Copywriting-
Cum scrii Titlul perfect pentru o scrisoare de vanzare
Reprezintă partea cea mai importantã intr-o scrisoare de vanzare.
El permite cititorului să decidă rapid dacă este sau nu interesat de material, transmite un mesaj complet şi îl stimulează să citească pana la sfarşit scrisoarea de vanzare.
La inceput, cititorul doar scanează textul. Dacă titlul nu îi atrage de la început atenţia, acesta nu se va mai deranja sã citească restul scrisorii. În schimb, dacă este bine redactat, il va convinge să citească în continuare. Titlul accentuează beneficiile cele mai importante ale produsului.
Ce părere aveţi de următoarele titluri?
–Doresti să scapi de kilogramele în plus şi să adopţi un nou stil de viaţă?
– Cauţi o reţetă culinară deosebită?
– Află cum să “îmblanzesti” calculatorul?
Recunoasteti formulele: “cum să“, “doreşti“, urmate de relevarea unui secret, avertismentul, intrebarea?
Asa cum ti-am spus, structura documentelor tale este foarte importantă, iar procesul AIDA este aplicabil majorităţii lor. Primul pas îl constituie atragerea atenţiei celor care le citesc, şi vreau să-ţi vând nişte ponturi despre cum poţi face asta cu succes, folosind titlurile. Sunt mai multe modalităţi, în această privinţă.
Am inserat un titlu sugestiv, cu un font mai mare, boldat si scris cu un rosu mai inchis
“NONI – un produs natural complex cu beneficii majore pentru sanatatea ta”
3 reguli de copywriting pentru gasirea titlurilor potrivite
REGULA #1: Expune o problema
Majoritatea vizitatorilor, cand acceseaza site-ul tau, sunt in cautare de informatii- cel mai probabil referitoare la rezolvarea unei probleme anume. Poate sunt curiosi in legatura cu scolile de pilotaj aviatic din zona lor. Poate cauta un model de jante cromate pentru ultima achizitie automobilistica. Sau poate cauta o curatatorie chimica pentru costumul care tocmai s-a murdarit la o petrecere. Indiferent care ar fi problema lor, puneti-va in legatura cu ea. Aratati-le ca stiti despre ce este vorba . Demonstrati-le ca intelegeti pe deplin exact ce isi doresc dar si de ce au nevoie, astfel va creste si tendinta de a avea incredere si a va cumpara produsul.
REGULA #2: Prezinta o solutie
In prima faza ati descris o problema. Acum veti fi nevoit sa o rezolvati intr-un mod care creaza o imagine puternica in mintea vizitatorilor.
Spune-le vizitatorilor ca pe pagina aceasta vor basi cei mai bine calificati instructori de zbor la cel mai mic prêt din oras. Descrie-le cum noile lor jante ii vor ajuta sa ia fata concurentei la urmatorul show-room auto. Promiteti-le ca sotia sau prietena nu va afla niciodata ca la petrecere ati murdarit costumul primit cadou.
Determinati-I sa isi reprezente mintal rezultatul final iar tranzactia este deja pe jumatate realizata.
NOTA:
“Cum sa..” si “Descopera…” sunt tipuri de titluri care deobicei le induc vizitatorilor sa se gandeasca la o finalitate.
REGULA #3: Concentreaza-te pe beneficii, nu pe caracteristici
Oamenii nu sunt foarte interesati de produsul sau serviciul pe care il oferiti, ei sunt interesati ce face acesta. Si in mod deosebit, vor sa stie ce poate face acesta pentru ei, cum ii poate ajuta. Tineti minte ca cea mai importanta intrebarea care este in mintea fiecarui vizitator al unei pagini este “Ce exista aici pentru mine?”- si asigurati-va ca veti raspunde.
8 trucuri de copywriting care te pot ajuta sa realizezi un titlu de succes
culoare titlu
Primul pont este legat de culoare.Pentru ca un titlu „să sară în ochi”, trebuie să fie colorat în roşu.
Culoarea roşie exprimă în general ideea de urgenţă sau importanţă. Foloseşte această culoare şi vei înregistra în mod automat un număr mai mare de vizitatori ai paginii tale.
ghilimelele
Următoarea „şmecherie” este să foloseşti ghilimele.
Aceste ghilimele nu trebuie neapărat să aibă o logică. Pur şi simplu scrie un titlu, pune ghilimele la începutul si sfarsitul lui, şi apoi verifica dacă funcţionează!
Acum, doar pentru că ai pus titlul în ghilimele şi l-ai evidenţiat folosind un roşu strălucitor, asta nu îţi garantează ca vei capta atenţia vizitatorilor tăi.
Dacă textul titlului nu e cu adevarat interesant si captivant, nu ţi-ai atins scopul.
Ca pondere, titlurile fac cam 70% din textele tale. De aceea, este în avantajul tău să creezi titluri care ies in evidenta. Cum se face asta, vom vedea in continuare…
Foloseşte sume exacte şi intervale de timp clare.
Mai jos, va dau ca exemple, două titluri.
Primul este mai modest, în vreme ce al doilea este mult mai explicit.
