Cum sa incepi un kit pictura numere –
de la culori deschise sau inchise

 

Deseori cei care picteaza primele picturi pe numere se intreaba cu ce culoare ar fi bine sa inceapa.

Un kit pictura numere devine din ce in ce mai popular in zilele noastre. Pictura reprezinta o modalitate de a te relaxa dupa o zi lunga, de a te elibera de energia negativa sau de a-ti forma abilitatile de pictura. Fie ca iti iei cateva kituri pictura pe numere pentru hobby sau pentru detensionare, ideea e sa te simti bine pictand.kit pictura numere

Oricat de simpla pare aceasta activitate, unele aspecte pot fi confuze. Acest ghid este aici pentru a te ajuta sa intelegi care culoare sa o pui prima si care sa fie urmatoarele.

Toti producatorii de kituri pictura numere recomanda sa incepi cu nuante inchise si sa treci apoi la cele deschise. Majoritatea oamenilor urmeaza acest principiu, indiferent daca folosesc vopsea in ulei, acrilica sau acuarela.

Motivul din spatele acestei reguli este faptul ca, culorile inchise sunt de obicei parte din fundal, ceea ce inseamna ca asezarea lor mai intai iti va oferi o idee mai buna despre cum va arata pictura si te va invata cateva lucruri despre compozitia culorilor.

Avantajul pe care il obtii din aceasta tehnica este ca pensula va fi mai curata si mai spontana atunci cand intri pe desen cu o culoare medie intr-o zona intunecata sau o culoare deschisa intr-o zona medie decat daca ai fi intrat cu o nuanta mai inchisa pe o zona mai deschisa la culoare.

Pentru incepatori, insa, regula este exact inversa: sa incepi cu nuante deschise si apoi sa treci la cele mai intunecate. Motivul? Daca intamplator gresesti, este mai usor sa adaugi o culoare intuecata peste una deschisa decat invers.

In ceea ce priveste vopseaua acrilica, cele mai inchise culori ar trebui, in general, sa apara ultimele pentru a ajuta la furnizarea de profunzime. Aceasta inseamna ca este mai bine recomandat sa incepi de la culori slabe si sa lucrezi pana la cele intunecate.

De fapt, vopseaua acrilica este foarte versatila. Iti permite sa lucrezi atat de la culori deschise la cele inchise, cat si invers.

Acum ca intelegi mai bine ce culoare sa pui mai intai, iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa obtii cele mai bune rezultate:

  1. Picteaza mai intai sectiunile mai mari, apoi cele mai mici pe masura ce progresezi;
  2. Picteaza mai intai sectiunea de sus a panzei, apoi muta-te in zonele inferioare;
  3. Acopera numerele folosind mai multe straturi de vopsea;
  4. Curata intotdeauna pensula inainte de a intra cu o culoare diferita;
  5. Nu te grabi si lasa sufiecinet timp pentru uscare;
  6. Inchide rcipientul de vopsea atunci cand nu este utilizat, in caz contrar, vopseaua poate deveni prea uscata.

Astfel, daca doresti sa incepi sa pictezi pe numere, tine cont de aceste sfaturi pentru un tablou frumos si elaborat cu acuratete.

Articol extern