Cheama la Actiune imediat! (A)

 

tehnica aida actiuneÎn cele din urmă, un pas al tehnicici AIDA arata ca trebuie să ceri clienţilor tăi să ia atitudine.

Este aşa-numita chemare la acţiune, prin care li se cere celor care îţi vizitează site-ul să iniţieze achiziţionarea produsului sau serviciului oferit.

Sa presupunem ca ai reusit sa convingi clientul de valoarea ofertei utilizand tehnica aida actiune. Problema este ca daca nu il indemni sa actioneze imediat, va amana si va uita.

 

finalul face diferenta – tehnica aida actiune

In vanzari, finalul face diferenta: clientul cumpara sau nu cumpara.

Este foarte important ca procedura de cumparare sa fie clara, usoara si sa nu necesite practic nici un efort din partea lui.

Este unul dintre cei mai importanţi paşi în copywriting şi e frecvent aplicat. Dacă abilităţile tale de marketing sunt eficiente, oamenii care îţi vizitează site-ul vor fi interesaţi în a-ţi cumpăra produsele şi serviciile. Pare de la sine inteles, dar oferind clienţilor tăi un mod simplu şi uşor de a comanda vei vedea o creşterea semnificativă a vânzărilor tale.

Să strângi informaţii despre vizitatorii tai este o altă componentă cheie. Chiar dacă cei care te vizitează nu sunt pregătiţi să cumpere un produs, trebuie să aduni cât mai multe informaţii posibile despre ei.

În acest fel, îţi va şi mai uşor să continui procedurile de marketing, până când vizitatorii tăi îţi vor deveni clienţi.


Solicitarea de a acţiona ca parte a tehnicii AIDA

Dacă livrezi un produs digital, precum o carte electronica, un raport, un software sau un scenariu, aminteşte-le clienţilor tăi că livrarea este imediată.

Evită să foloseşti „până la miezul nopţii

Această situaţie se întâlneşte in marketing-ul online, acolo unde oamenii ştiu că e doar un scenariu.
Ar trebui să te fereşti să foloseşti această tactică deoarece în multe situaţii induce în eroare, chiar în încercarea de a-ţi mobiliza clienţii. Evident, produsul tău va fi în acelaşi loc şi a doua zi, urmând a fi vândut la preţul iniţial. Deci, foloseşte orice altceva, mai puţin asta!

Presează-ţi clienţii să acţioneze din teama de epuizare a produselor

Poţi să le spui că numărul produselor tale este limitat ( şi chiar să faci asta). S-a dovedit că funcţionează. Oamenilor, prin natura lor, le place să aibă sentimentul posesiei lucrurilor, aşa că acesta e un factor pe care îl poţi folosi pentru a creşte vânzările.

Oferă bonusuri pentru cei care se mişcă repede!

Astăzi, nu mai e suficient doar să oferi bonusuri motivante, în special dacă faci parte dintr-o nişă concurentă. Tu poţi urca mai sus, oferind bonusuri pentru clienţii care se mişcă rapid. Dincolo de faptul că bonusurile tale sunt produse menite să complimenteze, oferite la prima ta ofertă, faptul că numărul lor este mic, încurajează clienţii să acţioneze ACUM şi să fie recompensaţi suplimentar pentru aceeaşi bani investiţi.

 Am folosit imaginile produselor Calivita, urmate de descrierea explicita a produsului, pretul  si butonul de comanda:

De asemenea, este bine sa se includa un formular de comanda sau posibilitatea apelarii unui numar de  telefon pentru informatii suplimentare.

tehnici de chemare la actiune

A-Actiune 1Tehnicile prin care se cheama la o actiune imediata sunt de tipul  “morcovului” sau al “batului”.

Morcovii sunt bonusurile pentru  comanda imediata sau data intr-un anumit termen (de exemplu, in 24 de ore), iar betele pot fi   avertismente cu privire la ceea ce ar putea pierde daca nu comanda imediat –  ratarea unei oportunitati (stoc limitat, timp de expirare al ofertei).

Incheiati cu o formula de curtoazie si cu semnatura in original a persoanei de contact, alaturi de  datele de contact.