Automatizarea unei afaceri pe Internet –
cheia succesului garantat

Ce inseamna automatizarea intr-o afacere online?

Multi intreprinzatori online obisnuiesc sa faca personal multe din sarcinile pe care le implica o afacere pe Internet. Acest lucru se datoreaza in parte naturii umane. Le place sa detina controlul asupra oricarui lucru si sa faca ei insisi totul.

Toate aceste obligatii zilnice, transmiterea e-mailurilor, primirea si verificarea comenzilor,  etc., sunt importante, dar la sfarsitul zilei nu vor creste profitul.
Intre timp, competitorii care si-au automatizat afacerea va fura clientela ce devine tot mai nemultumita de ritmul lent cu care va indepliniti sarcinile.

Haideti sa vedem daca acest lucru este valabil si pt. dvs?

Va rog sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

 1. Ati ajuns vreodata la sfarsitul programului de lucru, dar v-ati dat seama ca sarcinile pe care trebuia sa le faceti nu au fost terminate si ca mai aveti multe de facut?
 2. Ati raspuns e-mail-urilor clientilor, ati trimis comenzile, ati adus la zi newsletter-ul si cu toate acestea, ce ati reusit sa faceti in timpul zilei:
 3. Ati generat mai multe vanzari?
 4. Ati adus imbunatatiri produselor sau serviciilor?
 5. Ati nascocit idei noi pentru urmatoarea campanie?

Singura modalitate de a face o afacere sa creasca este sa o aduceti pe o piata si sa ii faceti cat mai multa publicitate. Iar secreteul pentru a va dezvolta propria afacere si pentru a o conduce in acelasi timp este automatizarea.
Automatizarea este o solutie perfecta pentru a oferi un service bun clientilor si pentru a va elibera timp.

Procesul de comanda

Este surprinzator cum unii oameni nu inteleg importanta modului in care se face o comanda online, cum putem folosi diferite modalitati de plata sau care sunt optiunile unei comenzi.
Chiar daca ai cel mai interesant sit web din lume si sute de mii de vizitatori pe luna, daca modul in care a fost conceputa sectiunea de comanda este unul gresit, greu de inteles si are mai multe greseli, atunci veti vedea cum foarte multi vizitatori acceseaza siteul dar il parasesc imediat, fara sa achizitioneze ceva.

Multi oameni se pierd in realizare unei scrisori de vanzare si in promovarea unui site, dar uita micile detalii referitoare la proiectarea unui sistem de comanda adecvat.
Tot acest proces de comanda face diferenta intre succesul sau esecul unei afaceri.

Amintiti-va ca pe internet nu trebuie sa aveti doar un magazin de prezentare online in care oamenii intra, cauta un produs si, daca nu il gasesc, pleaca. Singurul lucru cu care intra in contact un client este situl web, de aceea el trebuie sa se simta confortabil atunci cand va viziteaza siteul, care devine astfel un intermediar intre dvs. si client.

Daca aveti un proces de comanda confuz, complicat sau pur si simplu invechit, veti pierde o gramada de vanzari.
De asemenea daca aveti un site care accepta carti de credit, dar nu aveti mentionat un numar de telefon pentru a transmite o comanda, de asemenea veti pierde mult bani.
Tot aici mai putem adauga si formularele de comanda care nu sunt actualizate si/sau functioneaza greu sau chiar deloc.

Luati in considerare un singur aspect: internetul este un spatiu global, deschis non-stop.
Din punctul meu de vedere o afacere pe internet trebuie sa fie complet automatizata, astfel incat sa o putem supraveghea cand avem timp.
Spre exemplu, eu pot calatori oriunde in tara si oricand imi pot supraveghea afacerea online prin intermediul unui computer si prin posta electronica.

Dezavantajele unui proces manual (neautomatizat)

Daca nu ati automatizat tot procesul si inca lucrati manual, atunci trebuie sa fiti pregatit:

 1. sa verificati mesajele electronice pe fiecare zi, inclusiv in week-end si de sarbatori
 2. sa confirmati si sa procesati fiecare comanda, indiferent de ora la care o primiti
 3. sa renuntati la o mare parte din timpul liber.

Daca automatizati totul veti elimina toate aceste dezavantaje, dar va trebui totusi sa alocati ceva timp si buget intregului proces. Toate vanzarile vor depinde de profesionalismul si abilitatea cu care veti manevra prima comanda – rapid si cu grija. Dupa cum va voi arata si in alte sectiuni ale siteului, vanzarea repetata a aceluiasi produs va poate aduce un profit destul de mare pentru inceput.

