovediti-va fiabilitatea! De cat timp sunteti in afaceri? Ce reusite aveti? Oferiti-le dovezi daca aveti. Este important sa stie cu cine colaboreaza. O afacere bazata pe incredere este o afacere de viitor.
 6. Precizati avantajele care va diferentiaza de concurenta. Ce oferiti dumneavoastra si altii nu ofera? Aduceti ceva special si exclusiv si precizati ce anume va asigura superioritatea. Folositi tabele, statistici, doar exemple concrete.
 7. Multi oameni cumpara sub impactul primei impresii. Subliniati toate beneficiile pentru a va atrage clientii pentru a starni interesul.
 8. Evidentiati cu entuziasm ce anume face produsul dumneavoastra si nu neglijati sa mentionati ce nu face. Cumparatorii va vor aprecia sinceritatea.
 9. Diferentierea ofertei 2Trebuie sa vorbiti precum un expert care stie totul despre produsul sau si cum il folosesc clientii pentru a-si rezolva problemele. Cu cat oferiti mai multe informatii vizitatorilor cu atat mai siguri ei se vor simti cumparandu-va produsul.
 10. Pastrati legatura cu clientii si dupa cumpararea produsului. Aratati ca va pasa si manifestati un interes activ fata de clienti, chiar dupa vanzare. Oferiti si un chestionar pentru a-i ajuta si a le intelege nevoile. Tineti legatura cu ei pentru a va ajuta reciproc.
 11. Oferiti posibilitatea returnarii banilor la orice produs. Cu cat garantia este mai generoasa, cu atat veti avea mai multe vanzari si va veti evidentia in fata concurentei.
 12. Pagina de comanda trebuie sa fie una usoara, iar intregul proces de comanda trebuie sa fie usor si sigur. Nu stabiliti un anumit timp pentru realizarea comenzii, este recomandat sa acordati destul timp pentru comanda.Secretul unei competitii castigate este sa stabiliti o relatie de incredere cu vizitatorii siteului din momentul in care ei apar pe site pana cand realizeaza comanda si, mai ales, dupa pentru ca numai asa ei vor mai apela la dumneavoastra.

Pentru a le inspira incredere clientilor doi factori sunt extrem de importanti si se evidentiaza cel mai mult:

 • Trebuie sa aveti o pagina atractiva cu o grafica incitanta pentru a exprima profesionalism si competenta. Daca siteul pare realizat de amatori si nu este ordonat, nu conteaza cat de grozav este produsul sau serviciul oferit, vanzarea va esua.
 •  Trebuie sa oferiti produse si servicii de calitate si din cand in cand sa veniti cu ceva nou.

Afacerea dumneavoastra pe internet va deveni mai atractiva pe masura ce adaugati produse interesante. Nu incercati sa faceti prea multe intr-un timp scurt, dar planuiti-va ca in mod regulat sa introduceti noi produse in concordanta cu strategia dumneavoastra de piata. Aici programele afiliate joaca un rol important. Amintiti-va si de planul de afaceri, care se poate parcurge pe acest site. Sper ca l-ati citit deja, daca nu va recomand.

In concluzie, sfatul meu este sa acordati mare atentie modului in care realizati intregul site.

Fiti atenti la detalii! Dincolo de o simpla afacere puteti stabilii o relatie de prietenie si de colaborare cu orice client. Mentineti permanenta legatura cu toti utilizatorii siteului, fiti aproape de ei si raspundeti-le prompt nevoilor lor!