Capteaza Atentia (A)

 

Asadar, primul şi cel mai important pas din tehnica AIDA este captarea atenţiei cititorului tău.

introducerea este importanta

Dacă nu poţi atrage interesul cititorului cu un titlu sau cu o propoziţie introductivă, nu te mai strădui să-ţi structurezi textele într-un mod adecvat sau chiar să le mai scrii. Nu prea mai au importanţă.

Este o condiţie obligatorie să atragi atenţia celui care citeşte, în primele 5 secunde de când a început să parcurgă documentul.

Lumea se schimbă, iar oamenii nu mai citesc doar pentru amuzament. Oamenii care au acces pe site-ul tău şi şi-au dedicat timpul lecturării informaţiilor de acolo, sunt pe site-ul tău pentru că au un motiv, iar tu trebuie să te asiguri că ei nu vor renunţa la ideea de a cumpăra ceva de la tine. Deşi captarea atenţiei cititorilor nu este cel mai simplu lucru, el nu este nici cel mai dificil.

foloseste fraze care atrag atentia

Cele mai multe texte web conţin o frază care îi face pe oameni să se oprească asupra lor şi să le citească în întregime. Aşază la începutul textului tău ceva care sună prea bine pentru a fi adevărat! Sincer, nu trebuie să aibă vreo legătură cu ceea ce vinzi.

Foloseste  fraze care atrag atentia, de genul: „Câştigă un milion de dolari astăzi!”

sau  „Ieri am doborât un record national!”.

Apoi, spune-le în mod clar că de fapt nu le oferi un milion de dolari sau că nu ai doborât nici un record, folosind un comentariu hazliu.

Nu se poate numi „publicitate inselatoare!”. Prima frază îţi reţine atenţia. Ar trebui să fie scrisă cu caractere mari, pentru ca cei care citesc să fie interesaţi să afle despre ce e vorba.

Apoi, documentaţia ta o va susţine, atunci când vei gandi:  n„Hei, ţi-am atras atenţia, acum citeşte ce vreau sa-ti ofer!”