Testarea este secretul succesului unui magazin online

 

testarea paginilor unui magazin online

 

Testarea paginilor unui magazin online

Ce v-ar placea mai mult? Sa va dublati sau sa va triplati veniturile? Întrebarea cred ca îsi poate gasi si singura raspunsul… Cel mai bun mijloc de a va urca profitul pe culmi nebanuite este verificarea, testarea, retusarea tuturor detaliilor paginii dvs.
Pe masura ce patrundeti în lumea afacerilor pe internet veti câstiga tot mai multa experienta, iar aceasta trebuie sa se reflecte în semnatura dvs. – propria dvs. pagina de internet. Cu cât veti experimenta mai mult, cu atât veti descoperi mai multe secrete ale afacerilor pe internet.

Fie ca va verificati reclama ca imagine, fie bannerul publicitar, fie textul de prezentare al produsului, fie produsul în sine, trebuie sa tineti cont de câteva aspecte esentiale ale sale: titlul anuntului/reclamei, oferta si pretul.

Sunt pe cale sa mentionez lucrurile pe care ar trebui sa le verificati în ordinea importantei lor.
Totusi va rog sa rememorati ca orice schimbare poate reprezenta o mare diferenta în rezultatele pe care le veti primi.. De asemenea as vrea sa subliniez ca ar trebui sa încercati 3-4 (poate chiar mai multe) versiuni ale anuntului dvs. sau ale istoricului produsului.

Alegeti anuntul care produce cele mai bune rezultate per total si folositi-l drept anunt de control (control ad). De aici înainte verificati pe rând fiecare anunt. Astfel veti sti exact cum fiecare mica schimbare afecteaza vânzarile dvs. totale. Acum ca stiti si ce anume trebuie verificat haideti sa vedeti cum anume le verificati.

ce trebuie sa verificati

1.Verificati titlul de anunt.

Titlul (headline) este prima propozitie cu care începe anuntul. Acesta poate face toata diferenta în rezultatele pe care le veti primi. Perfectionati-l atât de mult cât timpul va permite. Titlul este prima impresie pe care vizitatorul site-ului si-o va forma despre dvs. Daca titlul nu le va capta atentia, atunci întreaga afacere poate da gres.

2.Testati oferta!

Oferta este diferita de pret. Ceea ce vindeti este pachetul total, care include ideile principale si alte atu-uri ale produsului dvs.(gen bonusuri). Încercati sa schimbati oferta, subliniind diferitele avantaje; folositi diferite cuvinte si fraze incitante.

3.Testati pretul!

Un pret prea ridicat este la fel de rau ca unul prea mic. Poate va întrebati cum poate fi un pret prea mic… ei bine, un pret mic va poate devaloriza produsul sau serviciul pe care îl prestati! Potentialii clienti ar putea gândi ca daca e atât de ieftin atunci este ceva în neregula cu el! Testati-va preturile începând cu cel care vi s-a parut prea mare si scadeti-l treptat. Este de la sine înteles ca deja ati calculat costurile pe vânzare si stiti valoarea reala a produsului pe de rost.

4.Verificati paragrafele descriptive

Adaugati câteva declaratii de-ale clientilor dvs., poze sau orice alt fel de dovezi care pot dovedi calitatea superioara a produsului sau serviciului dvs. Ar trebui sa folositi un post scriptum în care sa subliniati avantajele si caracteristicile produsului. Folositi paragrafele si semnele de punctuatie care atrag atentia. Supuneti unui test paragrafele scurte si lungi. Încercati sa elaborati o scrisoare de vânzare lunga (textul întregului anunt) si apoi împartiti-o în mai multe fragmente.

5.Probati modul în care este postat bannerul (anuntul) pe internet.

E putin cam complicat, dar este posibil. Este usor de verificat un anunt pe care l-ati plasat într-un buletin de stiri lectronic (newsletter) sau o revista de acelasi tip (e-zine). E putin mai greu sa obtii rezultate consistente de la un banner care apare pe site-uri diferite, în special daca nu vi se ofera dreptul de a le alege. Dar eu am sa ma ocup ca dvs. sa aflati cum puteti urmarii cu acuratete rezultatului testului.

6.Observati modul în care este realizata pagina de comanda

O statistica va poate indica momentele si locul în care vizitatorul intra sau iese de pe pagina. Daca vizitatorii parasesc pagina de pe o anumita sectiune, atunci trebuie facute schimbari.

7.Verificati modul în care se face comandarea produsului.

La un magazinn online, tot un program care se ocupa cu statistica va poate spune unde apar probleme în acest sens. Daca cei care intra în sectiunea de comenzi si ies fara sa comande, în conditiile în care cunosc totul, inclusiv pretul, atunci înseamna ca aveti o problema în cadrul procesului de comanda. Parcurgeti chiar dvs. întregul proces si vedeti ce va deranjeaza. Apelati si la câtiva prieteni si cereti-le parerile. Dupa ce ati facut toate aceste verificari, ar trebui sa verificati culorile pe care le folositi, fontul textului si alte elemente de design. Site-ul trebuie sa permita de asemenea o navigare usoara; el trebuie sa fie atractiv din punct de vedere vizual (asta nu înseamna sa fie plin de culori tipatoare). Orice aspect al paginii dvs. de internet trebuie perfectionat pâna la ultimul detaliu.

alte sfaturi utile

Iata niste lucruri pe care stiu ca vreti sa le auziti!
Sunteti gata? Sarcina dvs. de observator nu se încheie niciodata. Niciodata!!! Exista tot timpul câte ceva ce necesita mbunatatiri. Puteti avea un anunt al carui succes se caracterizeaza prin ani de profit, dar mai poti sa întâlnesti o noua generatie de clienti care sa nu-i acorde nicio atentie. Aveti grija la uzura morala a textului. Vestea buna e ca atât timp cât testati diferite strategii de marketing vânzarile dvs. vor creste. Nu uitati niciodata acest lucru.

Urmariti marirea profiturilor dvs. prin campanii publicitare. Acum ca stiti ce sa verificati ar trebui sa tineti si o evidenta a anunturilor, bannerelor, linkurilor, motoarelor de cautare cu cele mai mari vânzari.
Nu este atât de greu pe cât credeti. Exista o cale foarte simpla prin care puteti urmarii cam aproape tot. Daca aveti un site un program de statistici este o necesitate, pentru ca va permite sa urmariti: de unde va vine traficul, paginile care sunt vizitate cel mai des, cât de mult timp petrec vizitatorii etc.

Pentru a avea mai multe accesari ale paginii dvs. folositi în reclame mai multe variante ale adresei: spre exemplu puteti avea www.afaceri.net/rec01 sau www.afaceri.net/rec02.

Sunt variante diferite ale aceluiasi site. Desi diferite ele te duc spre acelasi loc, acelasi magazin online, drept urmare mai multe accesari !!! Pentru a afla ce trafic ati avut pe pagina dvs. ati putea ulterior sa intrati pe siteuri care se ocupa cu statistici de acest fel si astfel va vedeti scorul. Tot la fel va puteti urmarii ce rezultate aveti pe anunturile puse în revistele electronice. Puteti urmari de asemenea care anunt are cele mai multe accesari.