3 aspecte importante cand vrei sa iti duci
un bun electronic la o casa de amanet

 

Casele de amanet evalueaza electronicele pe baza valorii lor evaluate, a starii si a cererii pentru articole in cazul in care trebuie sa le vanda ca urmare a unui imprumut neachitat.

Spre deosebire de alte produse amanetate frecvent, totusi, electronicele nu isi pastreaza valoarea in timp. Valoarea unui laptop in sase luni poate fi o fractiune din ceea ce este astazi, un factor pe care casele de amanet trebuie sa ia in considerare atunci cand decid cat de mult sa ofere pe el.bun electronic

Ce conteza cu adevarat cand mergi la o agentie de amanet electronice

  • Valoarea bunului amanetat

Preturile produselor electronice la casele de amanet Cashbook sunt determinate partial de valoarea lor angro. In plus, preturile de pe eBay si Amazon indica pentru ce anume articole se vand la nivel national. Poate mai mult decat orice alt articol amanet, electronicele necesita un amanet pentru a intelege atat piata, cat si tendintele tehnologice generale. Introducerea de noi modele si noile tehnologii poate duce la scaderea valorii bunului, astfel incat articolele care au costat o avere in timpul ultimului sezon pot fi aproape fara valoare in urmatorul. Pe de alta parte, unele marci isi pastreaza mai bine valoarea si, prin urmare, pot fi mai utile unui proprietar de case de amanet. Produsele Apple, de exemplu, pot avea o cerere suficienta, chiar daca sunt vechi de o generatie sau doua, iar electronicele de ultima generatie si camerele digitale pot fi, de asemenea, in cerere.

  • Varsta si starea bunului

Ca regula generala, casele de amanet prefera electronicele mai noi. In caz contrar, a face fata cu tehnologia invechita face ca tranzactia sa fie un risc prea mare. In mod similar, electronicele in stare buna sunt mai usor de vandut decat cele veci, astfel, pot primi un imprumut mai mare. Acesta este un aspect important, deoarece aproximativ 20 la suta din articolele aduse pentru amanet nu sunt rascumparate si trebuie revandute. Deoarece electronicele se depreciaza rapid, exista un risc mai mare ca nu vei putea obtine valoarea anticipata daca trebuie sa o vinzi. Electronicele pot duce, de asemenea, la clienti nemultumiti care s-ar putea intreba de ce iPad-ul pe care l-au adus ca garantie acum un an nu ajunge la acelasi pret acum.

  • Completitudinea

Deoarece multe produse electronice ies din cutie cu accesorii, agentii caselor de amanet se asteapta probabil ca ceea ce vor lua de la tine sa aiba aceleasi acompaniamente. Ca atare, electronicele care vin cu incarcatoare si adaptoare au o valoare mai mare decat cele care nu le au. Cand un client aduce un sistem de jocuri video, o singura consola poate sa nu merite atat de mult, dar un sistem mai nou cu toate controlerele si cablurile, precum si unele jocuri, va fi mai usor de vandut.

Astfel, daca vrei sa obtii un ban in plus pentru produsul amanetat, trebui sa tii cont de aceste 3 aspecte importante.

Articol extern