Marketingul afiliat pe nișa produselor financiare

Nu mai este demult un secret faptul că marketingul afiliat reprezintă o metodă eficientă și populară de a genera venituri online, iar nișa produselor financiare oferă o mulțime de oportunități în acest sens. Acest sector include produse precum asigurări, credite, investiții, conturi bancare etc., fiecare având un potențial uriaș de a genera comisioane consistente afiliaților.

De ce produsele financiare?

Produsele financiare sunt adesea complexe și necesită o înțelegere detaliată pentru a fi marketate eficient, ceea ce creează nu doar o piață cu cerere mare pentru informații clare și sfaturi de încredere, ci și posibilitatea ca afiliații care pot oferi informații valoroase să reușească cu brio în această nișă.

Succesul oricărui tip de site, indiferent de nișa pe care este construit, se datorează unui număr de 3 factori esențiali: conținutul, optimizarea pentru conversie și o selecție inteligentă a advertiserilor ce urmează a fi promovați. Să vedem despre ce este vorba.Marketingul afiliat pe nișa produselor financiare 1

Importanța conținutului – Se spune adesea că ”The content is king!”, iar acest lucru nu poate fi mai adevărat pentru site-urile care doresc să obțină profit din promovarea produselor financiare. Cazurile în care un site devine profitabil fără a avea la bază un conținut de înaltă calitate, mai ales în domeniul financiar, sunt extrem de rare. Conținut valoros = clasare superioară pe Google = trafic organic de calitate = rate înalte de conversie = venituri consistente.

Optimizarea pentru conversie – Pentru ca site-urile construite pe nișa financiară să atragă un număr substanțial de vizitatori unici, se impune ca acestea să fie optimizate astfel încât să maximizeze atât rata de click-uri, cât și conversiile, ambele fiind cruciale pentru obținerea succesului.

Selectarea advertiserilor – Un exemplu notabil este BCR, o bancă ce oferă un program de afiliere foarte avantajos, disponibil în cadrul platformei 2Performant. Parteneriatul unui afiliat cu o bancă atât de renumită va contribui semnificativ la randamentul eforturilor de promovare, generând comisioane pe măsură.

Cât de este greu să câștigi bani din afiliere pe nișa financiară?

A câștiga bani din afiliere, cu atât mai mult pe nișa financiară, nu se aseamănă deloc cu scenariul în care câștigi bani dintr-un job 8-16, de luni până vineri. În marketingul afililat banii nu vin atât de ușor și nicidecum atât de repede, ca atunci când îți primești salariul lunar în mod independent de volumul de muncă depus. Din păcate (sau din fericire), veniturile din afiliere sunt (aproape de fiecare dată) direct proporționale cu volumul de muncă depus.

Pe de altă parte, există și un număr de 3 „dușmani”, pe care dacă nu îi învingi nu vei putea să faci niciodată performanță. Iată care sunt aceștia:

Lenea – dacă, de felul tău, ești o persoană leneșă, ai două opțiuni la dispoziție: fie renunți la gândul de a câștiga bani din afiliere, fie depui eforturi susținute pentru a-ți învinge lenea. Maretingul afiliat nu este un business pentru cei care nu vor să muncească.

Motivația slabă – în cazul în care nu îți sunt foarte clare avantajele de a câștiga bani promovând produse financiare prin marketing afiliat, nu ar strica să aprofundezi acest domeniu mai îndeaproape. Reține însă faptul că nu vei reuși niciodată fără o motivație puternică.

Lipsa de voință – nu în ultimul rând, dacă ești o persoană obișnuită să renunțe înainte de a observa primele rezultate, există posibilitatea să ai o voință slabă, care te va împiedica să poți duce la bun sfârșit ceea ce ai început. Dacă astfel stau lucrurile, antrenează-ți voința cât mai repede posibil, altfel nu vei realiza nimic.

Stă doar puterea ta să depășești cu succes aceste obstacole, care sunt adevărate piedici în calea progresului.

Cum pornești un business online pe nișa produselor financiare?

Dacă înțelegi că a câștiga bani din afiliere, pe nișa financiară, nu este deloc ceva ușor, dacă ești convins că pentru a face asta trebuie să trudești din greu și să ai răbdare, foarte bine. Ești pe drumul cel bun. Iar dacă înțelegi toate astea și ești mânat de un entuziasm puternic, ai toate avantajele de partea ta. În cazul ăsta, nu mai pierde timpul, apucă-te chiar astăzi de treabă.

Ca și punct de plecare, pe nișa creditelor rapide poți lua ca model site-ul xcredit.ro, însă trebuie să știi de la bun început că nu este deloc o idee bună să-ți faci un site identic, asta pentru că nu vei obține aceleași rezultate. Copiind la indigo acest model de business nu vei face decât să concurezi cu un site web consacrat, foarte bine poziționat în piață, iar șansele reale de surclasare sunt extrem de mici.

De aceea, exceptând situația în care că ai la dispoziție un buget de mii de euro, renunță la ideea de a crea un site identic, adică unul care să copieze fidel strategia de realizare a conținutului, structura internă, produsele promovate etc. și pune bazele unui proiect original, prin care aduci plus valoare cititorilor tăi.

Articol extern