Cum sa te pregatesti pentru o vizita la optometrist

 

De fiecare data cand mergi la un control medical esti pregatit cu informatii si intrebari pentru medic. La fel trebuie sa procedezi si pentru vizita la optometrist. Sanatatea ochilor este la fel de importanta ca pastrarea starii de bine generale.

Controlul optometric este util si poate evidentia cele mai mici probleme din structura interna a ochilor. Optometristul va stabili un diagnostic clar si va putea sa iti ofere si tratamentul adecvat nevoilor.Cum sa te pregatesti pentru o vizita la optometrist 3

Programarea unei consultatii de specialitate

Consultul optometric, atunci cand sesizezi unele simptome neplacute, este necesar. Totusi, examinarea de specialitate periodica, este la fel de importanta.

 

Programeaza-te pentru un test de vedere gratuit in Pitesti chiar acum, online, pentru a beneficia de servicii de cea mai buna calitate, la standarde inalte! Un control optometric preventiv poate identifica orice viciu de refractie si alte afectiuni oculare in stadii incipiente, cand simptomele problemelor de vedere nu au fost sesizabile.

Optometristul va observa orice modificare aparuta intre examinari si va putea realiza o monitorizare adecvata a starii de sanatate oculara.

Ingrijirea adecvata a ochilor inseamna prevenirea aparitiei afectiunilor oculare, identificarea tulburarilor de vedere in faza incipienta pentru a aplica tratamentul corespunzator rapid. Controlul optometric periodic are in vedere si evitarea agravarii bolilor de vedere diagnosticate, precum si a complicatiilor ce ar putea sa apara.

Simptome si preocupari

Simptomele problemelor de vedere pot varia de la o persoana la alta, insa exista cateva semne comune care pot indica nevoia unei vizite la optometrist. Vederea incetosata, durerile de cap frecvente, perceptia estompata a culorilor, problemele cu vederea la distanta sau la apropiere sunt doar cateva dintre acestea. Este important sa fii constient de orice schimbari in vederea ta si sa comunici in detaliu aceste probleme optometristului.

Factorii de risc pot contribui in mare masura la dezvoltarea tulburarilor de vedere: istoricul familial de boli oculare, varsta, fumatul, afectiuni medicale precum diabetul si hipertensiunea. De asemenea, expunerea prelungita la ecranele digitale poate afecta in mod negativ sanatatea ochilor. Cunoasterea acestor factori te poate ajuta sa comunici mai eficient cu optometristul si sa intelegi mai bine potentialele cauze ale problemelor tale de vedere.

Daca ai experimentat recent schimbari in acuitatea vizuala, sensibilitate la lumina, dificultati de adaptare la intuneric sau modificari in vederea periferica, este esential sa le mentionezi optometristului!

Ochelari sau lentile de contact

Daca ai un diagnostic pentru o afectiune oculara si ai prescriptie medicala pentru purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact cu dioptrii, la vizita la optometrist trebuie sa aduci dispozitivele de corectie. Optometristul va verifica daca prescriptia actuala este inca adecvata sau daca este necesara o ajustare.

Specialistul va examina ochelarii sau lentilele de contact pentru a verifica daca acestea sunt intr-o stare buna si daca indeplinesc cerintele de vedere. Defectele minore pot fi ajustate pe loc, in timp ce deficiențele serioase pot necesita inlocuirea piesei.

Istoricul medical

Istoricul medical este un element in diagnosticarea si tratarea problemelor de vedere. Acesta ofera optometristului o viziune de ansamblu asupra starii de sanatate a ochilor si poate aduce in prim-plan indicii valoroase despre cauzele posibile ale simptomelor cu care te prezinti la specialist.

Daca este timpul sa mergi la un nou control, o poti face la magazinul de optica Lensa din Pitesti Vivo Mall. Nu uita sa ai si datele necesare! Istoricul medical cuprinde informatii despre afectiunile oculare anterioare, interventiile chirurgicale oculare, boli cronice care pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii ochilor.

Lista de medicamente si suplimente

Importanta listei de medicamente si suplimente nu poate fi subestimata atunci cand vine vorba de sanatatea ochilor. Va trebui sa aduci cu tine la vizita la optometrist o lista cu toate medicamentele si suplimentele pe care le iei.

Efectele medicamentelor asupra vederii pot fi multiple si uneori surprinzatoare. Anumite produse pot avea efecte secundare care afecteaza vederea. Interactiunile intre medicamente pot sa isi puna amprenta asupra ochilor si a vederii. Asadar, comunicarea eficienta si deschisa cu optometristul este deosebit de importanta. Alaturi de prezentarea listei de medicamente și suplimente administrate si a dozelor aferente, este important sa informezi optometristul despre orice modificare in tratament sau despre vreun efect secundar pe care l-ai observat.

Vizita la optometrist presupune o minima pregatire, pentru o comunicare eficienta si o evaluare completa a vederii tale. Specialistul trebuie sa aiba toate informatiile, va realiza controlul si va putea stabili un diagnostic, pentru ca mai apoi sa iti ofere  tratamentul si sfaturile de ingrijire de care ai nevoie.

Sursa de informare:

What to Do Before an Eye Exam? – https://www.optometrists.org/general-practice-optometry/guide-to-eye-exams/why-are-annual-eye-exams-important/what-to-do-before-an-eye-exam/,

 

Articol extern