Să le examinăm pe rând:

1. Diferenţiere

Să fii pur şi simplu on-line nu este de ajuns. Pe internet vei găsi o mulţime de persoane care vând acelaşi tip de produse ca şi tine, pretinzând că ale lor sunt mai bune, acaparând o mare parte din potenţialii tăi clienţi. Aşa că.. ce ai de gând să faci în privinţa asta?! Acest articol de ce diferenţierea este o parte atât de importantă în deosebirea ta faţă de toţi ceilalţi ce îşi „fac veacul” vânzând pe internet, privind în primul rând rata de conversie. În continuare sunt câteva sfaturi în legătură cu diferenţierea website-ului tău.

2. Examinează piaţa

Realizează o listă a rivalilor tăi de pe piaţă în care să incluzi slăbiciunile şi defectele lor. Scopul tău, la acest nivel, este să găseşti acel ceva ce doar produsele tale îl au. Este foarte important să observi concurenţa, să vezi ideile ce le pune în aplicare. Pasul vital în diferenţiere ta faţă de competitori este să vezi cum sunt aceştia percepuţi de către potenţialii clienţi.

3.Descoperă cu ce te deosebeşti faţă de ceilalţi

Desigur, cauţi să fii unic, să găseşti ceva să te diferenţieze total faţă de ceilalţi; Există mai multe căi pentru a afla asta. Aşa cum Volvo reprezintă siguranţa, Ferrari reprezintă viteza, McDonalds reprezintă copii, aşa trebuie să găseşti şi tu acea idee, acel concept care să te deosebească de competiţie.

Există multe tipuri de diferenţiere, de exemplu faptul că eşti specialist în domeniul în care activezi (Bill Gates – Microsoft), sau că ai o campanie de publicitate extrem de mare (Coca Cola) sau faptul că eşti „vechi” într-un domeniu şi clienţii ştiu la ce să se aştepte atunci când achiziţionează unul din produsele tale. Ţinând cont de aceste lucruri, examinează cu atenţie produsele tale şi descoperă diferenţa.

4.Asigură-te că nu exagerezi atunci când vorbeşti despre produsele tale

Găsirea diferenţelor şi cunoaştere pieţei este un lucru, însă tu trebuie să fii capabil să îţi demonstrezi unicitatea. Dacă vrei să ieşi în evidenţă pe piaţa prin diferenţiere, acel lucru ce te diferenţiază trebuie neapărat demonstrat. De exemplu, săpunul Dove chiar conţine cremă hidratantă!

5. Spune tuturor ce te diferenţiază

Elemente cu impact pentru succesul online 1Aici este partea în care îţi dezvolţi un website cu acea diferenţă în minte, iar toate mesajele şi relaţia ta cu potenţialii clienţi se bazează pe scoaterea în evidenţă a acesteia. Numele website-ului tău, sloganul tău, articolele, percepţia companiei tale, e-mail-urile tale, toate acestea ar trebui să transmită cât de diferit eşti. Însă nu te poţi oprii aici, poţi realiza campanii publicitare, broşuri, cărţi de vizită, chiar şi cadouri de Crăciun care ar trebui să transmită mesajul tău.

Cum afectează toate acestea rata de conversie a site-ului tău?

De îndată ce a reuşit să te diferenţiezi faţă de competitorii tăi, ai realizat o bună comunicare cu potenţialii tăi clienţi, ai realizat o bună campanie publicitară online pentru a ieşi cu adevărat în evidenţă, atunci se vor observa schimbări majore privind rata ta de conversie.

La un moment dat vei fi văzut ca un expert, iar concurenţa va încerca să îţi fure ideile sau anumite lucruri ce îţi aparţin; ceea ce înseamnă că ce faci tu trebuie să fie excelent. Vei primi email-uri zilnice de la persoane cerându-ţi sfaturi, ajutor privind diferite subiecte. Rata conversiei astfel îmbunătăţindu-se, profiturile vor creşte de asemenea.