Afla cum sa stabilesti obiectivele unui site web

 

obiective webInformatiile referitoare la subiectul site-ului includ atat informatiile on-line cat si sursele clasice de informatii. In aceasta etapa veti colecta nu numai informatii legate de subiectul site-ului care vor fi prezentate utilizatorului ci si informatiile si cunostintele de care aveti nevoie pentru realizarea site-ului.

Obiective specifice

Dupa ce ati stabilit audienta site-ului, care sunt informatiile privitoare la publicul tinta, precum si scopul sau, pasul urmator consta in combinarea tuturor acestor informatii si formularea unor obiective specifice ale site-ului dumneavoastra. Obiectivele reprezinta o detaliere a scopului general al site-ului, continand informatiile specifice care vor conduce la indeplinirea scopului pentru care a fost creat site-ul .

De exemplu, daca scopul unui site este “sa ofere informatii despre orasul ZZZ” , acesta poate fi dus la indeplinire prin intermediul unor obiective specifice si variate cum ar fi: informatii despre asezarea geografica a orasului, despre dezvoltarea economica, despre viata culturala, obiective turistice, etc. Cu alte cuvinte, in vreme ce scopul site-ului comunica ce aveti de gand sa faceti, obiectivele comunica ce informatii veti oferi pentru a va indeplini scopul propus.

Spre deosebire de scopul site-ului, obiectivele se pot modifica in timp, pe masura ce apar noi informatii despre publicul tinta sau despre subiectul site-ului, cu ajutorul carora puteti sustine mai bine scopul sau. Fiecare pagina a site-ului trebuie sa contina indicatii privind scopul si obiectivele site-ului precum si obiectivele specifice acelei pagini. In faza de planificare ati colectat informatii privind publicul tinta, ati formulat scopul si obiectivele intregului site. Acestea reprezinta elementele fundamentale in jurul carora este construit site-ul Fiecare pagina a sa are drept scop indeplinirea unuia dintre obiective.

Exemplu:

Pe situl www.terapii-naturiste.com am precizat in mod clar care sunt obiectivele acestui sit web, inca de la inceputul paginii index. Apoi, intr-o caseta am inserat obiectivul principal al sitului, “misiunea” acestuia.

Asadar, daca…

 

  • Te-ai saturat sa mergi la doctor si sa inghiti medicamente..
  • Vrei sa previi sau sa combati diferite suferinte si boli apeland la retete, remedii sau tratamente pe baza de produse naturiste..
  • Vrei sa iti imbunatatesti starea fizica si psihica urmand terapii alternative non-agresive si eficiente..
  • Vrei sa afli informatii pretioase despre proprietatile terapeutice ale legumelor, fructelor, cerealelor si plantelor medicinale..
  • Cauti cure, diete sau programe pentru slabire – care nu te vor infometa si nu iti vor distruge sanatatea..
  • Esti interesat de propria vindecare si de optimizarea situatiei de viata prin medicina naturista si dezvoltare personala..