Pentru ce este nevoie de un montaj fatade ventilate

Decorarea exterioara a cladirii este etapa finala in constructia si repararea cladirilor. Poate fi realizat pe instalatii nou construite si reconstruite.

Finisarea cladirilor se efectueaza atat inainte de punere in functiune, cat si dupa un timp. In secolul XXI, problema eficientei energetice a cladirilor operate de om a devenit acuta.

In conditiile unor tarife mari pentru incalzire si energie electrica pentru aer conditionat, sarcina de a reduce pierderile de caldura capata relevanta. In acelasi timp, estetica, diversitatea si individualitatea fatadelor cladirilor nu sunt eliminate de pe ordinea de zi. Astfel, o solutie complexa pentru izolarea termica si proiectarea estetica a exteriorului cladirii o reprezinta procedura de montaj fatade ventilate.montaj fatade ventilate

O fatada ventilata este un sistem care se monteaza la exteriorul unei cladiri si asigura o ventilatie naturala libera a spatiului dintre perete si materialul de placare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca materialul frontal al fatadei nu adera strans de perete, dar are un spatiu de aer. Interfata este necesara pentru circulatia libera a aerului si prevenirea formarii condensului.

Un montaj pereti cortina va oferi cladirii un aspect proaspat si frumos. Atunci cand se alege aceasta procedura, specialistii in domeniul alpinismului utilitar printre care un montator pereti cortina incearca sa tina cont de importanta urmatorilor factori:

  • diametrul ancorelor, dimensiunea adancimii de incasari depind direct de materialul de constructie al peretilor, de marimea fortei asupra consolelor;
  • selectarea corecta a elementelor de fixare, ceea ce va ajuta la prevenirea deformarii peretilor portanti;
  • o rupere termica este plasata la punctele de fixare ale consolelor pentru a reduce transferul de caldura;
  • la momentul prinderii consolelor, sunt asezate elemente de fixare suplimentare pentru panta si refluxul ferestrelor.

Pentru functionarea fiabila si pe termen lung a sistemului de prindere pentru fatade ventilate, este necesar sa se calculeze corect distributia sarcinii pe toata lungimea componentelor de fixare.

Astfel, o fatada ventilata este o fatada in care aerul se misca de-a lungul suprafetei exterioare a izolatiei. Pentru a organiza miscarea acestui aer intr-o maniera inginereasca, in conformitate cu cerintele pentru un incalzitor, sunt aranjate straturi de ventilatie. Stratul de ventilatie este separat de spatiul exterior printr-un ecran protector si decorativ.

Articol extern