Cum să obții mai mulți clienți dacă oferi servicii auto

Dacă deții un atelier de reparații auto sau un atelier mecanic, știi că nu poți sta degeaba și aștepta să vină clienții. Trebuie să lucrezi în mod constant pentru a aduce noi clienți și pentru a-i invita pe cei existenți să revină. Ai nevoie de strategii de marketing pentru reparații auto care să atragă în mod constant solicitanți către serviciile tale.

Cum să obții mai mulți clienți dacă oferi servicii auto 1

Din fericire, nu este prea dificil să formulezi un plan de marketing pentru atelierul tău auto sau pentru tine ca mecanic. Cu doar câteva abordări de marketing intenționate și direcționate, poți consolida vizibilitatea afacerii tale și poți atrage noi clienți.

Iată o listă de strategii eficiente de marketing pentru reparații auto pe care le poți implementa începând de astăzi. De asemenea, fii pe fază! Spre final am pregătit un secret care te va diferenția de concurență și care îți va aduce clienți faini pe care nu-i găsești în altă parte. Să începem!

 

 • Social Media.

Utilizează canalele de social media ca o modalitate de a furniza conținut informativ și atractiv. Nu trebuie să fii pe fiecare platformă de socializare. Dar, ca parte a strategiilor de marketing pentru reparații auto, creează cel puțin un profil pe Facebook și actualizează în mod regulat pagina ta cu conținut interesant pentru publicul tău. Conținutul nu trebuie să fie numai despre reparații auto. Poate fi legat de orice, despre: vehicule, condus, comunitatea și atelierul tău, serviciile tale, cum ar fi:

  • Sfaturi de siguranță pentru șoferi
  • Sfaturi pentru întreținerea mașinii

 

 • Sfaturi pentru călătorii
 • Știri despre trafic
 • Fotografii ale personalului și ale locației tale
 • Povești despre satisfacția clienților
 • Informații despre evenimente locale

 • Sprijin pentru inițiativele comunității
 • Oferă oferte speciale și cupoane pentru like-uri și share-uri

 

 • Videoclipuri online.

Fie că le publici pe canalul YouTube sau le integrezi direct pe site-ul tău web, videoclipurile sunt o modalitate excelentă de a capta atenția clienților și de a le oferi informații utile, vizuale, despre vehiculul lor și serviciile necesare. Dacă se spune că o poză face cât o mie de cuvinte, imaginează-ți un video câtă informație transmite. 

Nu este necesar să faci video-uri lungi și să fii expert, tot ce ai nevoie este o lumină bună și câteva idei de content. Dacă nu prea îți place să faci video-uri explicative, încearcă varianta Tik-Tok unde creezi conținut scurt și distractiv care ajută semnificativ ca afacerea ta să ajungă la o audiență cât mai mare.

 • Explică modul în care sunt efectuate serviciile și de ce sunt necesare acestea
 • Împărtășește fapte și dovezi despre valoarea produselor și serviciilor
 • Include videoclipuri demonstrative ale produselor care arată cum funcționează articolele
 1. Conectează-te la cumpărătorii locali online.

Deși poate părea că internetul este un instrument pentru a intra în legătură cu oameni din întreaga lume, este, de asemenea, un instrument foarte util pentru a intra în legătură cu oameni chiar în cartierul tău. Poți utiliza strategii de marketing pentru reparații auto pentru a viza clienții locali care caută un atelier auto sau un mecanic în apropierea lor:

 • Optimizează site-ul pentru SEO local
 • Utilizează anunțuri sau reclame pe Facebook și Google pentru a targeta clienții din zona ta
 • Creează pagină de profil Google Business 
 1. Secretul de diferențiere

Noua cheie către succes este aplicația generatoare de soluții din peste 300 de categorii – PUAPI, care se adresează atât prestatorilor de servicii cât și oamenilor ce caută soluții pentru diverse situații.

Clienții magazinelor auto sunt cunoscuți ca fiind sceptici, așa că trebuie să le câștigi încrederea. O modalitate de a face acest lucru este de a-ți crea un profil pe aplicația Puapi pentru a le atenua temerile, îngrijorările și confuziile. 

Puapi oferă o piață de muncă pentru mii de profesioniști independenți care își pot prezenta abilitățile și serviciile într-un mod profesionist și care te poziționează ca expert în fața potențialilor clienți. Doar trimiți link-ul cu profilul tău iar sistemul se ocupă automat de tot!

Puapi te ajută să-ți organizezi clienții într-un mod eficient și atractiv, aceștia având posibilitatea să se programeze direct în aplicație în intervalele orare stabilite de tine.

Mai mult decât atât, aplicația este complet GRATUITĂ și este disponibilă în 8 țări: România, Franța, Spania, Italia, Germania, America, Anglia, Austria.

Indiferent ce servicii oferi: Electrician, Închirieri Auto, Instructor Auto, Mecanic, Recuperari Auto, Școala De Șoferi, Spălătorie Auto, Tinichigerie, Vopsitor Auto, Vulcanizare, altele, aplicația Puapi este pentru tine ajutându-te să te diferențiezi de competiție, să te poziționezi ca un expert și să îți extinzi baza de clienți cu oameni faini pe care nu-i găsești în altă parte.

Ideile pentru strategiile de marketing pentru reparații auto sunt puternice doar dacă le vei pune în aplicare. Nu folosi acest articol doar pentru a obține idei și a le lăsa în acest stadiu. Treci la acțiune și obține rezultatele dorite de tine!

 Descarcă aplicația Puapi, creează-ți un profil în câteva minute, câștigă stele și lasă experiența ta profesională să strălucească!

Articol extern