8 practici de comert electronic

Cele mai bune practici nu sunt niciodata rezultatul optimizării. De fapt, ele sunt cel mai bine utilizate ca punct de referință. Începi aici, dar nu termini aici – deoarece cele mai bune practici nu funcționează pentru toată lumea, iar cele mai bune practici sunt rareori soluția optimă.

Acestea fiind spuse, atâtor site-uri de comert electronic le lipseste acest punct de referinta destul de mult. Aceste practici de e-commerce  sunt destul de bine stabilite cu ajutorul cercetarii și experienței, deci sunt un punct solid pentru a începe atunci când proiectați o experiență mai bună pentru utilizator.

În plus, această listă nu le cuprinde in niciun caz pe toate. Există mult mai multe orientări bine cercetate pentru comertul electronic. Dacă sunteți interesat de o resursă uriașă, consultați Raportul privind cele mai bune practici privind comerțul electronic.

In cel mai rau caz acestea ar trebui sa-ti dea cel putin cateva idei pe care ai putea sa le incerci.

  1. Asigura-te ca CTA-urile (este butonul de cumparare al produselor,dar nu numai) sunt clare si proeminente. E o stiinta in spatele CTA-ului perfect. CTA-ul perfect ar trebui sa fie usor de remarcat,sa fie in contrast cu restul 

    Comert electronic

    paginii,sa fie evident ce face. Normal ca s-a scris o gramada despre cum CTA-urile sa te faca sa actionezi intr-un anumit fel, în special în ceea ce privește optimizarea conversiilor.

  1. Nu obliga oamenii sa se inregistreze (Adauga o optiune de oaspete)

Asta functioneaza destul de des.

Sa obligi clientul sa se inregistreze creeaza o neplacere care poate fi evitata.
De fapt,1 din 4 clienti ies de pe site din cauza inregistrarii obligatorii.

În schimb, oferiți opțiunea de înregistrare dacă doresc, dar creați oricum un cont de oaspete pentru cei care optează totusi sa cumpere. Ei vor introduce oricum emailul și numele lor. Trebuie doar să generați o parolă și să o trimiteți prin e-mail după ce termina de plasat comanda.

  1. Foloseste poze de inalta calitate ale produselor

Comerțul electronic se confruntă cu o luptă constantă și continuă pentru a reduce bariera dintre confortul online și beneficiile din lumea reală. De exemplu, nu puteți încerca produsele online. De fapt, nici măcar nu le puteți vedea sau simțiți în mod concret.

Pentru a depăși aceasta bariera, imaginile sunt ceea ce avem (până când realitatea virtuală devine larg folosită).

Videoclipurile vor face minuni de asemenea, iar site-uri precum Zappos au văzut un mare succes în implementarea videoclipurilor despre produse.

Legat de numarul de fotografii și clipuri video, cu cat mai multe cu atât mai bine. Afișați produsele din unghiuri diferite, în context-ul pe care il doriti. Chiar mai bine dacă puteți arăta produsul în uz (așa cum este comun cu îmbrăcămintea).

De asemenea, am remarcat că dimensiunea imaginii afectează atenția clientului. În funcție de tipul de produs pe care îl vindeți, dimensiunea imaginii vă poate ajuta sau nu cauza. Ideea este că nu există o anumita tactică de aur. Faceti fotografii uimitoare și folosiți-le, dar și detaliile mai mici contează.

  1. Nu uita de descrierea produselor.

Când majoritatea oamenilor proiectează experiența utilizatorului, uită asta. Descrierea produselor contează. Rolul copiei produsului este de a oferi clientilor suficiente informații  astfel încât să se convingă singuri că este produsul potrivit pentru ei. Cel mai usor vinzi cu informații complete și utile. Nu este nevoie de cine stie ce promovare extravaganta.

Ceea ce se întâmplă de obicei este fie că firmele vor folosi o descriere copiata de la producător sau vor scrie o descriere ciudată, care are sens numai pentru ei. Ați văzut fără îndoială descrierile de produse pline de jargon și de adjective fără sens.

  1. Foloseste o sectiune speciala de Reduceri.

Diferite studii au constatat că aproximativ jumătate dintre cumpărătorii online ar cumpăra numai produse cu preț redus, cu excepția unor circumstanțe excepționale. Aproximativ 60% spun că caută o secțiune care identifică reduceri si oferte speciale.

Oamenii vor continua sa caute produse reduse, deci gândiți-vă la adaugarea unei secțiuni dedicată reducerilor de pe site-ul dvs.

In final,faceti ce considerati ca este bine pentru brand-ul vostru, dar ar putea sa fie ceva care sa merite incercat.

  1. Ofera Chat Live si Suport usor accesibil clientilor.

Cumpărand de pe cele mai multe site-uri, aveți impresia că nu sunteți bineveniți acolo. În primul rând, este imposibil să găsiți răspunsuri la întrebări frecvente, cum ar fi politicile de returnare. În al doilea rând, este greu să știi unde să intrii când vrei să vorbești cu un om,nu cu un robot.

Primul pas pentru realizarea acestui lucru (si cel mai usor) este sa iti pui datele de contact la vedere pe home page.

Oamenilor le place chat-ul live (cea mai mare evaluare a satisfacției în rândul canalelor de sprijin). Este evident un lucru operațional, și nu doar un element prezent pe pagină, dar, în general, utilizatorii prefer optiunea de a folosi chat-ul.

      7.Adauga o bara cu beneficiile alegerii site-ului in locul altui site mai popular

Din păcate, toți cei care detin o afacere de tip ecomerce trebuie să răspundă rapid și convingător la întrebarea
De ce sa cumperi de aici și nu de pe Amazon?

Este mai ușor pentru unele produse decât pentru altele, dar este o modalitate bună de a transmite cu adevărat acel motiv  printr-o bara de beneficii proeminenta. O vedeți din ce în ce mai mult pe site-urile de comerț online și se datoreaza faptului că ei se axeaza de obicei pe a le reaminti clienților de ce cumpara de la ei.

       8.Folositi un indicator mare de progres in timpul checkout-ului

În general, oamenii preferă să simtă că au control asupra experienței lor.
Îi place să fie în cunoștință – unde se află pe un site web, cum să dea inapoi, cum să navigheze etc.

De asemenea, doresc să știe cât va mai dura ceva .

Acesta este motivul pentru care listele numerotate sunt mai bune decât listele neordonate și, de asemenea, de ce ar trebui să aveți indicatori de progres  pe site-ul vostru in timpul checkout-ului.