Cum se realizează o propunere unica de vanzare

 

propunere unica de vanzareDebutul pentru o propunere unică de vanzare

Pentru început, întocmiţi o listă cu toate trăsăturile produsului sau serviciului pe care îl oferiţi. Cand aţi terminat, reluaţi fiecare trăsătură din punctul de vedere al clientului.

Care sunt beneficiile? Faceţi o listă cu beneficiile rezultate din fiecare trăsătură.

Propunerea unică de vanzare trebuie să fie focalizată pe beneficiile garantate. Aşadar, eliminaţi din listă beneficiile pe care le oferă şi concurenţa.

În cazul în care constatataţi ca tot nu aveţi suficiente beneficii, atunci căutaţi să adăugaţi noi trăsături din care să rezulte noi beneficii.

 

Cand stabiliţi care este cel mai important beneficiu pentru propunerea de vanzare, puneţi-vă următoarele intrebari:

  • Care beneficii sunt cele mai importante pentru client?
  • Care beneficii sunt greu de atins de catre competiţie?
  • Care beneficii pot fi înţelese uşor de clienţi?

 

Redactarea propunerii unice de vânzare

După ce aţi identificat în mod clar beneficiile pe care vreţi să le folosiţi, începeţi să redactaţi o propunere unică de vanzare.

  1. Luati loc la masă şi scrie-ţi o primă variantă. Scrieţi ce are deosebit afacerea dvs. Punctaţi trăsăturile şi beneficiile. Este obligatoriu să scrieti mai multe variante pană ce veţi găsi o formulă convenabilă.
  2. Renunţaţi la lucrurile neimportante. Continuaţi să faceţi acest lucru pană ce veţi descoperi esenţa afacerii. Apoi, concluzionaţi totul într-o singură propoziţie. Acest lucru poate să dureze ceva timp, dar este esenţial să fiţi cat mai concis posibil.
  3. Eliminaţi generalităţile și cuvintele care se repetă.
  4. Excludeţi propoziţiie ambigue sau neclare
  5. Focalizati-vă atenţia numai pe promisiunile pe care le puteţi respecta. Nu promite-ți ceea ce nu puteți livra.
  6. În final, revedeţi tot ce aţi scris şi formulați varianta finală a propunerii unuci de vanzare.

Posibilităţile de creare a unei propuneri unice de vanzare sunt practic nelimitate. Cel mai bine este să adoptaţi o propunere care să se adreseze unui gol din piaţă pe care îl puteti umple cu produsele din ofertă. Dar atenţie! Este contraproductiv să adoptaţi o astfel de propunere dacă nu vă puteţi ţine de cuvant.

Marea majoritate a întreprinzatorilor nici nu au o propunere unică de vanzare. Mulţi bănuiesc ce este, dar nu au folosit-o niciodată.

Aceste firme nu se descurcă întotdeauna foarte bine iar proprietarii lor nici nu bănuiesc potenţialul real al afacerii pe care o conduc.

 

Unicitate

Nu repetaţi această greşeală! Realizaţi o propunere de vanzare cat mai repede posibil. Ea trebuie să fie totodată o propunere unica de vanzare, ceva care să vă diferenţieze de ceilalţi.

Cercetaţi modul în care firme din alte domenii şi-au exploatat aceasta propunere unica de vanzare. Puteţi să vă inspiraţi din ele dar nu să le copiaţi.

Nu introduceţi promisiuni, dacă nu le puteţi respecta. Clienţi işi vor da seama imediat că informaţiile din propunerea de vanzare nu sunt adevarate şi atunci vor fi dezamăgiţi. Mai mult, nu vor mai reveni niciodată. Sau preferaţi o firmă credibilă, care încearcă prin orice mijloace să îşi mulţumească clienţii, care are preţuri atractive şi oferă garanţie?

În mediul online, lucrurile se petrec în mod asemănător, mai mult de cât atât aceștia sunt la un click distanță de competiție.

 

Claritate

O persoană care nu ştie nimic despre afacerea pe care o promovaţi intră pe site, cercetează caracteristicile produselor şi apoi le compară cu alte produse similare (pe care le cunoaşte deja).

Aveti mai putin de 10 secunde să captaţi atenţia vizitatorilor. Dacă aceştia nu găsesc imediat cu ce vă ocupaţi şi cum îi puteţi ajuta, ei vor părăsi siteul imediat.

De aceea, trebuie ca propunerea de vanzare să fie foarte clar si concis exprimată atunci când vă adresați unui potențial client.

 

Alte surse din care puteți citi despre modul de realizare a unei PUV.