Cele mai bune practici in
optimizarea performantelor WordPress

Dupa instalarea unui caching plugin si optimizarea imaginilor, veti observa ca site-ul dvs. incepe sa se incarce mult mai repede.

Dar daca doriti sa aveti website-ul cat mai rapid cu putinta, atunci trebuie sa folositi cele mai bune practici prezentate mai jos.

Aceste indicia nu sunt foarte tehnice, deci nu trebuie sa cunoasteti nici un cod pentru a le implementa. Dar folosirea lor va preveni aparitia problemelor commune care va incetinesc website-ul.

Mentineti-va site-ul WordPress Site actualizat 

Ca orice proiect cu sursa deschisa bine intretinut, WordPress este actualizat frecvent. Fiecare actualizare va oferi nu numai functii noi, ci va si elimina probleme de Securitate si bugs-uri (dificultati neprevazute). De asemenea, tema si plugin-urile WordPress-ului dvs. pot avea actualizari regulate.

Ca proprietar de website este responsabilitatea dvs. sa mentineti site-ul; dvs WordPress, tema si plugin-urile actualizate la ultima modificare. Daca nu faceti asta, site-ul dvs poate deveni lent instabil si vulnerabil la amenintarile de Securitate. 

Folositi extrase in pagina principala si arhive

Implicit, WordPress afiseaza intregul continut al fiecarui articol din pagina dvs. principal si arhive. Asta inseamna ca pagina dvs. principala, categoriile, etichetele si alte pagini arhivate se vor incarca mai lent.

Un alt dezavantaj in afisarea articolelor intregi pe aceste pagini este ca utilizatorii nu simt nevoia de a vizita articolul in cauza. Asta poate duce la reducerea numarului de vizualizari ale paginii dvs. si a timpului pe care vizitatorii il petrec pe site-ul dvs.

Pentru a scadea timpii dvs. de incarcare pentru paginile de arhivare, puteti seta site-ul dvs. sa afiseze extrase in loc de intregul continut.

Puteti naviga in Settings » Reading si selectati “For each article in a feed, show: Summary” in loc de “Full Text.”

 

Instalarea unui plugin WordPress Caching

Paginile WordPress sunt “dinamice.” Asta inseamna ca sunt construite din zbor de fiecare data cand cineva viziteaza o postare sau o pagina de pe website-ul dvs. Pentru a va construe paginile, WordPress trebuie sa ruleze un process pentru a gasi informatia ceruta, sa puna aceasta informatie laolalta si apoi sa i-o afiseze utilizatorului dvs.

Acest process implica o multime de pasi si poate incetini considerabil website-ul dvs., atunci cand aveti mai multe persoane care il viziteaza in acelasi timp.

Pentru asta recomandam fiecarui site WordPress sa foloseasca un caching plugin. Acesta poate face site-ul dvs WordPress de la 2 pana la 5 ori mai rapid.

Iata cum lucreaza: in loc sa parcurga tot procesul de generare a paginii de fiecare data,  caching plugin-ul dvs. face o copie a paginii dupa prima incarcare si apoi ofera aceasta versiune oricarui utilizator ulterior.

Dupa cum puteti vedea in graficul de mai sus, cand un utilizator viziteaza site-ul dvs Word Press, care este facut folosind PHP, serverul dvs. strange informatii dintr-o baza de date MySQL, precum si fisierele dvs. PHP, pe care le asambleaza impreuna intr-un continut HTML, care este oferit utilizatorului. Este un process lung, dar se poate scurta considerabil daca folositi caching.

Sunt multe plugin-uri caching disponibile pentru WordPress, dar recomandam folosirea lui WPRocket.