Cum alegi cea mai bună imprimantă DTG pentru afacerea ta?

Ca în fiecare an, perioada „ocaziilor speciale” este una rodnică pentru serviciile de personalizare, majoritatea oamenilor dorind să ofere cadouri unice și cu încărcătură emoțională. De aceea, piața articolelor personalizate a crescut rapid, iar cererea s-a extins de la articolele promoționale la textile. 

În tot acest context, imprimarea DTG s-a dovedit a fi o tehnologie extrem de versatilă, care deschide piețe sau extinde potențialul oricărei afaceri. Datorită tehnologiei sale, aceasta poate îmbogăți orice portofoliu de produse cu un nivel ridicat de profitabilitate. Așadar, dacă urmărești să-ți achiziționezi o imprimantă DGT, iată care sunt câțiva factori pe care ar trebui să-i iei în considerare, în afară de bugetul disponibil. 

Ce este imprimanta DGT

Tehnologia DTG este o metodă de a imprima un material textil prin impregnarea de cerneală lichidă în țesătură. Mai întâi se aplică o soluție de pre-tratare pentru a ajuta cerneala să se lipească de țesătură, apoi, haina este montată pe un platou și plasată în imprimantă.  Cum alegi cea mai bună imprimantă DTG pentru afacerea ta? 1

Această cerneală se absoarbe imediat în fibre, exact ca și cum at fi imprimată pe hârtie. De aceea, tot procesul este gata în doar câteva minute. Pentru ca imaginea să reziste mai mult în timp, cerneala este polimerizată. 

 Imprimanta digitală DGT funcționează prin conectarea la orice formă de computer ce poate procesa imaginea care se dorește a fi redată pe obiectul textil. Astfel, este o modalitate rapidă, ușoară și accesibilă de a imprima culori infinite pe tricouri și alte articole de îmbrăcăminte, oferind o alternativă versatilă și convenabilă la serigrafia tradițională. Dacă urmează să-ți deschizi o astfel de afacere, găsești echipament pentru imprimarea pe textile pe site-ul roelgroup.com

 

Cum alegi imprimanta DGT?

Dacă dorești să-ți deschizi un mic business prin care să oferi servicii de imprimarea DTG, cu siguranță știi că ai nevoie de un produs de calitate, care să se preteze pe nevoile dar și pe posibilitățile tale. Așadar, ce caracteristici ar trebui să urmărești în procesul de achiziție?

Volumul de imprimare 

Primul lucru la care trebuie să te gândești la început este necesitatea reală de imprimare și potențialul afacerii. Dorești un produs care poate lucra zeci de piese într-o zi și care să funcționeze 24/7 sau vei personaliza ocazional unele articole ca activitate auxiliară? Nu are rost să investești mai mult decât este cazul. 

 

Viteza de imprimare

Vei tipări comenzi în sistem en gross pe care le vei stoca și comercializa în timp sau vei produce comenzi personalizate pe loc? 

Pe piață există diferite modele de imprimante DTG ce au, evident, viteze diferite, în special atunci când vine vorba de lucrări de imprimare mai complexe. Dacă business-ul tău se bazează pe execuție rapidă dar și calitate, caută un produs care să urmărească aceste particularități.  

Tipul de lucrare efectuat

Înainte de a porni la drum, ca în oricare altă afacere, trebuie să ai un plan. Așadar, în considerare și tipul de muncă pe care intenționezi să o faci. De exemplu, dacă urmează să oferi servicii de imprimare textile cu design personalizat sau chiar oferit de client, asta înseamnă că ai nevoie de o imprimantă DTG cu mai multe opțiuni pentru amestecarea culorilor, stratificare, gradienți, tipuri și culori de țesături și multe altele.

Pe de altă parte, dacă intenționezi să produci doar articole cu design propriu, eventual cu modele simple, fără complicații, o imprimată basic ar trebui să-ți fie suficientă. 

Calitate și caracteristici

Orice produs ai cumpăra, cu siguranță urmărești și o calitate minimă, nu-i așa? În cazul imprimantelor DTG, poți afla care este nivelul său cerând o probă practică de print. 

Imaginea obținută este reprodusă, fidel? S-au obținut aceleași culori și gradienți? Este imprimanta capabilă să producă printuri foto realiste? În acest caz este de calitate superioară. 

Așadar, Imprimante DTG au caracteristici diferite de la un model la altul, unele fiind complexe, altele având doar funcții de bază. Cu siguranță știi deja ce caracteristici sunt vitale și care intră în categoria „aș putea avea nevoie de asta la un moment dat”. Ține  cont de raportul de volum-calitate necesar, de funcțiile imperativ necesare de care ai nevoie și de rapiditatea cu care această mașinărie îți poate prelucra comenzile. 

Aricol extern