Automatizarea unei afaceri pe Internet –
cheia succesului garantat

Ce inseamna automatizarea intr-o afacere online?

Multi intreprinzatori online obisnuiesc sa faca personal multe din sarcinile pe care le implica o afacere pe Internet. Acest lucru se datoreaza in parte naturii umane. Le place sa detina controlul asupra oricarui lucru si sa faca ei insisi totul.

Toate aceste obligatii zilnice, transmiterea e-mailurilor, primirea si verificarea comenzilor,  etc., sunt importante, dar la sfarsitul zilei nu vor creste profitul.
Intre timp, competitorii care si-au automatizat afacerea va fura clientela ce devine tot mai nemultumita de ritmul lent cu care va indepliniti sarcinile.

Haideti sa vedem daca acest lucru este valabil si pt. dvs?

Va rog sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

 1. Ati ajuns vreodata la sfarsitul programului de lucru, dar v-ati dat seama ca sarcinile pe care trebuia sa le faceti nu au fost terminate si ca mai aveti multe de facut?
 2. Ati raspuns e-mail-urilor clientilor, ati trimis comenzile, ati adus la zi newsletter-ul si cu toate acestea, ce ati reusit sa faceti in timpul zilei:
 3. Ati generat mai multe vanzari?
 4. Ati adus imbunatatiri produselor sau serviciilor?
 5. Ati nascocit idei noi pentru urmatoarea campanie?

Singura modalitate de a face o afacere sa creasca este sa o aduceti pe o piata si sa ii faceti cat mai multa publicitate. Iar secreteul pentru a va dezvolta propria afacere si pentru a o conduce in acelasi timp este automatizarea.
Automatizarea este o solutie perfecta pentru a oferi un service bun clientilor si pentru a va elibera timp.

Procesul de comanda

Este surprinzator cum unii oameni nu inteleg importanta modului in care se face o comanda online, cum putem folosi diferite modalitati de plata sau care sunt optiunile unei comenzi.
Chiar daca ai cel mai interesant sit web din lume si sute de mii de vizitatori pe luna, daca modul in care a fost conceputa sectiunea de comanda este unul gresit, greu de inteles si are mai multe greseli, atunci veti vedea cum foarte multi vizitatori acceseaza siteul dar il parasesc imediat, fara sa achizitioneze ceva.

Multi oameni se pierd in realizare unei scrisori de vanzare si in promovarea unui site, dar uita micile detalii referitoare la proiectarea unui sistem de comanda adecvat.
Tot acest proces de comanda face diferenta intre succesul sau esecul unei afaceri.

Amintiti-va ca pe internet nu trebuie sa aveti doar un magazin de prezentare online in care oamenii intra, cauta un produs si, daca nu il gasesc, pleaca. Singurul lucru cu care intra in contact un client este situl web, de aceea el trebuie sa se simta confortabil atunci cand va viziteaza siteul, care devine astfel un intermediar intre dvs. si client.

Daca aveti un proces de comanda confuz, complicat sau pur si simplu invechit, veti pierde o gramada de vanzari.
De asemenea daca aveti un site care accepta carti de credit, dar nu aveti mentionat un numar de telefon pentru a transmite o comanda, de asemenea veti pierde mult bani.
Tot aici mai putem adauga si formularele de comanda care nu sunt actualizate si/sau functioneaza greu sau chiar deloc.

Luati in considerare un singur aspect: internetul este un spatiu global, deschis non-stop.
Din punctul meu de vedere o afacere pe internet trebuie sa fie complet automatizata, astfel incat sa o putem supraveghea cand avem timp.
Spre exemplu, eu pot calatori oriunde in tara si oricand imi pot supraveghea afacerea online prin intermediul unui computer si prin posta electronica.

Dezavantajele unui proces manual (neautomatizat)

Daca nu ati automatizat tot procesul si inca lucrati manual, atunci trebuie sa fiti pregatit:

 1. sa verificati mesajele electronice pe fiecare zi, inclusiv in week-end si de sarbatori
 2. sa confirmati si sa procesati fiecare comanda, indiferent de ora la care o primiti
 3. sa renuntati la o mare parte din timpul liber.

Daca automatizati totul veti elimina toate aceste dezavantaje, dar va trebui totusi sa alocati ceva timp si buget intregului proces. Toate vanzarile vor depinde de profesionalismul si abilitatea cu care veti manevra prima comanda – rapid si cu grija. Dupa cum va voi arata si in alte sectiuni ale siteului, vanzarea repetata a aceluiasi produs va poate aduce un profit destul de mare pentru inceput.

