Dacă revizuieşti statisticile website-ului tău (fişierele de logare) vei observa următoarele 4 lucruri ce se întâmplă pe prima pagină:

 • Cel mai mare procent din vizitatorii tăi renunţă să acceseze site-ul în continuare la aproximativ 1 – 8 secunde după „citirea printre rânduri” a primei pagini.
 • Al doilea mare procent din aceştia renunţă după ce realizează că prima pagină nu oferă informaţii relevante sau în legătură cu ceea ce căutau aceştia.
 • Un mic procent din vizitatori încearcă să convertească (să cumpere un produs sau să se folosească de un serviciu oferit) dar eşuează. Unii din aceştia te vor suna, dacă ai furnizat un numai de telefon pe site.
 • Un procent foarte mic din vizitatori converteşte.

Cum sa faci optimizarea primei pagini?

Optimizarea ratei de conversiune este procesul de îmbunătăţire a primei pagini pentru a minimiza rata de abandon.

Câteva idei pentru a creşte vânzările pe site:

 • Dacă unele motoare de căutare au rezultate mult mai bune decât celelalte, optimizează-ţi site-ul pentru acelea şi foloseşte din bugetul de cercetări pe acele platforme
 • Dacă anumite pagini convertesc mai bine decât altele, încearcă să adaugi mai multe link-uri către acestea pe parcursul site-ului şi încearcă să investighezi de ce acele pagini au un succes mai mare
 • Dacă anumite produse convertesc mai bine decât altele, oferă un loc important acestora, scoţându-le în evidenţă; de preferabil ar fi să le amplasezi chiar pe prima pagină.
 • Dacă paginile ce nu conţin produse, de tipul: „Despre noi”, „Date de contact”, „Politicile companiei” au o rată de conversie extrem de scăzută, încearcă să rezumi unele informaţii doar la câteva date extrem de importante, asigură vizitatorii de securitatea datelor ce urmează să le înregistreze, oferă livrare gratuită, iar lista poate continua. Însă cel mai important este să găseşti acel segment din site-ul tău ce converteşte cel mai mult şi să îl explorezi la maximum.

Crearea paginilor principale ce îţi cresc rata de conversiune

Optimizează prima pagină a site-ului 1Este să scump să cumperi trafic folosind sistemul pay-per-click (plăteşti pentru fiecare click către pagina ta). Este scump să optimizezi site-ul tău pentru motoarele de căutare. Oricum, în ambele cazuri, ţinta este să converteşti acele click-uri în vânzări. Cel mai simplu este să foloseşti paginile ce sunt accesate în urma unei reclame sau prin intermediul unui motor de căutare pentru a converti.

Paginile tale de acces ar trebui să conţină informaţii clare, să fie exact ceea ce vizitatorii sperau să găsească. Pentru o eficienţă crescută paginile de acces nu ar trebui să coincidă cu prima pagină. O pagină de acces ar trebui creată pentru fiecare reclamă în parte. Pare costisitor, însă trebuie să ţii cont de faptul că cei mai mari în industria internetului de exemplu producătorii folosesc drept pagina de acces pagina de prezentare a produselor, iar cei ce oferă servicii folosesc drept pagină de acces pagina în care aceştia îşi listează serviciile oferite.

O întrebare importantă pe care mulţi dintr voi probabil şi-o pun este accea a principalelor elemente ce trebuie încorporate în pagina de acces.

Răspunsul: orice pagină de acces ar trebui să răspundă următoarelor întrebări:

 • Care este oferta?
 • Cărui gen de public îi este adresat produsul?
 • De ce ar trebui să achiziţionezi acel produs?
 • Care este primul pas ce trebuie făcut pentru a începe cumpărăturile?