Produse adiţionale (Vanzarea de tip upsell)

Majoritatea oamenilor vor sa faca un pas in fata, vor sa se evidentieze cu ceva. Aceasta este de fapt o modalitate de a se adapta cerintelor sociale.

Sa presupunem ca aveti un produs fantastic si obtineti un profit bun din vanzarea lui. Dar, ganditi-va cum ar fi daca ati vinde si alte produse si sa maximizati astfel profitul obtinut?   Sunt sigur ca va suna cunoscut exemplul urmator:


Pentru doar 20 Lei  în plus, pe lună, puteţi beneficia de încă cinci posturi TV.  Un post de sport, un post de ştiri non-stop şi trei posturi de filme. Dacă vă interesează această ofertă sunaţi la numărul …. pentru a obţine mai multe detalii“.

Aşa cum v-aţi dat seama, este vorba de  adăugarea unui produs în ultimul moment, înainte de finalizarea vanzării.  În acest fel, valoarea totală a produselor va creşte prin adăugarea la comanda a unui produs aditional.

Această tehnică simplă, dar deosebit de eficientă, vă va ajuta să creşteţi vânzările. În acest moment, clientul a decis deja să vă cumpere produsul. Nu trebuie decât să-i oferiţi motive temeinice ca să achiziţioneze o versiune îmbunătăţită a aceluiaşi produs.

Vindeţi produsul de bază mai întâi şi apoi prezentaţi-i cumpărătorului informaţii suplimentare – cum poate obţine mai mult doar pentru câţiva lei în plus. Convingeţi cumpărătorul că noul model este cu mult mai bun, poate să-i aducă beneficii suplimentare, etc. Pentru toate aceste noi avantaje merită să cheltuiasca ceva bani în plus. Scrieţi despre toate beneficiile de care se va bucura cumpărătorul de-a lungul unei perioade mari de timp dacă vă cumpăra versiunea cea nouă.

Prezentaţi-le într-o formă atrăgătoare, convingătoare

Produse adiţionale (Vanzarea de tip upsell) 1De exemplu, în loc de:

Trebuie să plătiţi în plus 365 Lei pe an pentru a cumpăra acest serviciu…

Este mult mai indicat să spuneţi:

 Puteţi beneficia de toate aceste avantaje, precum şi multe altele, pentru doar 1 Leu pe zi…

 

La fel este si atunci cand vindeti un produs online. Este un lucru intelept sa mai aveti pregatite si alte produse.

De fapt, cheia succesului online este data de produsele aditionale, oferite intr-un mod non-intruziv. Daca veti prezenta ofertele intr-un mod agasant si enervant , clientii vor parasi pagina de comanda  fara sa vada nimic din ceea ce vreti sa le oferiti.

Cand oamenii dau click pe butonul  “Cumpara acum” , ei fac acest lucru pentru ca sunt interesati de oferta  voastra. Ei sunt pe punctul de a plati si de a deveni astfel clientii vostri.