Titlul

titlul perfect pentru o scrisoare de vanzareTitlul perfect pentru o scrisoare de vanzare

Reprezintă partea cea mai importantã intr-o scrisoare de vanzare.

El permite cititorului să decidă rapid dacă este sau nu interesat de material, transmite un mesaj complet şi îl stimulează să citească pana la sfarşit scrisoarea de vanzare.

La inceput, cititorul doar scanează textul. Dacă titlul nu îi atrage de la început atenţia, acesta nu se va mai deranja sã citească restul scrisorii. În schimb, dacă este bine redactat, il va convinge să citească în continuare. Titlul accentuează beneficiile cele mai importante ale produsului.

Ce părere aveţi de următoarele titluri?

Doresti să scapi de kilogramele în plus şi să adopţi un nou stil de viaţă?

Cauţi o reţetă culinară deosebită?

Află cum să “îmblanzesti” calculatorul?

Recunoasteti formulele: „cum să„, „doreşti„, urmate de relevarea unui secret, avertismentul, intrebarea?

Asa cum ti-am spus, structura documentelor tale este foarte importantă, iar procesul AIDA este aplicabil majorităţii lor. Primul pas îl constituie atragerea atenţiei celor care le citesc, şi vreau să-ţi vând nişte ponturi despre cum poţi face asta cu succes, folosind titlurile. Sunt mai multe modalităţi, în această privinţă.

Am inserat un titlu sugestiv, cu un font mai mare, boldat si scris cu un rosu mai inchis

„NONI – un produs natural complex cu beneficii majore pentru sanatatea ta”

 

3 reguli pentru gasirea titlurilor potrivite

 

REGULA #1:  Expune o problema

Majoritatea vizitatorilor, cand acceseaza site-ul tau, sunt in cautare de informatii- cel mai probabil referitoare la rezolvarea unei probleme anume. Poate sunt curiosi in legatura cu scolile de pilotaj aviatic din zona lor. Poate cauta un model de jante cromate pentru ultima achizitie automobilistica.  Sau poate cauta o curatatorie chimica pentru costumul care tocmai s-a murdarit la o petrecere. Indiferent care ar fi problema lor, puneti-va in legatura cu ea. Aratati-le ca stiti despre ce este vorba . Demonstrati-le ca intelegeti pe deplin exact ce isi doresc dar si de ce au nevoie, astfel va creste si tendinta de a avea incredere si a va cumpara produsul.

REGULA #2: Prezinta o solutie

In prima faza ati descris o problema. Acum veti fi nevoit sa o rezolvati intr-un mod care creaza o imagine puternica in mintea vizitatorilor.

Spune-le vizitatorilor ca pe pagina aceasta vor basi cei mai bine calificati instructori de zbor la cel mai mic prêt din oras. Descrie-le cum noile lor jante ii vor ajuta sa ia fata concurentei la urmatorul show-room auto. Promiteti-le ca sotia sau prietena nu va afla niciodata ca la petrecere ati murdarit costumul primit cadou.

Determinati-I sa isi reprezente mintal rezultatul final iar tranzactia este deja pe jumatate realizata.

NOTA:
Cum sa..” si “Descopera…” sunt tipuri de titluri care deobicei le induc vizitatorilor sa se gandeasca la o finalitate.

REGULA #3:  Concentreaza-te pe beneficii, nu pe caracteristici

Oamenii nu sunt foarte interesati de produsul sau serviciul pe care il oferiti, ei sunt interesati ce face acesta. Si in mod deosebit, vor sa stie ce poate face acesta pentru ei, cum ii poate ajuta. Tineti minte ca cea mai importanta intrebarea care este in mintea fiecarui vizitator al unei pagini este “Ce exista aici pentru mine?”- si asigurati-va ca veti raspunde.