De ce este nevoie sa iti faci un test engleza
inainte de a continua invatarea limbii

 

Invatarea sau continuarea invatarii unei limbi in mod eficient incepe cu determinarea nivelului de competenta. Multi nu stiu sa-si determine nivelul de engleza pe cont propriu.

Insa, o pot face usor cu un test engleza.

De ce ai nevoie sa stii la ce nivel esti?

Determinarea corecta a nivelului de engleza cu ajutorul unor teste engleza este cheia invatarii cu succes. Invatarea unei limbi de la un nivel scazut sau inalt, de exemplu, pentru un titular de nivel pre-intermediar, pur si simplu nu are sens. Cu incepatorii, te vei plictisi repede, iar materialele de nivel avansat vor fi prea dure pentru tine si te vei simti desurajat. Este important sa ne amintim ca teoria singura nu va duce nicaieri, iar practica fara teorie nu va fi completa. Fiecare nivel de competenta lingvistica este determinat de un set de cunostinte teoretice si abilitati practice.

Niveluri de competenta in limba engleza

Nivelurile de competenta lingvistica sunt de obicei acestea:De ce este nevoie sa iti faci un test engleza inainte de a continua invatarea limbii 1De ce este nevoie sa iti faci un test engleza inainte de a continua invatarea limbii 1

 

 

  • Incepator
  • Elementar
  • Pre-intermediar
  • Intermediar
  • Intermediar superior
  • Avansat

Nivelurile de competenta evalueaza cunostintele cu privire la patru abilitati de baza: Ascultare (intelegerea ascultarii), Citirea (citirea), Scrierea (scrisul) si Vorbirea (vorbirea orala). Orice scoala de limba engleza careia ii pasa de clientii sai si de propria sa reputatie iti recomanda insistent sa sustii mai intai niste teste de evaluarea a nivelului de cunoastere si abia apoi sa te apuci de invatat.

Care este scopul testarii?

De ce este nevoie sa iti faci un test engleza inainte de a continua invatarea limbii 3

Rezultatele testelor ajuta la determinarea nivelului de cunoastere a limbii straine. Un astfel de test de cunostinte contribuie la selectarea corecta a curriculumului. Acest lucru afecteaza eficacitatea studiului. Daca ai invatat engleza mai inainte si vrei sa revii ca sa o perfectionezi, poti face niste teste engleza avansati, si daca te descurci, de acolo continui.

Majoritatea studentilor care aleg cursuri de engleza sunt ghidati de increderea personala in sine, sau invers – se subestimeaza, refuzand sa treaca prin teste preliminare. La ce duce asta? Elevul se gaseste intr-un grup cu colegi foarte slabi sau puternici pentru el. Studiul intr-o grupa care nu corespunde nivelului de cunostinte nu poate da niciun rezultat, iar pe viitor va avea un efect negativ asupra motivatiei de a studia in continuare o limba straina. Intr-adevar, intr-un grup care este slab pentru tine, te vei plictisi repede, iar intr-un grup puternic vei intelege putin din cauza cunostintelor lipsa.

Pentru ca antrenamentul tau sa aiba succes, iar ochii sa arda de dorinta de a-ti imbunatati cunostintele, este recomandabil sa dai un test de limba engleza si sa asculti recomandarile profesorilor cu experienta.

A incepe sa inveti limba engleza prin testarea online inseamna sa iti cresti semnificativ sansele de succes! Rezultatul testului de competenta in limba engleza iti va permite tie si profesorului sa alegi un punct de plecare, sa stabilesti obiective si sa stabiliti impreuna un curs de studiu.

Articol extern