Tehnici de marketing viral

tehnici de marketingDaca sunteti o persoana creatoare, veti putea avea un plan ideal de afaceri cu ajutorul Celor 6 principii simple de Marketing Viral. Intre timp, iata cateva tehnici de marketing viral pe care le puteti desfasura imediat:

INCURAJATI LEGATURILE CU SITE-UL DUMNEAVOASTRA

Puteti face multe lucruri in acest sens. Dotati-l cu motor de cautare si cautati legaturi reciproce. Iata cateva moduri de abordare proiectate pentru a da un raspuns exponential eforturilor dumneavoastra.

SCRIETI ARTICOLE SI INCURAJATI-I PE CEILALTI SA LE AFISEZE LIBERE DE CONTINUT PE SITE-UL LOR.

Daca sunteti expert intr-un anumit domeniu, scrieti un articol despre un aspect anume. Apoi oferiti-l unor site-uri complementare sa-l afiseze pe site-urile lor libere de continut, atata timp cat articolul contine legaturi cu site-ul dumneavoastra. Articolul dumneavoastra ar putea avea o raspandire larga, mai ales daca este purtata pe aripile e-mail-ului catre altii care vor distribuii acelasi articol catre retele lor.

PROIECTATI UN PROGRAM AFILIAT CARE SA INCURAJEZE LEGATURILE CU PRODUSELE DUMNEAVOASTRA.

Programele afiliate sunt o forma de marketing de retea care incurajeaza stimulent financiar pentru ca alte site-uri sa se conecteze cu al dumneavoastra. Asigurati-va ca platiti suficient pentru a face oferta atractiva deja plictisitilor proprietari de site-uri.

TRIMITETI NOUTATI PRIVITOARE LA UN SERVICIU GRATUIT SAU UN PRODUS DISPONIBIL PE SITE-UL DUMNEAVOASTRA.

Cheia succesului o reprezinta un eveniment cu adevarat de senzatie, un concurs, un serviciu gratuit, sau o scadere de pret. Daca noile aparitii ale dumneavoastra sunt distribuite de numai 5% din cei carora le-ati trimis materialul, puteti avea URL-ul in fata ochilor a zeci de mii de cititori, intr-un mod aproape gratuit.

INCURAJATI RECOMANDARILE “Din Gura-n Gura” (Word of mouth)

Tehnici de marketing viral 1Din gura-n gura de soarece – e considerata cea mai buna forma de publicitate, pentru ca nu e solicitata.

FACETI MAI USOARA CALEA DE A TRIMITE PRIN E-MAIL SAU PRIN FAX PAGINA DUMNEAVOASTRA DE INTERNET

Incurajati cititorii sa trimita prin e-mail pagina dumneavoastra de Internet unui prieten. Acest lucru e similar cu recomandarea site-ului dumneavoastra, dar permite vizitatorului sa trimita si continutul specific. Asa e mai usor de realizat fara a avea un program de date pe site.

INCURAJATI OAMENII SA EXPEDIEZE NOUTATILE DUMNEAVOASTRA PRIETENILOR

Intodeauna sa incurajati cititorii sa expedieze noutatile dumneavoastra prin e-mail catre prieteni. Faceti aceasta recomandare la sfarsitul unui buletin informativ si provocati pe unii din cititori sa il expedieze imediat. E usor de facut.

OFERITI PRODUSE SOLICITATE SAU SERVICII CARE SA RASPANDEASCA MESAJUL DUMNEAVOASTRA

In sfarsit, puteti sa furnizati servicii sau produse gratuite pe site-ul dumneavastra care va va ajuta sa raspanditi mesajul dumneavoastra unui numar tot mai mare de oameni care aud despre aceasta. Numeroase firme ofera gratuit adresa de e-mail ce fac referiri la domeniul dumneavoastra de activitate. Dar e prea tarziu ca sa se repete fenomenalul succes al Hotmail.com, iar serviciile gratuite mai degraba tintesc catre serviciile lor gratuite de mesaje e-mail. Iata in continuare niste posibilitati mai potrivite.

PERMITETI VIZITATORILOR SA TRIMITA PRIN E-MAIL CARTI POSTALE SI FELICITARI DE PE PAGINA DUMNEAVOASTRA DE INTERNET.

Asemenea scenarii nu sunt scumpe. Desi nu puteti face concurentei celor mai de succes site-uri de profil, daca aveti un produs sau un serviciu unic, puteti declansa un interes real si trafic.

OFERITI UN JOC DIGITAL SAU O UTILITATE PENTRU UN “DOWNLOAD” GRATUIT CARE SA POARTE MESAJUL DUMNEAVOASTRA DE MARKETING.

Jocuri purtand publicitatea pentru dumneavoastra sau screen savers sunt doar un cuplu de asemenea posibilitati. Altele sunt jocuri sau demo-uri grafice pe care oamenii pot sa le trimita prin e-mail prietenilor lor.
Cel mai important dintre toate, ganditi-va la metode unice care sa construieasca tehnici de marketing viral in viitoarele programe de marketing ale dumneavoastra. Programe ce au componente puternice de un marketing viral va aduc mai mult trafic pentru investitia dumneavoastra decat publicitatea directa.