Procesul de comanda si modalitatile de plata sunt cheia catre succesul dvs.
Daca clientul nu are o imagine clara asupra modului in care va achizitiona produsul sau daca nu-i va conveni modalitatea de plata oferita de dvs., atunci il veti pierde. Trebuie sa subliniez cat de importante sunt aceste lucruri. Am vazut multe afaceri care ofereau un produs sau un serviciu foarte bun cu o calitate deosebita, cu scrisori de vanzare la fel de bune, dar transformate intr-un esec total din cauza ignorarii celor amintite mai sus.

Explicati pasii achizitionarii produsului

Comenzile pe internet de produse si servicii pe internet sunt un lucru relativ nou.
Multi oameni sunt nervosi si stresati atunci cand comanda pentru prima oara. De aceea este important sa le explicati toti pasii pentru a le castiga increderea.

Nu uitati sa precizati  caracteristiciile importante ale produsului, cum sa completeze formulare si cum le va fi livrat produsul. Nu uitati sa subliniati ca formularul nu va fi expediat pana cand nu se va da comanda “Trimite”.

Puneti-va in locul clientului si oferiti-i toate informatiile pe care dvs. le-ati dori.
Confirmati fiecare comanda printr-un mail. Numai asa el va sti daca cererea sa a ajuns la dvs.

Amintiti-va ca o afacere pe internet nu este la fel cu una dintr-un magazin real in care dvs. aveti contact cu clientul.
Nu treceti cu vederea peste impactul psihologic al unui simplu mesaj electronic “Multumesc.

Confirmarea ii da clientului incredere in afacerea dvs. Daca utilizati un sistem de comanda computerizat confirmarea va fi trimisa automat printr-un mesaj. Daca faceti, insa totul manual, atunci trebuie sa confirmati chiar dvs. in mai putin de 24 de ore.

O sa va intrebati acum daca acest proces de computerizare nu este unul prea greu. Nu este foarte greu.
De exemplu, eu folosesc un serviciu de plata cu ajutorul careia toate aceste procese au loc automat:

 • cartea de credit este aprobata imediat ce clientul a introdus datele
 • banii sunt virati catre contul meu
 • clientul primeste un mesaj de confirmare
 • clientul primeste in acelasi timp produsul meu
  (cartea electronica  Afaceri pe Internet – Ghidul succesului online).

In concluzie, sfatul meu este sa va bazati cat mai mult pe automatizarea afacerii.
Acestea sunt avantajele afacerilor online– eficienta si rapiditate.

Timpul costa bani, optimizati timpul petrecut online si veti castiga mai multi bani!!!

In continuare, haideti sa vedem:

– Cum se face Automatizarea procesului pentru o comanda online

6 elemente de impact asupra conversiei 

Statistici pe care trebuie sa le urmariti pentru a urmari fluxul comenzii

Testarea – Secretul Succesului unui magazin online

 

Cum să porniți un magazin online de succes în 2019

Cum să porniți un magazin online de succes în 2019   Internetul a făcut mai ușoară ca oricând vânzarea propriilor produse. De fapt, vă puteți crea propriul magazin de comerț electronic într-o singură după-amiază. Este nevoie de o implicare mai mare decât la...

Cum se creeaza un magazin online cu WooCommerce

Cum se creeaza un magazin online cu WooCommerce   În acest tutorial, vă vom învăța cum să configurați un magazin online WooCommerce + WordPress unde puteți vinde produse fizice. WooCommerce este un modul (plugin) gratuit care este simplu de utilizat. Practic,...

Pastrarea clienţilor versus păstrarea acestora

Dobândirea clienţilor versus păstrarea acestora   Toate companiile de vânzări au două grupuri de clienţi, clienţii noi şi cei care cumpără în mod repetat. De obicei - deşi nu întotdeauna - este mai eficient din punctul de vedere al costului să păstraţi clienţii...

8 practici de comerț electronic

8 practici de comert electronicCele mai bune practici nu sunt niciodata rezultatul optimizării. De fapt, ele sunt cel mai bine utilizate ca punct de referință. Începi aici, dar nu termini aici - deoarece cele mai bune practici nu funcționează pentru toată...

10 sfaturi care te ajuta sa depasesti asteptariele clientilor

10 sfaturi pentru a depasi asteptarile clientilor Nu trebuie sa oferi garantii si asigurari fabuloase cu privire la oferta. Gandeste-te de asemenea la argumentele care pot servi ca justificare in cazul in care promisiunea facuta (ca si garantie in oferta...

Oferirea de produse gratuite

Oferirea de produse gratuite Am realizat o sectiune cu carti electronice gratuite la adresa: http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti.htm De exemplu, pentru cartea « Noni - Fructul zeilor »  am creat pagina: Noni In aceasta pagina, aveti 3 optiuni: Puteti citi...