7 Tactici de succes
pentru o propunere de colaborare online irezistibila
Tacticile de mai jos sunt unele dintre cele mai folosite ce şi-au dovedit eficienţa în nenumărate rânduri.
98% dintre cei care încearcă să pună în practică o colaborare, nu acordă suficient timp pentru ca propunerile să poată fi fructificate, de aceea cele mai multe dintre propunerile de colaborare ajung să nu se concretizeze.
Citeşte cum să scrii o propunere de colaborare absolut de nerefuzat:
- Ce anume urmăreşte potenţialul tău partener? Află acest lucru stând de vorbă cu el, căutând să vezi ce planuri are şi cum ia deciziile. Asta îţi va permite să înţelegi ce anume trebuie să exploatezi, în timp ce îi descrii beneficiile parteneriatului vostru ( profituri mai mari, ceva nou pentru clienţii lui, creşterea competitivităţii afacerii lui, etc. )
- Fă o ofertă de nerefuzat! Din nou, asta cere documentare, dar, în limite rezonabile, ar trebui să cauţi în trecut pentru a te acomoda cu potenţialul tău partener şi a-i face o ofertă cât mai profitabilă posibil. Nu uita că potenţialii clienţi, pe care îi câştigi în urma unei colaborări vor cumpăra de la tine în repetate rânduri, şi în general, banii serioşi se fac după concretizarea colaborării.
- Simplifică lucrurile, aşa încât ei să accepte cu uşurinţă oferta ta! Oamenii în general sunt îngrozitor de leneşi. Multe dintre propunerile mele au fost respinse pur şi simplu pentru că păreau prea sofisticate sau pentru că implicau prea multă muncă pentru ei, indidferent cât de profitabile ar fi fost. Simplifică-ţi propunerea, şi, dacă situaţia o cere, preia tu cea mai mare parte a sarcinilor – nu uita că stai pe o adevărată mină de aur!
- Evidenţiază câştigul financiar! Evită să fii vag atunci când vine vorba de un posibil câstig! Explică logic potenţialilor parteneri dimensiunea câştigurilor reale ale acestei asocieri. Este foarte important ca tu să nu faci doar o presupunere civilizată, ci să-ţi fundamentezi predicţiile în întregime pe statistici de marketing, pe contabilizarea schimbărilor, în ceea ce priveşte vânzările şi pe alte date concrete. Aceasta este cea mai analizată, dar şi crucială parte a oricărei propuneri de colaborare.
- Fii personal în exprimare! E foarte probabil ca o exprimare ce nu reflectă implicarea ta să nu suscite interesul mai mult de zece secunde, sfârşind la coşul de gunoi. Fă referiri la cei cărora te adresezi şi evidenţiază valorile lor, validând interesele, scopurile şi pasiunile lor.
- Adaugă ideea de „urgenţă!” E nevoie să sugerezi subtil potenţialilor tăi parteneri că nu vei aştepta prea mult un răspuns din partea lor, ceea ce este corect, pentru ca dacă te refuză, tu va trebuie să cauţi pe altcineva. Formulează asta aşa încât să-i „forţezi” să-ţi răspundă într-un fel, dar fără a fi manipulant sau nerealist.
- Cel mai important, stabileşte relaţii cu partenerii tăi! Trebuie să înţelegi că majoritatea oamenilor de afaceri, îndeosebi cei de succes, preferă mai degrabă să lucreze cu cei pe care îi cunosc, îi plac şi cu cei în care au încredere, decât cu un străin. De fapt, este esenţial să pui bazele acestor raporturi chiar înainte de a le prezenta propunerea ta.
Aplica aceste tactici si vei transforma propunerea ta într-un parteneriat de lungă durată, extrem de profitabil.