Cum trebuie realizata prima pagină a unui magazin virtual?

 

prima pagină a unui magazin virtualPrima pagină a unui magazin virtual

Indiferent pe cine ati ales să vă realizeze magazinul virtual, trebuie să acordati o atenţie deosebită primei pagini.
In continuare, vă prezint cateva recomandări de care ar fi bine să ţineţi cont:

  1. MOTOARE DE CAUTARE: Persoanele care doresc să cumpere online sunt, de cele mai multe ori, grăbite. Ajutaţi-le să cumpere rapid şi vor reveni.De aceea, folositi un motor de căutare vizibil şi relevant
    Pe situl http://www.terapii-naturiste.com am setat un motor de căutare. Acesta permite căutarea atat in interiorul sitului cat şi căutarea pe Google. Este suficient să introduceti cuvintele cheie in căsuţa aflată la sfarşitul fiecărei pagini şi motorul va returna paginile respective. Avand in vedere ca sunt peste 150 de produse şi situl are peste 2,000 de pagini, motorul de căutare este cu adevarat util.
  2. OFERTE: Folositi prima pagina pentru a ghida utilizatorul către ofertele cu grad ridicat de atractivitate. Acesta este lucrul pe care cumpărătorii vor să il vadă la intrarea în magazinul virtual. Ofertele speciale de prima pagină pot fi clasificate in cinci mari categorii:

Oferte de promovare a unei categorii de produse

Oferte de promovare a unui produs

Oferte-promoţii

Ofertele de tip cross-selling (la cumpărărea unui produs se poate sugera unul complementar)

Ofertele de tip up-selling (la cumpărărea unui produs, clientul poate fi tentat cu un upgrade la un preţ atractiv, generand o vanzare mai mare)

 tipuri de promotii

Prima pagina 1

Foarte important este să găsiţi un echilibru grafic intre cele cinci categorii de “oferte”. De exemplu, pe situl mentionat am doua tipuri de promoţii:

*Printr-o ofertă speciala promovez un produs revolutionar – Bioharmonex

http://www.terapii-naturiste.com/calivita/bioenergie-biorezonanta-bioharmonex.htm

*o oferta de tip “cross-selling” numita “Promoţia Lunii” . Am grija să o actualizez lunar şi cuprinde Promoţia speciala a lunii curente la preparatele naturale CaliVita
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/promotii-speciale.htm

Ambele oferte sunt trecute una sub alta, in coloana din  stanga – vezi

http://www.terapii-naturiste.com/calivita/comanda-online-produse-naturiste.htm

  1. CULORI ATRACTIVE: Alegeti cromatica site-ului pentru a reflecta identitatea brandului

Spre exemplu, www.eBay.com ,o piaţă virtuala in care se poate cumpără practic orice, are un logo format din 4 culori ce acopera paleta de culori primara plus galbenul care reflecta ideea de moneda şi comerţ.

Eu am ales culoarea verde. Verdele era o culoare sacra pentru egipteni, reprezentand speranta şi bucuria primaverii. In traditiile islamice culoarea verde este simbolul vegetatiei. Pentru europeni, însă, verdele este culoarea naturii care renaste, este simbol de speranta şi viata noua

Verdele este un minunat vindecator, care ajuta organismul să elimine toxinele şi să scape de constipatie. Aceasta culoare mai este considerata culoarea recoltei, contribuind la buna circulatie a limfei în organism, eliminarea sucului gastric şi a transpiratiei. În acelaşi timp, culoarea verde întareste sistemul nervos central, stimuleaza activitatea cerebrala, perceptia informaţiilor şi o gindire coerenta şi precisa. Cind în camera exista obiecte de culoare verde deschis, atunci în dispoziţia persoanelor aflate în acest loc se simte o notă de veselie. Din toata gama de culori cea mai armonioasă este verdele, care contribuie la soluţionarea unor probleme destul de dificile.  Vezi pagina:

http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/alte_terapii/cromoterapia/cromoterapie.htm

  1. LAYOUT LICHID: Daţi utilizatorilor un layout care se intinde pe 100% din latimea ferestrei de browser. Aşa cum se poate vedea, am respectat această cerinţă. Astfel, pagina web pare să aibă un look aerisit şi vă dă satisfacţia unei parcurgeri lejere a informatiei.
  1. DIFERENTIERE LINKURI: Prima pagina 2Diferentiati link-urile vizitate de cele nevizitate

Imaginati-vă ca sunteti intr-un magazin şi treceti iar şi iar prin acelaşi punct, fără să găsiţi nimic. Nu este frustrant? Aceeaşi senzaţie o au şi vizitatorii care parcurg site-ul trecand iar şi iar prin aceleaşi pagini.
Eu am folosit litere italice (inclinate) in cazul legaturilor care arata pagina pe care se găseşte cititorul.

  1. CREATI INTERACTIUNE: Folosiţi design-ul vizual pentru a crea interactiune şi nu pentru a o impiedica

Formatarea excesivă pe elemente esentiale precum navigarea, poate duce la confuzie şi poate incetini sau stopa interactiunea utilizator–site.

  1. NU PROMOVATI ALTE SITURI: Nu aglomeraţi pagina promovand alte site-uri

Chiar dacă aduce profit sau vizitatori, aceasta practica reduce concentrarea pe produsele site-ului şi disipa atentia potentialului client.