5 tehnici SEO importante in 2022

 

Cea mai dificila parte a optimizarii SEO consta in actualizarea continua a tehnicilor si fluiditatea utilizarii acestora.

Google isi actualizeaza algortimul de cautare cel putin o data pe zi, motiv pentru care chiar si experitii in tehnici SEO intampina deseori probleme in a tine pasul cu acesta si a se adapta constant criteriilor de clasare.

Practic, este imposibil sa urmaresti toate schimbarile, dar daca te vei mentine la curent cu unele dintre cele mai puternice tendinte vei putea sa faci fata concurentei. Mai bine de 75% dintre utilizatori nu trec niciodata de prima pagina a rezultatelor cautarilor furnizate de Google, prin urmare, este esential sa tii pasul si sa faci tot posibilul sa ajungi si sa ramai pe prima pagina.

Iata 5 tehnici SEO importante pe care ar trebui sa le aplici in 2022.tehnici SEO

 

Intelege elementele vitale ale site-ului (core web vitals)

Core web vitals ar putea fi un nou termen SEO de care trebuie sa tii cont in 2022. Este esential sa te familiarizezi in legatura cu semnificatia acestuia si cu reperele metrice din spatele lui. In luna mai 2021, Google a lansat un nou algoritm numit Page Experiente care clasifica paginile pe baza elementelor sale vitale.

Google defineste core web site ca fiind un set de valori care masoara:

  • Largest Contentful Paint (LCP) – masoara timpul necesar pentru a incarca informatiile si continutul principal ale unei pagini. Ideal ar fi sa fie de maximum 2.5 s.
  • First Input Delay (FID) – masora capacitate de raspuns a paginii sau timpul necesar pentru ca o gagina sa devina interactiva. Ideal este sa fie mai mic de 100 ms.
  • Cumulative Layout Shift (CLS) – masoara stabilitatea vizuala sau rata schimbarilor neasteptate in aspectul continututui vizual al unei pagini. Ar trebui sa fie mai mic de .1.

 

Fa optimizarile necesare pentru Google Passage Ranking

Inca din octombrie 2020, Google a lansat Passage Ranking, ceea ce este clasamentul de trecere. Este o analiza a pasajelor individuale ale paginii web care pot fi clasate impreuna cu intreaga pagina. Mai pe inteles, Google extrage sectiuni dintr-o pagina care poate acoperi un subiect diferit fata de cel din SERP si claseaza pagina in cautari.

De exemplu, ai scris o postare pe blog despre marketingul pe retelele sociale care acopera un umar mare de aspecte ale acestuia, instrumente, strategii, valori, retele, etc. Chiar daca nu ai textul optimizat dupa cuvantul cheie din cautare, daca Google vede un pasaj relevant despre instrumentele de  marketing pe retele sociale in aceasta postare, va indexa paragraful in mod specific.

Optimizarea pentru Google Passage Ranking este la fel de facila ca si redactarea unei postari de blog usor de citit care ofera o experienta satisfacatoare utilizatorilor. Accentul ar trebui sa fie pus pe crearea de sectiuni clare in postari, ca si cum ai redacta o postare intr-o postare de blog. Mai mult, aceste sectiuni ar trebui sa fie relevante, clare si concentrate pe subiectul secundar, dar sa aiba legatura cu subiectul principal si sens daca sunt scoase din context.

 

Invata si foloseste principiul EAT (Expertise, Authority and Trustworthiness)

Principiul EAT (expertiza, autoritate si incredere) te poate ajuta sa faci fata mai usor schimbarilor de algoritmi Google si sa ai succes in optimizarea SEO pe termen lung.

In esenta, este vorba despre masurarea autoritatii marcii tale pe web. Google plaseaza intotdeauna mai bine site-urile consacrate, autentice si de incredere fata de cele noi si mai putin cunoscute.

Pentru a-ti consolida marca si a-ti creste autoritate, sunt cativa pasi pe care ii poti face:

  • Cere clientilor recenzii bune pe site-urile de renume precum Amazon, Yelp sau BBB
  • Obtine linkuri de inalta calitate de pe siteu-ri cu autoritate din industria ta
  • Fii activ si posteaza regulat oe forumuri si platformele sociale
  • Da dovada pe site-ul tau de expertiza, autoritate si incredere prin marturii, studii de caz si alte metode de dovezi care releva experienta clientilor tai.

 

Foloseste mai multe cuvinte cheie longtail

Cu fiecare actualizare a algoritmului Google, motorul de cautare devine din ce in ce mai avansat. In prezent, Google poate intelege derivatii relevante ale unui cuvant cheie. De exemplu, daca ar fi sa cauti “echipament pentru exercitii acasa”, Google vede si derivatiile ale acestuia percum “alegeri premium” sau “idei pentru spatiu mic”, motiv pentru care SERP-urile afiseaza o gama mai larga de rezultate.

Acet lucru inseamna pentru SEO ca va exista o concurenta mai mare pentru cuvintele cheie cu short tails si, daca vei utiliza long tails sau mai multe expresii formate din trei sau chiar mai multe cuvinte, cresc sansele sa ajungi in primele rezultate pentru o fraza relevanta sau expresii inrudite cu aceasta.

 

Creeaza continut nou relevant

Chiar daca pare evident, deseori specialistii in marketing sunt prea implicati in detaliile SEO on page si neglijeaza creare de continut nou, relevant si de calitate. Nu trebuie uitat ca, in prezent, sunt publicate zilnic peste 4.4 milioane de postari de blog noi, deci, daca nu produci continut nou in mod regulat, va fi usor sa ramai in urma concurentei.

Cand creezi continut nou ai sansa sa tii cont de cele mai noi si mai bune practici SEO de azi si sa optimizezi site-ul. Concentreaza-te pe titlurile paginilor, anteturile de continut, subtitluri, textul alternativ al imaginilor si cuvinte cheie noi din domeniul tau de activitate. Continutul nou este vazut de utilizatori ca fiind mai valoros decat cel vechi, motiv pentru care, atunci cand cauta informatii, deseori se uita la data postarii si le aleg pe cele mai recente.

Deloc in ultimul rand, continutul proaspat si relevant este un factor de care Google tine cont pentru a te clasa si, cu cat vei publica mai des, cu atat Google va indexa mai des paginile si vei avea mai mult continut care va fi bine vazut. 

Articol extern