Procesul de comanda si modalitatile de plata sunt cheia catre succesul dvs.
Daca clientul nu are o imagine clara asupra modului in care va achizitiona produsul sau daca nu-i va conveni modalitatea de plata oferita de dvs., atunci il veti pierde. Trebuie sa subliniez cat de importante sunt aceste lucruri. Am vazut multe afaceri care ofereau un produs sau un serviciu foarte bun cu o calitate deosebita, cu scrisori de vanzare la fel de bune, dar transformate intr-un esec total din cauza ignorarii celor amintite mai sus.

Explicati pasii achizitionarii produsului

Comenzile pe internet de produse si servicii pe internet sunt un lucru relativ nou.
Multi oameni sunt nervosi si stresati atunci cand comanda pentru prima oara. De aceea este important sa le explicati toti pasii pentru a le castiga increderea.

Nu uitati sa precizati  caracteristiciile importante ale produsului, cum sa completeze formulare si cum le va fi livrat produsul. Nu uitati sa subliniati ca formularul nu va fi expediat pana cand nu se va da comanda “Trimite”.

Puneti-va in locul clientului si oferiti-i toate informatiile pe care dvs. le-ati dori.
Confirmati fiecare comanda printr-un mail. Numai asa el va sti daca cererea sa a ajuns la dvs.

Amintiti-va ca o afacere pe internet nu este la fel cu una dintr-un magazin real in care dvs. aveti contact cu clientul.
Nu treceti cu vederea peste impactul psihologic al unui simplu mesaj electronic “Multumesc.

Confirmarea ii da clientului incredere in afacerea dvs. Daca utilizati un sistem de comanda computerizat confirmarea va fi trimisa automat printr-un mesaj. Daca faceti, insa totul manual, atunci trebuie sa confirmati chiar dvs. in mai putin de 24 de ore.

O sa va intrebati acum daca acest proces de computerizare nu este unul prea greu. Nu este foarte greu.
De exemplu, eu folosesc un serviciu de plata cu ajutorul careia toate aceste procese au loc automat:

 • cartea de credit este aprobata imediat ce clientul a introdus datele
 • banii sunt virati catre contul meu
 • clientul primeste un mesaj de confirmare
 • clientul primeste in acelasi timp produsul meu
  (cartea electronica  Afaceri pe Internet – Ghidul succesului online).

In concluzie, sfatul meu este sa va bazati cat mai mult pe automatizarea afacerii.
Acestea sunt avantajele afacerilor online– eficienta si rapiditate.

Timpul costa bani, optimizati timpul petrecut online si veti castiga mai multi bani!!!

In continuare, haideti sa vedem:

– Cum se face Automatizarea procesului pentru o comanda online

6 elemente de impact asupra conversiei 

Statistici pe care trebuie sa le urmariti pentru a urmari fluxul comenzii

Testarea – Secretul Succesului unui magazin online

 

10 sfaturi care te ajuta sa depasesti asteptariele clientilor

10 sfaturi pentru a depasi asteptarile clientilor Nu trebuie sa oferi garantii si asigurari fabuloase cu privire la oferta. Gandeste-te de asemenea la argumentele care pot servi ca justificare in cazul in care promisiunea facuta (ca si garantie in oferta...

Oferirea de produse gratuite

Oferirea de produse gratuite Am realizat o sectiune cu carti electronice gratuite la adresa: http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti.htm De exemplu, pentru cartea « Noni - Fructul zeilor »  am creat pagina: Noni In aceasta pagina, aveti 3 optiuni:...

Informatie gratuita

Oferirea de Informatia Gratuita pe situl tau - Mod de folosire si Exemple Ziarul electronic Internetul este plin de idei creatoare, utile, inovatoare, dar e foarte greu sa retii de fiecare data unde ai vazut cate ceva interesant. Nici folderul tau...

GRATUIT! Cuvantul magic care atrage vizitatorii

GRATUIT! Cuvantul magic care atrage vizitatorii Exista milioane de oameni care utilizeaza internetul, iar numarul lor creste cu mii sau chiar sute de noi persoane zilnic. Aceasta crestere exponentiala a determinat numeroase persoane si firme sa-si faca...

Produse livrate ulterior (dupa vanzarea primului produs)

Produse livrate ulterior (dupa vanzarea primului produs)  După vânzarea iniţială, orice vânzare adiţională pe care o faceţi către un anumit client se numeşte vânzare ulterioară. Pare logic, nu-i aşa! Clienţii vă cunosc deja, au încredere în dvs. şi sunt...

Oferta Unica sau Oferta Speciala

Oferta pe care nu o vezi decat o singura data -Oferta Unica sau Oferta Speciala-   Dupa cum stiti, in procesul de cumparare oamenii se lasa purtati de emotii iar aceste emotii pot construi sau chiar darama o afacere online. In continuare, va voi arata...