Vanzari ulterioare- Produse Back-End
După vânzarea iniţială, orice vânzare adiţională pe care o faceţi către un anumit client se numeşte vanzare ulterioara. Pare logic, nu-i aşa!
Puteţi să folosiţi acest model pentru afacerea voastră?
Clienţii vă cunosc deja, au încredere în dvs. şi sunt familiarizaţi cu compania şi cu produsele.
Este mult mai probabil ca aceştia să cumpere tot de la dvs. decât de la concurenţa despre care nu ştiu mai nimic. Nu trebuie să uitaţi de aceste potenţiale vânzări ulterioare. Puteţi să vă automatizaţi profiturile folosind: Autorespondere secvenţiale (sisteme de răspundere automata)
Puteţi să puneţi sistemul de vânzări pe “pilot automat” şi să vindeţi produse adiţionale şi servicii după ce s-a făcut prima vânzare folosind autoresponderele. Atunci când cineva cumpără pentru prima dată un anumit produs, puneţi-l în lista de asteptare a acestui autoresponder. Apoi, la 7 – 10-14 zile după ce vânzarea iniţială a fost efectuată, autoresponderul este activat automat. Clientul primeste o serie de mesaje prin email cu oferte speciale şi recomandări pentru alte produse. Toate aceste produse sunt legate de prima vânzare şi benefice cumpărătorului. NU uitaţi să adâugaţi referinţe catre paginile de unde pot achiziţiona aceste produse.
Deasemenea, puteţi să le prezentaţi o ofertă pe care aţi negociat-o în favoarea lor. Promovaţi doar un singur produs în fiecare mesaj transmis prin autoresponder.
Atunci când cineva cumpără de la dvs., aduceţi-i la cunoştinţă că va fi abonat la sistemul de primire automată a ştirilor despre ofertele şi promoţiiile voastre. Măriţi-vă credibilitatea şi dezvoltaţi o relaţie cu cumpărătorii voştri prin oferirea de informaţii de calitate. Furnizând informaţii despre un produs deosebit, atunci când îi veţi aborda cu o a doua ofertă, ei vor fi foarte receptivi şi vor creşte şansele de a cumpăra din nou.
Produsele adiţionale pe care le oferiţi spre vânzare nu trebuie să fie neapărat ale voastre. Căutaţi alte produse sau servicii care le completează pe acelea pe care le aveţi în ofertă.
Produsele adiţionale, produsele adăugate la vânzările iniţiale şi vânzările ulterioare trebuie să facă parte din strategia voastră comercială.
Explicaţi exact de ce “merită să cheltuiţi acei bani în plus.”
Folosiţi declaraţii, citate din surse de încredere, statistici, grafice comparative, etc. pentru a vă susţine afacerea.
În timp ce folosiţi aceste tehnici, nu uitaţi să vă concentraţi asupra cerintelor clienţilor.
Încercaţi să gândiţi precum cumpărătorii voştri. De ce mai au nevoie? Cum puteţi să-i serviţi cât mai bine?
Testele au arătat că folosind una sau mai multe din aceste tehnici într-un formular de comandă, va creşte numărul comenzilor cu 30%. Astfel, veţi avea de câştigat pe o lungă perioadă de timp.