Când trebuie schimbate valvele la roțile masinii
– Sfaturi utile!

 

Schimbul anvelopelor de sezon nu se limitează doar la dejantat anvelopele de pe jante și montarea celor ce urmează a fi folosite. Este un adevărat lanț de proceduri care se aplică pentru ca acest schimb să fie cât se poate de bine făcut.

Schimbul anvelopelor de sezon nu se limitează doar la dejantat anvelopele de pe jante și montarea celor ce urmează a fi folosite. Este un adevărat lanț de proceduri care se aplică pentru ca acest schimb să fie cât se poate de bine făcut.

Când schimbăm setul de anvelope de sezon este bine să ne ocupăm și de întreținerea jantelor. Jantele au și ele importantă prin faptul că acestea susțin anvelopele și sunt legate de sistemul de direcție. Siguranța și confortul în mers sunt oferite de roți, iar acest lucru nu poate fi asigurat decât prin echiparea mașinii cu jantele și cauciucurile potrivite.

Plasează o comandă de anvelope și jante pe VADREXIM.RO și te vom ajuta să echipezi mașina pentru drum! O echipă de profesioniști te așteaptă.

Când echipăm mașina cu anvelope de iarnă este recomandat că acestea să fie montate pe jante curate, deoarce suprafață de contact trebuie să fie curată și astfel aerul nu să iasă din balonul anvelopei.

Înainte de a pune anvelopele pe jante tebuie să verificăm și valvele. Acestea, odată cu trecerea timpului, invelișul exterior de cauciuc își pierde calitatea de a mai reține aerul în anvelopa.

Tipuri de valve

Valvele pentru jante sunt de două feluri: valve de cauciuc și mecanice.

Valvele de cauciuc sau de unică folosință sunt cele mai utilizate în vulcanizari, acestea fiind și cele mai scăzut preț. Cauciucul acestor valve în timp, sunt influentate de factori care duc la îmbătrânirea materialului din care acestea sunt făcute. Acestea se montează pe jante prin tragerea lor printr-un orificiu situat pe jante,  până la capătul care asigura etanșeitatea.

Când trebuie schimbate valvele la roțile masinii - Sfaturi utile! 1

Datorită faptului că acestea trec prin variații de temperatură, în timp apar microfisuri care favorizează pierderile de aer. Dacă nu schimbăm valvele la timp putem risca dezumflarea anvelopelor, acest lucru fiind o problema.

Alt tip de valve sunt cele de cauciuc ”îmbracate” la exterior cu un strat metallic.Sunt de calitate superioară față de cele de mai sus. Aceste valve se montează tot prin tragere. Singură diferența a acestora este faptul că acestea au exteriorul metalic, fiind mai rezistente la schimbările de temperatură și acest lucru face că schimbarea lor să se facă mai rar față de cele de făcute integral din cauciuc.

Cele mai mai căutate valve de către cei care au jante din aliaj sunt cele al căror montaj se face prin înfiletare. Acestea au o durată lungă de viață, iar din punct de vedere estetic sunt cele mai potrivite pentru acest tip de jante. Față de valvele din cauciuc, acest tip de valve sunt un pic mai scumpe, dar grija schimbării acestora la aproape fiecare schimb de anvelope dispare, țînând și cont intervalul de timp la care această se înlocuiesc.

 

Când trebuie schimbate valvele la roțile masinii - Sfaturi utile! 2

Nu este o regulă că aceste valve să fie schimbate la echiparea mașinii cu anvelope de iarnă sau de vara. Este bine să ținem minte când a avul loc ultima înlocuire a acestor valve pentru a ști vechimea lor.

Indiferent de tipul de valve ales, recomandăm verificarea și dacă este cazul înlocuirea acestora cel puțin o dată la un an. Procedura se poate face în cadrul schimbului de anvelope, ceea ce nu va crește timpul dumneavoastră petrecut la vulcanizare.

Despre valvele pentru roți, poți afla intrând pe site-ul celor de la Dunlop dar și despre multe altele lucruri interesante!

 

Articol extern