Tutorial care te ajuta sa
cresti viteza in WordPress

Vrei sa cresti viteza site-ului tau WordPress?
Daca paginile se incarca mai repede, experienta utilizatorilor se imbunatateste, se imbunatateste numarul vizualizarilor paginilor dvs. si ajuta, deasemenea si la WordPress SEO al dvs.

In acest articol va vom impartasi cele mai folositoare indicii de optimizare ale performantelor WordPress si ale vitezei site-ului dvs.

De ce este importanta viteza pentru site-ul dvs. WordPress?

Studiile arata ca din 2000 pana in 2016, intervalul de atentie mediu uman a scazut de la 12 secunde la 7 secunde.

Ce inseamna asta pentru dumneavoastra, ca proprietar de site web?

Ca aveti foarte putin timp pentru a le arata vizitatorilor continutul site-ului dvs. si pentru a-I convinge sa ramana pe site-ul dvs.

Un site web lent inseamna ca potentialii vizitatori vor iesi de pe site chiar inainte ca acesta sa se incarce.

Conform unui studiu de caz StrangeLoop care a implicat Amazon, Google si alte site-uri mari, o intarziere de 1 secunda in incarcarea paginii poate duce la 7% pierderi in conversii, cu 11% mai putine vizite pe pagina si o descrestere cu 16% a satisfactiei clientilor.

In plus, Google si alte motoare de cautare au inceput deja sa penalizeze site-urile web lente, prin impingerea lor in jos in lista rezultatelor cautarii, cee ace inseamna un traffic mai scazut pentru site-urile lente.

Pentru a concluziona, daca doriti un traffic mai mare, abonati si vizitatori mai multi si venituri mai mari din site-ul dvs., atunci trebuie sa faceti website-ul dvs. WordPress MAI RAPID!

Cum puteti verifica viteza website-ului dvs. WordPress Speed?

Adeseori incepatorii cred ca website-ul lor este OK doar pentru ca nu pare lent pe computerul lor. Asta e o gresala URIASA.

Deoarece vizitati frecvent propriul dvs website, browserele modern, cum ar fi Chrome, stocheaza website-ul dvs. in memoria cache si il pre-incarca automat imediat ce ati inceput sa tastati adresa. Asta face ca website-ul dvs. sa fie incarcat aproape instantaneu.

Oricum, un utilizator normal, care va viziteaza website-ul pentru prima data, poate sa nu aiba aceeasi experienta.

Ghid pentru a creste viteza siturilor WordPress 1De fapt, utilizatorii din locatii geografice diferite vor avea experiente complet diferite.

De aceea va recomandam sa testate viteza website-ului dvs. folosind instrumente precum Pingdom.

Acesta este un instrument online gratuit care va permite sa testati viteza website-ului dvs., din diferite locatii.

Dupa ce rulati testul pentru a masura viteza website-ului dumneavoastra, va veti intreba care este viteza unui website bun, pe care vreti sa o atingeti?

O viteza buna de incarcare a unei pagini este de sub 2 secunde.

Oricum, cu cat o puteti obtine mai rapida, cu atat este mai bine. Cateva milisecunde de imbunatatire in diferite locuri pot aduce o imbunatatire de o jumatate sau chiar de o secunda intreaga a timpului de incarcare. 

Ce incetineste website-ul dvs. WordPress?

Raportul testului de viteza pentru website-ul dvs. va avea, probabil, multiple recomandari de imbunatatire. Oricum, multe dintre ele sunt in jargon ethnic si sunt greu de inteles de catre incepatori.

Oricum, a intelege ce incetineste website-ul dvs. este cheia pentru imbunatatirea performantelor sale si pentru a lua decizii intelepte pe termen lung.

Cauzele primare ale unui website WordPress lent sunt:

  • Web Hosting(Gazda web) – Cand serverul care va gazduieste nu este configurat corespunzator, poate afecta viteza website-ului dvs.
  • Configurarea WordPress– Daca site-ul dvs WordPress nu serveste pagini cache, atunci va supraincarca serverul, ceea ce va duce la incetinirea sau chiar blocarea completa a website-ului dvs.
  • Dimensiunea paginii– In principal imagini care nu sunt optimizate pentru web.
  • Plugin-uri slabe– Daca folositi plugin-uri codate necorespunzator, ele pot incetini considerabil website-ul dvs..
  • Script-uri externe– Script-uri externe, cum ar fi reclame, incarcatoare de font-uri, etc. pot avea un impact urias asupra performantelor website-ului dvs.

Acum ca ati aflat ce poate incetini website-ul dvs. WordPress, haideti sa vedem cum ii putem creste viteza.

Importanta unei bune gazduiri WordPress

Ghid pentru a creste viteza siturilor WordPress 2Serviciul dvs. de WordPress hosting joaca un rol important in performanta website-ului dvs. Un furnizor bun de shared hosting ia masuri suplimentare pentru a optimiza performantele website-ului dvs.

Oricum, in shared hosting impartiti resursele serverului cu multi alti clienti. Asta inseamna ca daca website-urile invecinate primesc un traffic intens, asta poate avea impact asupra performantelor intregului server, cee ace va duce si la incetinirea website-ului dvs.

Pe de alta parte, folosind un serviciu managed WordPress hosting va va oferi cele mai optimizate configurari ale serverului pentru a rula WordPress. Companiile de Managed WordPress hosting ofera, de asemenea, backup-uri automate, actualizari automate ale WordPress si configuratii de Securitate mai avansate pentru a va proteja website-ul dvs. 

Optimizarea imaginilor pentru viteza

Imaginile readuc la viata continutul dvs. Images bring life to your content si stimuleaza angajamentul. Cercetatorii au aratat ca folosirea imaginilor colorate creste cu 80% probabilitatea ca oamenii sa citeasca continutul dvs.

Dar daca imaginile nu sunt optimizate, ele pot face mai mult rau decat bine. De fapt, imaginile neoptimizate sunt unele din cele mai commune probleme de viteza intalnite la website-urile incepatorilor.

Inainte de a incarca o fotografie direct din telefonul sau aparatul dvs, de fotografiat, va recomandam sa folositi un soft de editare foto pentru a optimiza imaginile pentru web.

IGhid pentru a creste viteza siturilor WordPress 3n formatele lor originale, acestea pot avea dimensiuni de memorie uriase. Dar, pe baza formatului fisierului imaginii si a tipului de compresie ales din software-ul de editare, puteti sa scadeti memoria ocupata de pana la 5 ori.

Noi folosim doar doua formate de imagini: JPEG si PNG.

Acum, va puteti intreba: care e diferenta?

Formatul de imagine PNG este necomprimat. Cand o imagine se comprima, ea isi pierde din informatii, deci o imagine necomprimata va avea o calitate mai buna, cu mai multe detalii. Dezavantajul este ca dimensiunea fisierului este mai mare, deci va lua mai mult timp la incarcare.

JPEG, pe de alta parte, este un format de fisier comprimat, care reduce foarte putin calitatea imaginii, dar are dimensiuni de memorie semnificativ mai mici.

Deci, cum putem decide ce format de imagine sa alegem?

  • Daca fotografia sau imginea dvs. are multe culori diferite, folositi JPEG.
  • Daca e o imagine mai simpla, sau avem nevoie de o imagine transparenta, atunci folositi PNG.