Ce este un cos de cumparaturi

caracteristici:

Cosul de cumparaturi 1Un cos de cumparaturi virtual este asemanator cu unul de metal pe care il gasim intr-un supermarket obisnuit.

In el sunt depozitate produsele pe care vizitatorii siteului vor sa le achizitioneze, dar totodata unele produse pot fi inlaturate, la fel ca si in cazul unui magazin. Apoi, cosul mai are si alte caracteristici. Calculeaza totalul comenzii, incluzand taxele si costurile de livrare.

Apoi, cand clientul este gata sa realizeze comanda cosul transmite informatia catre o pagina securizata si catre contul dumneavoastra unde cartea de credit poate fi aprobata sau respinsa. Urmeaza, in continuare, operatiunea prin care acest cos primeste informatia de la cont si emite o chitanta pe care o transmite clientului printr-un email, apoi inca un email sau un fax care contin detalii si informatii despre comanda.

cos de cumparaturi sau formular de comanda

Daca vindeti maxim doua produse si nu planuiti sa vindeti mai multe, nu aveti neaparata nevoie de un cos de cumparaturi, vanzarea putandu-se face prin completarea unui simplu formular.
Insa, daca afacerea dumneavoastra este mai mare decat atat sau planuiti sa o extindeti, atunci aveti nevoie de un cos de cumparaturi pus la punct. Pe clienti nu-i intereseaza cum functioneaza acest cos, atat timp cat cumpararea este rapida si usoara.
Retineti totusi ca, unii oameni se sperie cand vine vorba de cumparaturi pe internet, de aceeea ar fi bine sa parcurgeti cu ei pasii necesari pentru a intelege ca totul se desfasoara in maxima siguranta si ca nimeni nu poate avea acces la informatiile referitoare la cartea lor de credit.

simplu si bine organizat

Este bine sa aveti cosul de cumparaturi cat mai simplu organizat. Ultimul lucru pe care il doriti este sa provocati confuzie printre clienti si sa le irositi timpul. Daca in cosul dumneavoastra exista prea multe imagini se va incarca greu, daca are prea multe pagini va fi dificil de parcurs si nu veti avea niciun rezultat, veti pierde clienti. Pastrati totul cat mai simplu. Asigurati-va ca vizitatorii paginii dumneavoastra au toate informatiile ce privesc produsul, inclusiv pretul acestuia, inainte de a ajunge la cosul de cumparaturi.

Siteul dumneavoastra trebuie sa ofere tot ceea ce clientii dumneavoastra vor sa stie, iar comanda “Cumpara acum” ar trebui sa fie ultima dupa ce au parcurs siteul. De asemenea,trebuie sa le oferiti clientilor posibilitatea de a naviga inainte sau inapoi prin pagina si printre produse pentru a-si completa cosul. Si cand clientii sunt gata sa cumpere nu le limitati posibilitatile de cumparare.

Majoritatea va plati cu carti de credit, dar mai exista si alte metode disponibile, printre care am putea enumera: cardurile de debit, cecuri virtuale sau PayPal.

In final, ce ar mai trebui sa stiti este ca e indicat sa tineti legatura cu clientii pana cand produsul este livrat. Daca acesta nu mai este in stoc, anuntati-l cand va fi disponibil si cat timp va dura livrarea. Cosul de cumparaturi nu trebuie sa mentina legatura cu clientul doar atunci cand este facuta comanda, ci si atunci cand produsul este livrat.

Ce trebuie sa stim atunci cand alegem cosul de cumparaturi?

Cosul de cumparaturi 2Va voi prezenta in continuare cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un cos de cumparturi:

  • controlul: nivelul de control de care aveti nevoie va depinde de afacerea si de preferintele dumneavoastra. Asigurati-va ca aveti posibilitatea sa faceti schimbari fara prea mari dificultati;
  • securitatea: clientii trebuie sa beneficieze neaparat de o conexiune securizata atunci cand introduc informatiile referitoare la cartea de credit;
  • flexibilitatea: cosul de cumparaturi trebuie sa fie compatibil cu programele pe care le derulati si le-ati putea derula in viitor.
    Spre exemplu, daca aveti un program afiliat sau va ganditi la unul pe viitor, atunci cosul de cumparaturi trebuie sa fie compatibil cu acesta.

Gasirea unui cos de cumparaturi potrivit va poate dubla profitul.
Avand mai sus toate informatiile necesare, este mult mai usor sa va alegeti un cos de cumparaturi care sa se potriveasca nevoilor si bugetului dumneavoastra. Integrati acest cos in pagina dumneavoastra.

In cumparaturile pe internet cosul tine locul vanzatorului si interactiunii directe vanzator-cumparator, asadar, asigurati-va ca va reprezinta intr-un anumit fel si ca ii face pe clienti sa cumpere.

In concluzie, cosul de cumparaturi reprezinta unul dintre cele mai importante elemente de legatura dintre dumneavoastra si client si de aceea trebuie sa faciliteze intregul proces de vanzare-cumparare.