10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a alege
un proiect casa si de a o construi

 

Cand incepi construirea unei noi case, poti fi naiv si sa nu observi unele dintre capcanele constructiei unei case.

Astfel, exista cateva lucruri in alegerea unui proiect casa si constructia acesteia pe care ai fi dorit sa le stii pana la etapa de demarare a constructiei.

Iata 10 lucruri pe care le poti invata din experienta altora,  in speranta ca la tine va merge mai bine si totul se va finaliza cu succes.

 • Programul tau este un ghid.
 • Cand vine vorba de ceea ce trebuie sa stii atunci cand construiesti o casa, intelegerea faptului ca programul tau ideal ar putea sa nu se realizeze este in fruntea listei.
 • Proiecteaza pentru viitorul tau.

  proiect casa

 • Cand alegi dintre modele de case anume acel proiect al tau, incearca sa gandesti in perspectiva, nu te gandi doar la ziua de azi.
 • Termina inainte de a te muta.
 • Acesta ar putea parea un sfat evident, dar cand te apropii de sfarsitul unei constructii lungi, esti doar gata sa te muti. Planurile pe care le-ai avut pentru a termina subsolul sau a amenaja curtea ta par mai putin importante. Daca ai deja contractori acolo, este mult mai usor sa finalizezi proiectele acum decat sa le platesti pentru a reveni mai tarziu. Pastreaza-ti hotararea si termina toate aceste mici treburi inainte de prima ta noapte in noua casa.
 • Planifica spatiul de depozitare.

Nimeni nu este atat de entuziasmat sa-si planifice spatiile de depozitare. Cea mai mare atentie se acorda finisajelo

r baii principale si alegerii detaliilor dulapurilor. Dar as paria ca, daca ai chestiona proprietarii de case, cei mai multi ar spune ca ar prefera sa aiba mai mult spatiu de depozitare decat, sa zicem, o cada mai adanca. Astfel, depozitarea este un moment de prim rang intr-o casa. Planificarea stocarii nu este cea mai interesanta parte a procesului, dar are o influenta uriasa asupra stilului tau de viata si organizatiei mai tarziu.

 • Investeste in amenajari.

Este greu de stiut unde sa aloci fondurile atunci cand construiesti o casa noua. Cert este faptul ca a investi in amenajari de calitate iti va da de stire mai apoi. Acestea sunt partile casei tale care raman, chiar si atunci cand iti schimbi decorul. Investind in corpuri de iluminat de calitate superioara, vei reusi sa schimbi finisaje si culori pentru a improspata casa fara a

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a alege un poiect casa si de a o construi 1

fi nevoie sa faci schimbari majore sau reparatii.

 1. Este sun proces solicitant, dar plin de satisfactii.

Tot ce ai auzit despre modul in care construirea afecteaza relatiile este adevarat. Gluma este ca, daca reusiti sa va construiti o casa impreuna, nu exista multe care sa va zguduie casnicia dupa aceea. In loc sa alegi pur si simplu o casa existenta, alegerea dintre proiecte case anume cel care ii avantajeaza pe ambii este o lupta fara sfarsit intre dorinte, nevoi si compromisuri.

Alege cei mai buni proiectanti si contructori si ai incredere in profesionalismul lor.

Sa-ti construiesti propria casa nu este pentru cei slabi de inima, dar pentru cei suficient de curajosi pentru a-si asuma sarcina, recompensele fiind incomensurabile!

Articol extern