Capteaza Atentia (A)

aida atentiaAsadar, primul şi cel mai important pas din tehnica AIDA atentia cititorului tău.

1. Introducerea este importanta în cazul primului pas AIDA atentia

Dacă nu poţi atrage interesul cititorului cu un titlu sau cu o propoziţie introductivă, nu te mai strădui să-ţi structurezi textele într-un mod adecvat sau chiar să le mai scrii. Nu prea mai au importanţă.

Este o condiţie obligatorie să atragi atenţia celui care citeşte, în primele 5 secunde de când a început să parcurgă documentul.

Lumea se schimbă, iar oamenii nu mai citesc doar pentru amuzament. Oamenii care au acces pe site-ul tău şi şi-au dedicat timpul lecturării informaţiilor de acolo, sunt pe site-ul tău pentru că au un motiv.
Tu trebuie să te asiguri că ei nu vor renunţa la ideea de a cumpăra ceva de la tine.

Deşi captarea atenţiei cititorilor nu este cel mai simplu lucru, el nu este nici cel mai dificil.

2. Foloseste fraze care atrag atentia

Cele mai multe texte web conţin o frază care îi face pe oameni să se oprească asupra lor şi să le citească în întregime. Aşază la începutul textului tău ceva care sună prea bine pentru a fi adevărat! Sincer, nu trebuie să aibă vreo legătură cu ceea ce vinzi.

Foloseste  fraze care atrag atentia, de genul:

Câştigă un milion de dolari astăzi!”

sau

Ieri am doborât un record national!”.

Apoi, spune-le în mod clar că de fapt nu le oferi un milion de dolari sau că nu ai doborât nici un record, folosind un comentariu hazliu.

Nu se poate numi „publicitate inselatoare!”.

Prima frază îţi reţine atenţia.
Ar trebui să fie scrisă cu caractere mari, pentru ca cei care citesc să fie interesaţi să afle despre ce e vorba.

Apoi, documentaţia ta o va susţine, atunci când vei gandi:

Hei, ţi-am atras atenţia, acum citeşte ce vreau sa-ti ofer!”

 

 

3. Spune o Poveste

Cea mai eficientă metodă este aceea de a spune cititorilor o poveste personală.

Deşi e mai uşor să spui o poveste pe care ai trăit-o, poţi reproduce o poveste pe care o ştii de la un prieten sau chiar una în întregime inventată de tine. Indiferent de opţiunea ta, ai grijă ca povestea să conţină emoţii puternice. Povestea trebuie să fie o experienţă marcantă sau una care îţi creează multă plăcere.

Dacă le permiţi cititorilor tăi să vadă că nu eşti perfect, e foarte probabil să le câştigi încrederea şi să-i faci să-şi dorească să stabilească o conexiune cu tine.

Dovedindu-le că te-ai aflat într-o situaţie similară, clienţii tăi vor simţi că eşti sincer. Lăsând impresia că vrei să ajuţi, nu doar să vinzi un produs, le vei câştiga încrederea.

De exemplu, daca vinzi produse naturiste, povestea ta va trebui să ilustreze cum ti s-a imbunatatit starea de sanatate.
Desigur, va trebui să păstrezi pentru tine informaţiile confidenţiale, dar pur şi simplu fă tot ceea ce este necesar pentru a face povestea ta credibilă.

Dacă alegi o altă variantă şi decizi să „fabrici” o poveste, trebuie să deţii informaţii pe care să se sprijine povestea ta.
Încearcă să stabileşti un contact cu cititorii tăi şi ei îţi vor răspunde.

 

Vă recomandăm următoarele articole:

Interes

Dorinta

Actiune