De ce imaginile de calitate sunt atât de importante pentru afacerile online?

 

Sintagma devenită loc comun ce afirmă că “o imagine face cât 1000 de cuvinte” ascunde mult adevăr printre rândurile sale. Acest lucru ne obligă să acordăm imaginilor postate în legătură cu afacerea noastră o atenție deosebită pentru a obține rezultate eficiente de vânzare. Avantajele pe care le pot aduce pozele de calitate în derularea unei afaceri online sunt multiple și enumerăm câteva dintre acestea:

Îmbunătățește SEO-ul conținutului site-ului tău

Datorită schimbării algoritmul motoarelor de căutare, care valorizează mult mai mult imaginile pe un site web, orice investiție pe care o veți face în această direcție nu poate decât să crească organic clasarea acestuia și o mai mare vizibilitate online. Pentru a realiza această îmbunătățire a SEO-ului site-ul afacerii tale prin intermediul imaginilor, trebuie să iei în considerare următoarele aspecte:

  • imaginile folosite ar trebui să trimită la conținutul de pe site-ul afacerii tale;

     

  • imaginile trebuie însoțite de descrieri și etichete pentru titlul imaginii;

    SEO-Imagini de calitate 1

  •  calitatea imaginii este o condiție obligatorie, însă includerea unor imagini este întotdeauna mai bună decât să nu le folosești deloc.

Adaugă valoare și claritate oricărui text

Folosirea unor imagini de calitate într-un text scris are rolul de a susține și clarifica informațiile din text. Mulți dintre cititori nici nu mai ajung să citească, din motive de timp sau din obișnuință, textul scris, prin urmare își vor lua informațiile doar din calitatea și sugestibilitatea imaginilor pe care alegi să le postezi. 

 

Ajută la vânzarea produselor sau serviciilor oferite

O imagine de calitate este capabilă să spună cel mai bine povestea produselor sau serviciilor afacerii tale și să construiască o relație de încredere cu potențialii tăi clienți. Cu cât imaginea este mai bună, cu atât mai mult cresc șansele de a converti un vizitator al site-ului afacerii tale într-un client plătitor. Alege imagini care: 

  • se potrivesc cu designul web al site-ului tău;
  •  stimulează interesul vizitatorilor pentru brandul tău;
  • oferă continuitate platformelor de socializare folosite în strategia ta de marketing.

Sprijină creșterea vizibilității brandului tău pe platformele de socializare

Imaginile de calitate au un mare potențial de a fi distribuite, apreciate și comentate de către vizitatorii platformelor de socializare. Prin postarea unor astfel de imagini legate de afacerea pe care o derulezi, vei crește în mod eficient vizibilitatea brandului tău și șansele de a obține clienți pentru produsele sau serviciile comercializate.

Mai trebuie să știți faptul că utilizarea imaginilor de calitate în promovarea afacerii ar trebui să fie completată și de alte tehnici de marketing pentru a avea succes. Pe internet există o mulțime de articole online, bine documentate de specialiști, despre cum vă puteți crește vânzările online folosind diverse tehnici de marketing utile pentru afacerea dumneavoastră. Strategia de marketing aleasă se poate adapta în funcție de profilul economic al afacerii tale, de publicul țintă căruia se adresează, de resursele financiare sau materiale pe care le aveți la dispoziție. Însă, orice investiție în realizarea unor imagini de calitate va avea efecte benefice în relația cu posibilii tăi clienți, iar afacerea ta va avea numai de câștigat.

 

Articol extern