Avantajele unui magazin online

Avantaje 1O reclamă pentru un magazin online ar putea să arate astfel: “Fara stocuri, deschis 24 de ore din 24, fără vanzători, accesibil de oriunde şi pentru oricine“.

accesibil 24 de ore din 24

Ceea ce înseamnă ca un magazin online este, in multe privinte, superior faţă de unul obişnuit. Fiind o pagina de internet înseamnă ca este accesibila 24 de ore din 24 şi poate fi accesata de oricine cu acces la internet. Asta spre deosebire de magazinul/firma dumneavoastra care are o adresă fixa şi un program mai lung sau mai scurt de funcţionare. (Ceea ce e şi normal. Doar nu o să vă deschideti magazine cu program non-stop, la fiecare kilometru, in speranta ca o să treacă cineva şi pe acolo la 2 noaptea).   Un magazin electronic e deschis non-stop nu neapărat pentru că vin vizitatori la 2 noaptea – deşi se mai intamplă şi asta – ci pentru că e foarte ieftin să îl ţineţi deschis non-stop şi mai ales nu trebuie să plăţiti un vanzător care să il deservească. Astfel puteţi fi “virtual” disponibil pentru informaţii şi comenzi 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

nu trebuie să ţineţi produse pe stoc

Fiind o pagina de internet vizitatorii nu pot atinge produsele … dar asta înseamnă ca nici nu trebuie să ţineţi produse pe stoc! (Sună destul de bine, nu? Cam cată marfă aveţi imobilizată de obicei pe stoc la un punct de vanzare? Cat durează să o rulaţi?). Puteţi să vă deschideti un magazin electronic chiar şi fără să aveti marfa pe stoc, comandand marfa la furnizorul dumneavoastră abia dupa ce aveţi comenzi ferme pentru ea. Sau puteţi folosi stocul deja existent in magazinele obisnuite ale firmei dvs. “

Oferta de vanzare rapida

As vrea sa mai adaug ceva la cele prezentate anterior:  De cate ori ati cerut o oferta la un furnizor şi acesta părea că nu mai ajunge cu ea la fax sau la computer ca să vi-o transmita?   Dacă aveţi acces internet probabil că aţi prefera să intraţi pe pagina de web a acestuia şi să o salvaţi direct de acolo fără să mai consumaţi timp şi bani cu telefoane şi faxuri. Şi probabil ca şi furnizorul ar prefera să nu consume timp şi bani cu asta. Mai ales dacă dupa ce primiţi oferta descoperiţi că nu are ce vă intereseaza (adica şi dvs. şi el aţi pierdut timpul degeaba).   Un magazin electronic rezolvă problema şi pentru vanzător şi pentru cumpărător. Acesta din urmă poate să se informeze rapid despre oferta vanzătorului vizitand magazinul electronic. Rezultatul este ca se fac economii de ambele părţi.

punct de referinta pentru cumparatori

Avantaje 2 Un efect “secundar” observat mai este şi acela de “punct de referinţă“. Din ce în ce mai multe persoane (eu sunt sigur una dintre ele) intră pe internet pentru a căuta informaţii şi preţuri despre produsele dorite. Continuand cu exemplul meu: vizitand mai multe site-uri fac un mic “studiu de piaţă” pentru a decide ce produs ar fi mai bun pentru mine, cam la ce preţ îl pot găsi, ce garanţie are etc. Atunci cand găsesc un sit cu informaţii complete şi bine prezentate il folosesc ca punct de referinţă şi in viitor.

alte avantaje

Mai sunt şi alte avantaje pe care nu le-am menţionat încă:

  • Imbunătăţirea comunicării cu clienţii. Dacă la inregistrarea clienţilor în magazin le-aţi cerut permisiunea de a le trimite mesaje cu ofertele şi promoţiile dumneavoastra atunci aveţi la dispoziţie un instrument puternic şi ieftin de promovare: mesaje electronice către clienţii existenti. Acestia stiu cine sunteţi şi au cumpărat deja de la dvs., deci este posibil şi probabil să mai cumpere dacă işi aduc aminte la momentul potrivit.
  • Simplificarea preluarii comenzilor de la clienţi deja existenti. Dacă au acces la internet acestia vor aprecia economia de timp şi bani in efectuarea de comenzi. Nu mai trebuie să vă ceara oferta actualizata, să completeze formulare sau să vă sune pentru a comanda. Pur şi simplu intra pe site-ul dumneavoastra, işi aleg produsele dorite, le pun in cos şi trimit comanda, primind automat sau manual, pe email, confirmarea acesteia.
  • Clientul are acces la orice magazin, din orice loc, fiindu-i necesar doar un computer conectat la Internet. Avand in vedere varietatea produselor comercializate online, clientul beneficiaza de un spectru larg din care işi poate alege obiectul sau serviciul dorit. Atributele cumpărăturilor prin Internet sunt, aşadar, comoditatea şi economia de timp.
  • Clientul unui magazin virtual este privilegiat faţă de clientul unui magazin clasic, offline: in primul rand, are acces la mult mai multa informatie despre produsul dorit, aceasta aflandu-se la doar un click distanta. Apoi intervine factorul de comoditate şi de intimitate a procesului de cumpărăre. Astfel, cumpărărea devine mult mai personala, devine un act de vointa luat in conditii optime, fără stress şi fără graba.
  • Un alt avantaj este ca intr-un magazin virtual, clientul găseşte sute sau chiar mii de modele dintr-o categorie de produse, ceea ce este practic imposibil intr-un magazin fizic, din lipsă spatiului pentru expunere.
  • Preţul, reprezinta un alt avantaj ce nu poate fi ignorat. Costurile funcţionarii unui magazin virtual sunt mai mici decat cele ale unui magazin fizic, fapt ce se traduce printr-un preţ atractiv pentru client. De cealalta parte, comerciantul virtual beneficiaza de costuri mai mici decat comerciantul fizic.  Spre deosebire de acesta din urmă, magazinele virtuale nu platesc chirii, nu au nevoie de aceeaşi forta de munca deci, implicit, cheltuielile scad.

cum să configurați un magazin online WooCommerce + WordPress unde puteți vinde produse fizice

Ghid: Cum deschid un magazin online – De la înființarea firmei la lansarea magazinului

 
  •