Cum să porniți un magazin online de succes în 2019

 

Internetul a făcut mai ușoară ca oricând vânzarea propriilor produse. De fapt, vă puteți crea propriul magazin de comerț electronic într-o singură după-amiază. Este nevoie de o implicare mai mare decât la crearea unui simplu site web, dar nu cu mult!

Uitați de costurile inițiale ale funcționării unui magazin fizic, magazinele online au un viitor foarte luminos și puteți face parte din el.

Chiar dacă nu ați construit niciodată un site web înainte sau nu aveți idee ce să vindeți, puteți totuși să configurați un magazin online. Totuși, procesul nu este pentru cei slabi de inimă. Dar pentru cei care sunt motivați și nu renunță, crearea unui magazin online de succes este cu siguranță posibilă.

Cum să porniți un magazin online de succes în 2019

În continuare veți afla cum să porniți de la zero un magazin online complet. Vom avea în vedere lucruri precum:

Cum puteți găsi numele de domeniu și găzduirea perfectă pentru noul dvs. magazin

Diferitele moduri în care puteți construi un magazin de comerț electronic

De ce este esențială cercetarea de piață, cum se face și ce tipuri de produse sunt la modă

Pașii exacti de făcut pentru a vă construi magazinul de comerț electronic

Cum să obțineți prima vânzare magazin online

Pentru a construi un site web de comerț electronic, veți avea nevoie de un nume de domeniu și de găzduire web. Dacă nu știți ce veți vinde, atunci poate doriți să cumpărați un domeniu puțin mai târziu.

Există multe opțiuni pentru construirea unui magazin online. De exemplu, utilizarea serviciilor precum Shopify și Wix este o alegere destul de comună. Sau puteți adopta abordarea de sine stătătoare și să vă construiți site-ul folosind WooCommerce sau o platformă de comerț electronic similară.

Cercetarea pieței

Va fi aproape imposibil să începeți un magazin online fără produse. Dar, cum găsiți produse pentru a le vinde? Nu are rost să începeți un magazin online dacă nimeni nu vrea să cumpere ceea ce vindeți.

Alegerea produsului potrivit pentru vânzare și a pieței corecte este cel mai greu pas.

Dacă nu aveți o idee, nu înseamnă că nu puteți crea un magazin de succes. Totul începe cu o întrebare simplă: de ce au nevoie oamenii și pentru care ar plăti bani? Găsiți o nevoie urgentă, rezolvați acea nevoie cu produsul dvs. și profitați.

Alegeți produse și idei la modă

Pe un magazin online, vrei să vinzi ceva unic. Dacă cineva poate merge până la magazinul cel mai apropiat și să obține același produs, nu veți avea succes. Trebuie să oferiți vizitatorilor un motiv pentru a cumpăra de la dvs. Unul dintre aceste motive ar putea fi faptul că acel produs nu se poate obține din altă parte.

Este o idee bună să mizați pe produse la modă. Acest lucru vă asigură că veți câștiga bani pe termen scurt, dar și pe termen lung. Încercați să găsiți un produs care crește în popularitate.

Este, de asemenea, recomandat să țineți cont de pasiunile și interesele dvs. actuale. Acest lucru vă va oferi un punct de plecare solid pentru a începe să explorați diferite tipuri de produse și piețe.

Petreceți ceva timp cu următoarele întrebări:

Ce probleme întâmpin în viața mea de zi cu zi?

Ce produse dețin pe care le iubesc?

Ce companii sunt populare?

Pasul 2 – Construirea unui magazin online cum sa porniti un magazin online 2019

Dacă ați urmat pașii de mai sus, este timpul să începeți să vă construiți magazinul online de comerț electronic.

Dacă sunteți încă blocați la alegerea unui nume pentru magazin, petreceți un timp cu întrebările de mai jos:

Numele meu se adresează publicului meu țintă?

Numele meu este legat de piața sau produsul meu?

Gândiți-vă la numele și la domeniul dvs. asociat ca reprezentare a mărcii dvs. Faceți o listă cu companiile dvs. preferate și vedeți cum au creat ceva original și memorabil.

2.1 Instalarea WordPress

Cu domeniul achiziționat și găzduirea web gata, este timpul să instalați WordPress. Acesta va fi baza pentru site-ul dvs. web și pentru întregul magazin online. Din fericire, dacă utilizați o gazdă precum Hostinger, acest proces este foarte ușor.

După finalizarea instalării, ar trebui să primiți un e-mail care conține informațiile de conectare la WordPress. Așa vă veți conecta la site-ul dvs. și veți începe să vă personalizați magazinul.

Navigați la pagina de conectare, introduceți numele de utilizator și parola și faceți clic pe „Logare”. Înainte de a instala software-ul eCommerce, vom crea câteva pagini de care are nevoie site-ul dvs. de comerț electronic.

Navigați la secțiunea Pagini ›Adăugare nou.

Vom numi prima pagină „Despre”. Aici veți introduce povestea de început a afacerii și veți vorbi despre produsele pe care le oferiți.

Alte pagini pe care poate doriți să le creați pe un site web de afaceri includ:

Acasă

Informații de expediere

Întrebări și răspunsuri (FAQ)

Blog

WooCommerce va genera automat celelalte pagini necesare pentru funcționarea magazinului dvs., cum ar fi pagina magazinului dvs., pagina de confirmare și multe altele.

Configurarea WooCommerce

WooCommerce este un modul (plugin) gratuit WordPress care îți va transforma site-ul obișnuit într-un magazin de comerț electronic complet. Există, de asemenea, o bibliotecă de extensii pe care le puteți achiziționa pentru a adăuga și mai multe funcții în magazinul dvs.

Pentru a instala WooCommerce, navigați la Pluginuri ›Adăugare nou și căutați„ WooCommerce ”în bara de căutare din partea dreaptă, apoi instalați pluginul. După ce faceți clic pe „Activare”, veți fi transferați pe un ecran unde puteți introduce toate informațiile despre magazin.

Obținerea primei vânzări

Cu toți pașii de mai sus completați, sunteți gata să începeți să vindeți. Puteți utiliza rețelele de socializare înainte lansare pentru a ajuta la trimiterea traficului pe site-ul dvs. Una dintre cele mai utile platforme pe care o aveți la dispoziție este Instagram.

Cu Instagram, puteți utiliza fotografii de înaltă calitate ale produsului, imagini relevante și chiar mărturii pentru a vă face cunoscuți. Tot ce vă trebuie este un link către site-ul dvs și oamenii vor începe să dea clic pentru a-ți vizita site-ul.

Puteți chiar oferi un stimulent pentru persoanele care se alătură listei dvs., cum ar fi o reducere de 10% pentru cei care se alătură înainte de lansare.

Concluzii

Începerea propriului magazin online implică muncă. Sperăm că acum aveți o idee mai bună despre tot ceea ce este necesar pentru a începe propriul magazin de comerț electronic, de la zero.

Cu un magazin online, puteți începe cu foarte puține investiții și puteți ajunge la un imperiu de multe milioane. Deoarece piața de comerț electronic continuă să crească, puteți asigura succesul afacerii dvs. pe termen lung.

 

Vă invităm să descoperiți și mai multe idei de afaceri pe site-ul nostru: https://afaceri.net/