Care credeti ca va avea rezultate mai bune?
„Am făcut cateva sute de dolari într-o zi”
sau
„Am făcut 784 dolari în 24 de ore”.
După cum se poate vedea, cel de-al doilea titlu iese mult mai mult în evidenţă decât primul.
In plus, aminteşte-ţi să foloseşti culoarea roşie, caractere îngroşate ori de câte ori e posibil, pentru că atrag privirea cititorilor. Titlurile simple, scurte, sunt mult mai eficiente decât cele elaborate. Nu în ultimul rând, foloseşte ghilimele pentru a-ţi capta auditoriul.
titlu anticipativ
Ca o completare la titlurile obişnuite, poţi folosi titluri anticipative (ante-titluri, titluri plasate înaintea titlurilor) dacă ai posibilitatea.
Titlurile de dinaintea titlurilor se adresează direct „ţintei” tale şi constau de regulă din doar câteva cuvinte. Ele ar trebui să fie construite de aşa natură, încât să atragă atenţia cititorilor paginii tale asupra ofertei tale.
subtitlurile
Foloseste subtitlurile. Ele sunt plasate imediat după titluri şi sunt utilizate pentru a-i încuraja pe vizitatorii paginilor web să continue lectura textelor. Subtitlurile conţin afirmaţii declarative, menite să menţină la un nivel rididicat interesul cititorilor. Sub-titlurile tale ar trebui să fie în general promisiuni.
De exemplu, „Îţi garantez că…”
Fii sigur că îţi poţi respecta promisiunile, dar trebuie să le promiţi ceva pentru a-i ţine conectaţi la informaţiile pe care le transmiţi.
dimensiune font
Fontul titlului tău trebuie să aibă dimensiuni mai mari decât cel standard, folosit pentru scrisoarea ta de vânzare: Scopul titlului tău este acela de a atrage atenţia clienţilor şi de a da un calificativ.
Totuşi, este important pentru titlul tău ca el să se evidenţieze faţă de fontul standard. De obicei, fontul pentru titlu este de până la două ori mai mare decât cel obişnuit
avantaj sau rezumat
Inserează un avantaj sau un rezumat al ofertei tale în titlu: Avantajul ( beneficiul) ar trebui să aibă ca ţintă clientul tău, nu pe tine sau pe altcineva. Chiar dacă foloseşti un alt personaj în titlu, asigură-te că în ultimă instanţă el are legătură cu clientul tău şi cu avantajele pe care acesta le poate obţine. Apropos de personaje…
personaj in titlu
Introdu un personaj în titlu: Datorită lui, pagina ta de vânzări va fi mai interesant de citit, şi în majoritatea cazurilor el are legătură directă cu cei cărora te adresezi.
5 Sabloane pentru un titlu cu care vei capta atentia
In continuare, voi prezenta 5 sabloane pentru titlu pe care le poti incerca pentru propriul site.
-
Atentie:
Exemplu:
Atentie: 89 % din afacerile on-line falimenteaza in primul an—va fi afacerea ta una din ele?
-
Faci aceste greseli?
Exemplu:
Faci aceste greseli in timpul campaniilor Adsense?
-
Cum ….. mi-a adus ……..
Exemplu:
Cum o simpla lectie de copy-writing mi-a adus 1,127 dolari
-
…… cai/moduri/modalitati pentru……..
Exemplu:
7 modalitati pentru a creste numarul de cititori ai blogului tau.
-
Daca esti ……., poti sa …….
Exemplu:
Daca esti o femeie casnica si ai acces la internet, poti castiga pana la 250 de dolari pe zi.
Tineti minte, titlul poate avea un impact major asuprea vanzarilor, deci este recomandabil sa petreceti timpul potrivit pentru gasirea si configurarea celor potrivite. Odata ce ai scris cateva titluri diferite, testeaza-le. Ruleaza-le cateva saptamani pe fiecare, apoi compara rezultatele cu celelalte titluri. Apoi slefuieste-le putin si compara-le din nou.
S-ar ptea sa fii nevoit sa faci asta de cateva ori pentru a prinde unul care va prezenta rezultate consistente- dar cu siguranta merita efortul.
NU UITA ca cei mai multi vizitatori ai unui site au nevoie de doar 8 secunde pentru a se decide daca raman pe pagina pe care au intrat sau vor continua cautarile catre alte site-uri.
Doar 8 secunde – acesta este timpul pe care il aveti la dispozitie pentru ai convinge ca site-ul dumneavoastra este ceea ce cauta ei!
Si nu conteaza daca situl vostru are un design deosebit, daca este bine clasat in motorul de cautare,…sau cat de uimitor si inovator este produsul pe care il prezentati. Daca nu le atrageti imediat atentia vizitatorilor, acestia vor pleca si probabil nu vor mai reveni niciodata pe pagina d-voastra.
Titlul este primul lucru pe care vizitatorii trebuie sa il vada in momentul cand acceseaza pagina.
Acesta are menirea de a le capta atentia, de a le starni curiozitatea si de a-i indemna sa citeasca mai departe.
Trebuie sa isi indeplineasca aceste roluri rapid si eficient.